Utbyten & Matcher

Grönspättorna

Denna tävling riktar sig till alla juniortjejer mellan 9 och 18 år med max. HCP 54.

Tio tjejer från varje klubb spelar tillsammans vid totalt sex speltillfällen.
Är ni intresserade så anmäl er på listan på anslagstavlan i klubbhuset.

Ni som deltar blir bjudna på lunch och efter spel blir det prisutdelning med fina priser.
Passa på att träffa nya tjejkompisar som spelar golf samt att besöka banor du annars inte spelar.

Vi tävlar om den eftertraktade vandringspokalen som klubben med flest insamlade poäng kammar hem.

Tävlingen spelas i tre klasser:

A-klassen med upp till HCP 22 (18 hål).
B-klassen med HCP 22-36 (18 hål).
C-klassen med HCP 36-54 spelar 9 hål.

28/6 Flommens GK
12/7 Ljunghusens GK
19/7 Falsterbo GK
26/7 Flommens GK
2/8 Ljunghusens GK
9/8 Falsterbo GK

Ansvarig: Johanna Tersdorpf

Sydvästslaget

Ambitionen med Sydvästslaget är att skapa breda kontaktytor mellan klubbarna. I varje boll blandas spelare från de olika klubbarna. Deltagande klubbar är Bokskogens GK, Falsterbo GK, Flommens GK och Ljunghusens GK. Tävlingen inleds med gemensam lunch och avslutas med prisutdelning.

Spelschema 2022:

30/6 Bokskogen GK (Gemensam lunch 12.00)
7/7 Ljunghusens GK (Samling klockan 12.00)
14/7 Flommens GK (Samling klockan 12.00)
21/7 Falsterbo GK (Samling klockan 12.00)

Deltagare får ha högst 36.0 i hcp och vara högst 21 år gammal.
Tävlingarna spelas som 18 håls slaggolf och samtliga deltagare spelar från klubbtee. Spelare under 13 år får välja kortare tee (ska anges vid anmälan).
Varje klubb deltar med 10 spelare.
Priser delas ut vid varje deltävling både för lägst bruttoresultat  och för de två lägsta nettoresultaten, till både tjejer och killar. På finalen delas Order of merit ut till bästa kille och bästa tjej.

Anmälan till kansliet inklusive namn, HCP och golf-id samt om ni åker med i klubbussen eller eventuellt tar er dit på egen hand.

Ansvarig: Jörgen Olofsson

Matchligan

Matchligan är en matchtävling som spelas en gång i månaden under sommarhalvåret mellan golfklubbar i Skåne och vänder sig till juniorer som är födda 2005 eller senare.
Tävlingen är ett roligt sätt att träffa duktiga juniorer från andra klubbar och att komma ut och spela golf på andra banor.

Varje klubb deltar med ett lag bestående av fyra spelare. En match är mellan två lag och kan vara antingen på hemmaplan (Falsterbo GK) eller bortaplan. En match består av fyra singelmatcher med hcp.
Cirka 40 lag deltar. Lagen är indelade i åtta grupper. Matchligan inleds med ett gruppspel där de två bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspel.

Laguttagning görs av klubbens juniortränare och ansvariga lagledare och grundar sig på dagsform och tävlingsresultat. Ny uttagning görs inför varje match.

Välkommen att anmäla ditt intresse till kansliet eller prata med klubbens juniortränare.

Ansvariga: Jörgen Olofsson & Fredrik Famm