31-8-2017

Solhem Cup 2017

Större bilder? Klicka på dem

Solhem Cup är en matchtävling som spelas mellan Falsterbo GK och Ljunghusens GK sedan många år med Solheim Cup som förlaga.

 

I år spelades den dock över 18 hål (i st. f 27 hål som tidigare år).
Vi spelade 9 hål foursome och därefter 9 hål singel. (Vi slopade 9 hål bästboll).
Det är 16 spelare från vardera klubben som möts.
Det var strålande väder – ingen vind och riktigt sommarväder som omväxling.

 

Resultatet blev att vi delade foursome-matcherna men i singlarna vann Ljunghusen med 13 ½ mot 10 ½.
Vi gratulerar Ljunghusen, som därmed vann tillbaka priset. 
Ljunghusen var övertygade om att vi skulle vinna eftersom de på papperet hade betydligt lägre handikapp och fick ge oss många slag.

Men de var bäst – i år!
Grattis till vinnande laget och tack för en fin dag, som avslutades med god lunch.

 

För damkommittén

Carin Annemark

25-8-2017

Fyrslaget 2017

Större bilder? Klicka på dem

Fyrslaget är en tävling som spelas som Bästboll slag netto och spelas vart femte år. Förra gången tävlingen spelades var 2011, så söndag den 20 augusti spelades alltså 2016 års tävling av Fyrslaget, eftersom den missades i tävlingsprogrammet i fjol.

De 14 paren som tävlade under söndagen bjöds på en solig men blåsig dag på banan.

Trots dryga 9 sekundmeter och kanske än mer ute på de sista nio, var det många röda resultat på tavlan och jämnt i tätstriden.

Vinnare blev Erik Olin och morfar Bengt-Åke Sundqvist på enastående 66 slag netto, tätt följda av andra pristagarna Fredrik Norman och Mikael Johansson på 67 slag. Tredje priset gick till Charlotte och Magnus Becker på 68 slag.

17-8-2017

Damerna Bjuder Upp 2017

Större bilder? Klicka på dem

Den 16/8 spelades tävlingen ”Damerna bjuder upp” här på FGK.

 

I sedvanlig ordning bjöd Falsterbos damer upp klubbens herrar för att sedan spela 18 hål Irish Greensome ihop.

 

Tävlingen som alltid lockar många deltagare gjorde även så i år. Det var totalt 40 lag i startfältet som slogs om det fina prisbordet.

Under soliga förhållanden begav sig så startfältet ut till respektive hål för den gemensamma ”Shoutgun-starten”.

 

När sista bollen lyckats trilla i hål stod det klart att årets vinnare var inga mindre än Saga och Simon Bluhme.
De spelade ihop duktiga 42 poäng – stort grattis!


På en andra plats, bara en poäng efter vinnarna, hittar vi Maria Silfverschiöld och Andreas Wijkström.
De summerade sin fina runda till 41 poäng!


På tredje plats placerar sig Marie Ekström och Robert Herslow med 40 poäng.

Det var alltså väldigt jämnt i toppen och det krävdes fina resultat för att placera sig högt.


Damkommittén vill tacka alla generösa sponsorer för årets prisbord, såväl medlemmar som företag.
Ni alla bidrar till att dagen blir lite extra speciell.

Vi vill också rikta ett stort tack till gänget på banan som i sedvanlig ordning presenterade en golfupplevelse ut över det vanliga.


Tack även till alla spelare som var med i tävlingen, vi hoppas på att se er alla i startfältet nästa år igen.


/Damkommittén

14-8-2017

KM 2017

Större bilder? Klicka på dem

KM 2017 på FGK

 

Helgen den 12-13 augusti spelades KM slagspel på Falsterbo GK.

Ett totalt startfält av 50 personer kämpade i dagarna två om titeln klubbmästare i olika klasser.

Ordentlig vind, svalt och lite duggregn på lördagen, fortsatt blåst men sol på söndagen var det väder som bjöds.

 

Nedan följer resultatordningen i de olika klasserna:

 

H75 vanns av Göran Jansson på 84-86 och totalt 170 slag

Veteranklassen vanns av Rolf Amlé på 82-72, totalt 154, före Anders Rasmusson  på 78-82, totalt160 slag

I Oldboysklassen blev det särspel efter att Fredrik Stahle och Agne Johansson både haft 80-81 totalt 161 slag.

Här vann Fredrik på första hålet med en 4 medan Agne fick 5 i.

Oldgirls spelades för första gången på många år, roligt att det blev av igen. Här segrade Karin Gunnarsson med 92-84, totalt 176 slag

 

KM damer vanns av Madeleine Roth för andra året i rad. 85-76 totalt161 slag, där Madeleine på sista ronden gick 5 slag under sin handicap. Väl spelat.                                    På andra plats kom Charlotte Becker på 83-87, totalt 170 slag.

Bästa amatör, tillika vinnare av The Jones Quaich, blev Edwin Stenberg på det strålande resultatet 71-76-72 totalt 219 slag. Priset delades som vanligt ut av Göran Lindeblad som representant för de medlemmar i vår klubb som också är medlemmar i St Andrews.

KM herrar vanns också av Edwin Stenberg på ovan nämnda resultat före Gustav Horn af Åminne som med resultatet 77-75-75 gick alla tre ronderna under sin handicap på totalt 227 slag. Imponerande!                                                                           På tredje plats kom Peter Dahlberg som hade resultatet 74-74-80 och totalt 228 slag.

 

Stort grattis till alla Klubbmästare, men också till alla spelare som ställde upp i årets KM. Kan vi bli dubbelt så många nästa år?

 

Tack för i år

 

Krister Kjellström, Tävlingsledare

12-8-2017

Ett slag för livet

Större bilder? Klicka på dem

ETT SLAG FÖR LIVET 2017


Vilken dag det blev!

Fullt startfält, hyfsat väder med mestadels uppehåll och ganska tuff vind, fantastiska resultat och en trevlig prisutdelning med efterföljande fest i klubbhuset.
Att vi kan skicka in en ansenlig summa till Cancerfonden känns verkligen bra, över 60 000 kr.
Den exakta summan kommer att meddelas senare.


Segrade i tävlingen gjorde Hans Appelgren o Mikael Johansson på 63 slag netto, på samma resultat kom både tvåorna Charlotte och Magnus Becker och treorna Carl och Johan Tesdorpf.
På fjärde plats kom Kairi Prei och Magnus Jennerfelt från Barsebäcks GCC med 64 slag.
Därefter följde tre lag på 65 slag, Hedvig och Nils Liljedahl före Thomas Wadström och Leon Stenberg-Wadström och därtefter Stefan och Edvin Gantelius.


Stort grattis till alla pristagare, de var många, och ett stort tack till alla som hjälpt oss med att skänka priser till det fantastiska prisbordet. Imponerande generositet bland medlemmar och företag runt om.

 

Krister Kjellström, tävlingsledare

8-8-2017

Hesters Minne


Årets upplaga av Hesters minne skedde den 6 augusti, 18 hål slagtävling. Tyvärr var det bara 16 deltagare som hade anmält sig, och det blev inte bättre av att två inte dök upp vid starten. Vädret var mycket bra hela tävlingen, med sol och behaglig värme. Dock kanske det blåste lite mera än vad de hade gjort under Falsterboveckan.   

 

Vinnaren av tävlingen blev Anders Slettengren på otroliga 60 slag netto. Detta var Anders livs runda och med tanke på att han hade 10,3 i hcp så gick han runt på 72 slag, 1 över banans par. Fantastiska bra! Tvåa i tävlingen, slagen med 11 slag, blev Erik Kockum, som kom in på 71 slag netto. Trea blev Fredrik Streijffert på 72 slag netto. Vi gratulerar alla pristagare, men det stora snackisen efter tävlingen var ändå Anders Slettengrens fantastiska 60 slag.

 

Vi hoppas att nästa år blir det flera deltagare än i år.

 

Fredrik Ydell

Tävlingsledare

 

4-8-2017

Konstslaget 2017


Årets upplaga av Konstslaget skedde den 31 juli, och det var starten på Falsterbo veckan. Konstslaget är 36 hål netto slagtävling i två klasser – A och B. A klassen spelar från backtee och man skall ha under 9,0 i hcp. B klassen spelar man från ordinarie tee och man skall ha över 9,0 i hcp. I A klassen spelade 27 stycken och i B klassen var det 28 spelare. Första start var kl 7.00 och vädret var bra hela tävlingen, med sol och hygglig värmen. Bannan visade upp sig på sitt bästa sätt.

 

Efter första 18 hålen och en snabb lunch var det dags igen för ytterligare 18 hål. När dessa var spelade så stod en suverän vinnare av A klassen. Det var Edvin Stenberg som sammanlagt hade 133 slag (då skall man tänka på att par är 71 och Edvin har 0 i hcp.) Andra platsen i A klassen tog Hampus Wijkström på 140 slag och tredje platsen gick till Jens Svensson på 141 slag.

 

I klass B så vann Johan Tesdorpf på 144 slag, tvåa blev Magnus Becker på 149 slag (som för första gången spelade i B klassen, hcp 9,1) och trea blev Wilhelm Tesdorpf på 149 slag.

 

Priserna bestod av konstverk som lokala konstnärer hade skänkt. Vi tackar dessa jätte mycket för detta och hoppas att de även vill vara med nästa år.

 

Fredrik Ydell

Tävlingsledare

4-8-2017

Prons Greensome 2017

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av Prons Greensome i Falsterbo veckan spelades i för denna sommar karakteristiskt varierat väder. Tävlingsledarens roll var som hämtade ur Shakespeares Hamlet “att avblåsa eller inte, det är frågan” tävlingen kunde slutföras med 82 startande par med total 164 spelare. Pristagarna representerade alla väderförhållande och starttider. Noteras kan att spelare både i första start 7.30 och sista start 14.10  kunde leverera 40 poäng.

 

Vinnaren av årets tävling blev Fredrik Sjöholm (barnbarn till vår tidigare greenkeeper Hans-Åke Sjöholm) i par med alltid välspelande Albin Larsson på enastående 43 poäng. Andraplatsen gick till Caroline Palmstierna och Maria Silfverschiöld på 40 poäng. Tredjeplatsen också på 40 poäng knep formstarka familjen Tesdorpf representerad av Carl och Wilhelm I denna tävling.

 

Vi tackar vår pro David Leet för det trevliga prisbordet samt med sponsorer DOFAB och Titleist.

 

Magnus Becker, Susanne Leet & Gabriel Munck

 

Tävlingsledare

3-8-2017

Öhmangolfen 2017


Årets upplaga av Öhmangolfen skedde den 1 augusti. En 18 håls bästboll pb-tävling med valfri partner (en av varje kön). Detta är Falsterboveckans populäraste tävling och det påstås att det tog endast 4 minuter att fylla tävlingen när anmälningslistan släpptes, och då även fått en diger reservlista. Max antalet par i tävlingen är 80, men det kom 88 par till start. Första start var kl 7.30 och den sista bollen gick ut kl 14.40. Tyvärr så tar rundan för de sista paren lite över 5 h, så prisutdelningen var lite före kl 20.00. Vädret var mycket bra hela tävlingen, med sol och behaglig värme, Dock fick de sista bollarna ca 1 h hällregn på slutet. Det kom så mycket regn att en boll till och med avbröt tävlingen pga kyla och dåliga kläder.  

 

Vinnaren av tävlingen blev Ebba och Edvin Gantelius på 45 p, och de tog hem de högt eftertraktade cyklarna. Detta var dock inte första gången de vann cyklarna, de gjorde de för första gången för några år sedan. (Som en parantes kan nämnas att de på första hålet hade 0 poäng och på sista endast 1 poäng, ändå fick de ihop 45 poäng.). Två blev Eriksson/Tovi också på 45 poäng, men med lite högre hcp. Trea blev Larsson/Keifer på 44 poäng.

 

Prisbordet var av högsta klass, som vanligt, och vi vill framföra vårt stora tack för den fina sponsringen som Öhman har gjort i år, och även de andra åren som tävlingen har pågått. Vi framför också ett stort tack till alla personer från Öhmans som hjälpte till under dagen. Och vi ser redan fram emot nästa års tävling.

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck

Tävlingsledare