19-8-2021

Damerna bjuder upp!

Större bilder? Klicka på dem

Vinnarna var många men bäst var Lena Beck och Anders Lilliehök på starka 40 poäng som de samlat ihop i den hårda blåsten. 

1 Bech / Lilliehöök 40 p
2 Dahlberg / Mörse 39 p
3 Rappe / Carling 39 p

Prisbordet var dignande tack vare generösa sponsorer och flitiga klubbmedlemmar. 


16-8-2021

KM 2021

Större bilder? Klicka på dem

KM-slagsspel 14-15 augusti.

 

Det blev en rejäl utmaning för de modiga som anmält sig till årets KM i slagspel under helgen. En ordentlig vind utmanade spelarna och under det andra varvet på lördagen för herrarna kom ett halv timme långt störtregn och ställde till det. Trots tuffa förhållanden var det många bra resultat. Söndagens väder var snällare, mindre vind och betydligt varmare.


I de olika kategorierna vann följande spelare:

H75. Hans de Maré vann med resultatet 179 slag efter ronderna 87-92 före Hans Eklund med resultatet 180 efter 94-86


KM veterane
r vanns av Peter Dahlberg efter ronderna 72-69 och totalt 141 slag. En klar seger före Fredrik Stahle som också spelade bra. Fredriks resultat 74-75 och totalt 149


KM Oldboys
vanns av Staffan Andersson med resultatet 79-77 och totalt 156 före 2:an Agne Johansson med resultatet 78-86 och totalt 164 slag


KM Oldgirls
vanns av Ann Stahle med resultatet 83-89 totalt 172 slag före Anette Roth med 82-92 och totalt 174 slag


KM Damer
vanns av Madeleine Roth på re85-80 och totalt 165 slag före unga Emma Olofsson med resultatet 89-79 och totalt 168 slag


KM herrar
blev främst en kamp mellan Edvin Stenberg och Albin Bergström. Efter 54 hål landade båda spelarna på resultatet 219 slag. Vilket betydde att det blev särspel. Båda spelarna hade bra utslag på hål 8, Edvin ca 7 m från hål och Albin ca 6 m från hål. Edvin satte sin putt och vi var nog många som trodde att det var avgjort. Men icke, Albins putt satt säkert och spelet fortsatte på hål 9. Här slog Albin sin drive till ca 5m kort vänster greenbunker medan Edvin tryckte ut sin drive kort över vägen och i ruffen till höger. Edvin in på green kort till höger och Albin chippade över bunkern till ca 3 m från hål. Edvins birdieputt stannade några dm vid sidan av hålet och Albin hade sin birdieputt för seger. Säkert i hål och Albin Bergström vinner sitt första klubbmästerskap på Falsterbo.

Resultaten för Albin 74-73-72 och totalt 219 slag. Edvin hade 73-74-72 också 219 slag och spelet avgjordes alltså med vinst för Albin efter särspel på hål 8 och 9. På tredje plats kom Christer Carling med 75-78 och fina 69 totalt 222slag.

 

Priset till bästa amatör, The Jones Quaich, uppsatt av FGK:s medlemmar som också är medlemmar i R&A, vanns även detta av Albin Bergström.

 

Ett stort grattis till alla vinnare under KM men också grattis till alla som ställde upp i tävlingen.

13-8-2021

Damernas bästboll 12/8

Större bilder? Klicka på dem

”Damernas bästboll spelades den 12 augusti i härligt soligt väder. Hela 21 lag deltog. Men vem vann egentligen?? Alla (nästan!) saknar att kunna läsa resultaten på den vita tavlan på de större tävlingarna.

Resultaten kan man numera läsa på appen ”Min golf” men det förutsätter att scorerna läggs in direkt. Eftersom det inte skedde så igår kommer de bästa resultaten här:  

Ett stort GRATTIS till

1:a pris gick till  Anna Roos och Pia Lindberg med fina 40 p

2:a pris gick till Caroline Wallin och Helene Wehtje med samma poäng men m högre hcp

3:e pris gick till Margaretha Gustafsson och Karin Sarvik med 39 p”

 

 

Carin Annemark och Viveka Löwenhielm

För damkommittén

 

12-8-2021

Hesters Minne 8/8

Större bilder? Klicka på dem

Falsterboveckan avslutades på söndagen traditionellt med Hesters Minne, slagtävling 18 hål.

24 startande fick  en tävling i fint väder.

Vinnare blev Janice Carling på 67 slag följd av Edward Öhman 68 slag.

Tredje resp fjärde plats belades av Marie Fagerberg respektive Anders Lilliehöök bägge på 70 slag netto.

 

12-8-2021

KM Puttning 7/8

Större bilder? Klicka på dem

Lite regnhot på morgonen försvann och en fin solig dag följde. David hade lagt en utmanande 18-hålsbana. 39 deltagare kom till start. 35 slag med bra sista 9 räckte för att komma till kvartsfinalmatcherna. Dom blev spännande.

Tove Rosengren besegrade Jan Ehrensvärd på 22a hålet i ena semifinalen.

Christer Carling besegrade Toves pappa Björn 3/2 i den andra semifinalen.

Tove gick segrande ur finalen 2/1 med en sänkt långputt på 16e hålet.

Segraren belönades naturligtvis med en fin putter och runner-up erbjudes kvalificerad puttlektion hos David.

TL
Gabriel Munck

10-8-2021

Prons Greensome 5/8

Större bilder? Klicka på dem

I strålande sol och perfekta förhållande spelades Prons greensome och samlade som vanligt ett stort startfält med 80 lag.

Det vara många lag som lyckades slå bananas par och gå under 71 netto. Sponsor var vår pro David Leet tillsammans med DOFAB (dörr och fönster tillverkare) representerad av Stefan under dagen. Vinnare blev Lena Bech i par med sonen Wilhelm Alwen på fina 65 slag. Andra pris gick till familjen Janson representerade an Piyawan och Fredrik på samma resultat, men med högre handicap. Tredje plasten gick till mor och son Roos, nämligen Anna och Magnus. Längsta drive damer vanns av Victoria Stahle och för herrar var det Wilhelm Becker. Närmast pinn på 6 an blev Jan Bonnier på 92 cm från hål. Prisutdelningen avslutades med gissning av antal bollar i en av Davids korgar och åter igen höll sig familjen Roos framme då Magnus Roos gissade helt korrekt med 137.

 

Tyvärr missade tävlingsledaren de obligatoriska gruppfoto på vinnarna, så om någon av er på terassen tog en bild får ni gärna maila den till; info@falsterbogk.se

 

Mvh

 

Magnus & Charlotte Becker 

9-8-2021

Ett slag för livet 6/8

Större bilder? Klicka på dem

Ett slag för livet 2021

 

Som traditionellt spelades tävlingen som 2-manna scrample slagtävling.

44 lag kom till start i fint sommarväder och inte mycket vind.

Populära segrare blev Kylle Lindeblad/Lars Fredrikson , 61 netto.

Som Lars sade i segertalet: ”Rakare och säkrare än Kylle går inte att spela…”

Andra plats belades av Peter/Lena Edstrand, 62 netto samt tredje plats av Catherine/Jan Ehrensvärd , 63 netto.

Prisbordet var omfångsrikt. Många lokala verksamheter hade givit generöst.

Falsterbo GK kommer att kunna skicka en check på ca 45.000 kr till cancerforskningen.

5-8-2021

Trillingen 4/8

Större bilder? Klicka på dem

I fint väder spelades ”trillingen” med bästboll i 6 hål , följt av 6 hål greensome och avslutades med 6 hål foursome. Stolt sponsor var Ola Stenberg med företaget Connect marketing. Det var genomgående fina resultat, och vinnare blev Peder Dinkelspiel i par med Tom Wehtje på 45 poäng. Med samma resultat blev Christina Beck Friis med Helene Wehtje. Tredje platsen tog Ian och Gustaf Raftell på 43 poäng.

 

Tävlingsledningen

 

Charlotta Brattström / Lotta Ohlin / Charlotte Becker

 

 

 

4-8-2021

Jesper Lindeblads vpr 2021

Större bilder? Klicka på dem

Jesper Lindeblads Vandringspirs lockade som vanligt ett fullt startfält. 100 juniorer som anlände på klubben vid 09.30 på morgonen och gavs pikéskjorta, keps, bollar och en väska. Sedan följde en clinic med vår egen Christofer Blomstrand.
Christofer visade svingteknik och talade om livet på touren. Därefter blev det en utmaning mellan Christofer och juniorerna över hål 1, 6 och 7 som juniorerna lyckades vinna med minsta möjliga marginal.
Karl Kleberg satte sista putten för juniorerna. Juniorerna tackade Christoffer för generös och trevlig stund.

Innan shotgun åts gemensam lunch och 12.30 gick startskottet för tävlingen.

 

Efter 5 h kunde man kora vinnarna. Tom Gantelius stod för årets bragd genom att vinna vandringspriset för andra året i rad med fantastiska 62 slag netto. Farmors Pris (bästa brutto flickor) vanns av Emma Olofsson och Farfars Pris (bästa brutto pojk) vanns av Hugo Forsgren.
Dagen avslutades med prisutdelning, säckpipor, lotteri och väldigt trevligt familje-BBQ.
En fantastisk dag för juniorerna där glädjen att vara med och vilja att ta hand om varandra står längst upp på agendan!

4-8-2021

BokaBord 3/8

Större bilder? Klicka på dem

”Klockan 7.30 på tisdagen den 3 augusti startade de först förväntansfulla spelarna i tävlingen BokaBord. Som vanligt är detta Falsterboveckans största tävling och den tävling som blir snabbast fulltecknad. I år tog det ca 10 minuter innan alla 72 platser var fulla. Till slut var det 80 par som kunde starta tävlingen i ett bra golf-väder. De sista bollen gick ut kl 14.00.

 

Efter en lång dag kunde prisutdelningen börja kl 19.20. Som vanlig behövdes det ett riktig bra resultat för att ta hem första priset – de åtråvärda cyklarna.

 

Vinnaren av årets upplaga av BokaBord blev Bredberg/Dinkelspiel på utmärkta 49 poäng. Tvåa blev Gantelius/Gantelius på 47 poäng och trea blev Rappe/Carling på 46 poäng. Stort grattis till dessa och de övriga prisplatsvinnarna. I år var det 22 priser!

 

Ett stort tack även till sponsorn BokaBord, som har varit en givmild sponsor under många år. Och har Falsterbos bästa prisbord! Där cyklarna är bara toppen av isberget! Vi hoppas att vi får ha kvar BokaBord som sponsor även i fortsättningen.

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck”  

 

 

 

 

 

4-8-2021

Konstslaget 2/8

Större bilder? Klicka på dem

”Första tävlingen i Falsterboveckan är som vanligt Konstslaget. 36 håls slagtävling för A-klassen och 36 hål slaggolf för B-klassen.

 

Första start var kl 7.10 i bra golfväder, men det blåste mera än vanligt. Både vädret och vinden håll i sig större delen av dagen, så det var ganska många trötta golfare som kom in på eftermiddagen efter 36 hål. Beroende på den hårda vinden blev årets resultat lite sämre än åren innan. Men resultaten var väldigt bra med hänsyn tagen till årets vind.  

 

Vinnaren av årets upplaga av Konstslaget Klass A blev Niklas Lindgren på 149 slag. Stort grattis. Två blev Fredrik Hedenskog på 151 slag, samt trea blev Anelis Redzic på 152 slag.

 

Vinnaren av årets upplaga av Konstslaget Klass B blev Janice Carling på 146 slag. Stort grattis. Två blev Erik Wittmann på 147 slag, samt trea blev Edvin Gantelius på 148 slag.

 

Resterande personer som kom på prisplats kan man se på resultatlistan. Ett stort grattis till alla pristagarna.

 

Avslutningsvis vill vi framför vårt stora tack till vår årliga ”hemliga” sponsor, som hade ett trevlig prisbord med många bra konstverk. Vi hoppas att vi får se vår givmilda sponsorn även nästa år.

 

Fredrik Ydell och Susanne Leet”