15-10-2021

Elitmatch mot Flommen


Årets elitklubbmatch mot Flommen avgjordes på vår fina bana, söndag 3/10, i hård vind och sporadiska regnstänk.
Falsterbo, tillika titelförsvarare, ställde även i år upp med ett starkt tolvmannalag. Matchen, som är den äldsta pågående i Sverige, var jämn men Flommen tog ledningen med 6,5-5,5 efter förmiddagens bästbollar och foursomes.
När eftermiddagens singelmatcher var avgjorda stod det klart att Flommen var det något starkare laget i år och vandringspokalen kommer sålunda pryda Flommens troféhylla under nästkommande år.

Resultatet blev 13-11 i Flommens favör.

Vi gratulerar såklart våra kära grannar till segern och ser fram emot revanschen nästa år!
På bilden ses Falsterbos lagkapten Robert Gärtner något motvilligt överlämna vandringspokalen till Flommens lagkapten Tommy Eriksson

(fotograf: Petter Bengtsson).

9-11-2021

Davidas Hösttävling

Större bilder? Klicka på dem

Vår nysatsning på höstkanten - Davidas Hösttävling - med inbjudna damer från våra grannklubbar på Näset, blev en succé.

 

Regnet höll sig undan och solen tittade fram. Banan var grönare än grön och i klubbhuset väntade ett dignande generöst prisbord.
Allt sponsrat av Davida Cashmere och damerna kunde frossa i denna fina A class cashmere från Mongoliet. Med andra ord en mycket lyckad dag som vi hoppas få nöjet att återuppleva nästa år.

 

Vinnare i A-klassen blev Flommens Annika Wallenborg Schoop på 32p.

 

Vinnare i B-klassen blev Falsterbos egna Lena Thulin på 35p.

 

Stort grattis till vinnare och övriga pristagare!

Nedan finner ni ett axplock från dagen

 

Hälsningar,

Damkommitén
18-10-2021

Race to Falsterbo

Större bilder? Klicka på dem

I helgen spelades finalen av Race to Falsterbo . I strålande höstväder och taggade av fina priser och saft med bulle jagade våra duktiga juniorer fairwayträffar och en-puttar för dubbla poäng. Till slut vann Marco, Elsa och Oskar de tre klasserna och fick sina förstapriser vid prisutdelningen.

.

ENTRY

Marco                135p

William              106p

Hedvig               47p

Hanna                24p

.

EVOLVE

Elsa                     166p

.

MASTER

Oskar                 376p

Emma                254p

Felix                    226p

Arvid                  183p

.

Fullständig resultatlista hittar ni på https://olaussongolf.se/fgk-leaderboard/

Tack för denna säsong! Stort tack till alla ledare, föräldrar, sponsorer, Falsterbo GK & speciellt alla deltagare. Vi ses!

18-10-2021

Jubileumspokalen 1909 KA Ramnerös VPR

Större bilder? Klicka på dem

I prognosen lovades ihållande regn, men lagom till första start slutade regnet och tävlingen kunde avgöras i bra golfväder.
I vanlig ordning hölls sig Karl-Axels ättlingar framme och segrare i år blev barnbarnet Henrik Hedenskog (i frånvaro av storebror Fredrik som vann året innan).
Henrik hade 37 poäng och följdes av Magnus Becker på andraplatsen med 36 poäng. Magnus Åkerman tog hem tredjeplatsen också med 36 poäng.

Tävlingsledare 

Magnus Becker

27-9-2021

Resturang Kust Texas Scramble

Större bilder? Klicka på dem

I fint höstväder med höstvind avgjordes Resturang Kust Texas Scramble.

 

I år var resultaten enastående bra och marginalerna i prislistan minimala. Vinnarna med Jan Grimsborn, Erik Thott, Anders Lilliehöök & Nicklas Jadeland på 55,7 (-15,3) samma resultat men högre handikapp hade 2 an lag Slettengren/Söderberg . Tredje plats gick till sponsorn Lag Lindström som artigt skickade sitt pris vidare i listan. Vi tackar sponsorn resturang Kust och hoppas att vi ses nästa år.

 

Tävlingsledare 

Charlotte Becker

Segrarna

 


Tvåorna


Treorna

 

23-9-2021

Davidas Cashmere Hösttävling 28/10


Till Klubbens alla damer,

 

Så var sommaren slut, en intensiv tävlingssäsong där 2 månader fick tryckas in i ett redan fullt sommarprogram p g a pandemin.

Nu när restriktioner snart är borttagna börjar man kanske resa, sluka kultur och avnjuta andra nöjen ett tag, men lagom till att suget efter golf kommer åter, har vi tänkt oss en riktigt trevlig tävling för alla oss Falsterbo damer. En helt vanlig poängbogey, med hidden holes och annat trevligt och vi har även fått en fin sponsor till tävlingen som vi därför döpt till Davidas Cashmere hösttävling.

Våra höstar har ju nu för tiden plägat vara fantastiska vädermässigt, så skynda in på Min Golf.se och anmäl er till den 28/10

 

Hoppas vi ses,

Damkommittén

5-9-2021

KM Foursom 4/9

Större bilder? Klicka på dem

Det blev en vacker dag då KM Foursome spelades. 36 hål foursome där 18 herrlag och 4 damlag deltog.

Segrare i herrklassen blev Michael Fossto/Filip Lundell på 147 slag (71-76), tvåa kom Robert Gärtner/Henri Reis med 156 slag (79-77) och trea kom Carl Marcusson/Alec Mesterton Thelandersson (78-84)

Segrare i damklassen blev Ann Stahle/Maria Silfverschiöld på 180 (91-89) slag, tvåa blev Anette Roth/Charlotte Becker på 182 (90-92) och trea kom Madeleine Roth/Emma Olofsson 183 (87-96)

 

 

 

2-9-2021

Sommarens Utslagstävlingar 2021


Sommarens utslagstävlingar avgjorda

 

Under sommaren har två utslagstävlingar spelats på FGK, Ståhlbrandts hederspris och Sommarens utslagstävling. Spännande matcher, ojämna matcher och chansen att träffa spelare som man inte gör annars borde kunna locka fler spelare än vad årets upplagor lyckades med.

 

Ståhlbrandts

Årets upplaga av tävlingen samlade 14 deltagare.
I semifinalerna möttes Erik Wittman och Christer Borg, där Erik avgick med segern efter siffrorna 5/3.
I den andra semin spelade Andreas Wijkström och Per Åke Persson och här segrade Andreas.

Finalen spelades alltså mellan Erik Wittman och Andreas Wijkström och här segrade Andreas med siffrorna 5/3. Stort grattis till årets vinnare Andreas Wijkström


Sommarens Utslagstävling

Sommarens utslagstävling samlade endast 10 deltagare denna gång.
I semifinalerna möttes Thomas Magnusson och P-G Granbom och efter en tuff match där Thomas var två upp inför de sista 2 hålen lyckades P-G vända och vann på 20:e hålet.
I den andra semin möttes Fredrik Janson och Christer Borg, och här segrade Fredrik med siffrorna 3/2.

I finalen vann sedan P-G Granbom mot Fredrik Janson med siffrorna 2/1. Stort grattis till årets vinnare P-G Granbom.

 

Prisutdelning sker vid lämpligt tillfälle under hösten. Pristagarna meddelas i god tid.

19-8-2021

Damerna bjuder upp!

Större bilder? Klicka på dem

Vinnarna var många men bäst var Lena Beck och Anders Lilliehök på starka 40 poäng som de samlat ihop i den hårda blåsten. 

1 Bech / Lilliehöök 40 p
2 Dahlberg / Mörse 39 p
3 Rappe / Carling 39 p

Prisbordet var dignande tack vare generösa sponsorer och flitiga klubbmedlemmar. 


16-8-2021

KM 2021

Större bilder? Klicka på dem

KM-slagsspel 14-15 augusti.

 

Det blev en rejäl utmaning för de modiga som anmält sig till årets KM i slagspel under helgen. En ordentlig vind utmanade spelarna och under det andra varvet på lördagen för herrarna kom ett halv timme långt störtregn och ställde till det. Trots tuffa förhållanden var det många bra resultat. Söndagens väder var snällare, mindre vind och betydligt varmare.


I de olika kategorierna vann följande spelare:

H75. Hans de Maré vann med resultatet 179 slag efter ronderna 87-92 före Hans Eklund med resultatet 180 efter 94-86


KM veterane
r vanns av Peter Dahlberg efter ronderna 72-69 och totalt 141 slag. En klar seger före Fredrik Stahle som också spelade bra. Fredriks resultat 74-75 och totalt 149


KM Oldboys
vanns av Staffan Andersson med resultatet 79-77 och totalt 156 före 2:an Agne Johansson med resultatet 78-86 och totalt 164 slag


KM Oldgirls
vanns av Ann Stahle med resultatet 83-89 totalt 172 slag före Anette Roth med 82-92 och totalt 174 slag


KM Damer
vanns av Madeleine Roth på re85-80 och totalt 165 slag före unga Emma Olofsson med resultatet 89-79 och totalt 168 slag


KM herrar
blev främst en kamp mellan Edvin Stenberg och Albin Bergström. Efter 54 hål landade båda spelarna på resultatet 219 slag. Vilket betydde att det blev särspel. Båda spelarna hade bra utslag på hål 8, Edvin ca 7 m från hål och Albin ca 6 m från hål. Edvin satte sin putt och vi var nog många som trodde att det var avgjort. Men icke, Albins putt satt säkert och spelet fortsatte på hål 9. Här slog Albin sin drive till ca 5m kort vänster greenbunker medan Edvin tryckte ut sin drive kort över vägen och i ruffen till höger. Edvin in på green kort till höger och Albin chippade över bunkern till ca 3 m från hål. Edvins birdieputt stannade några dm vid sidan av hålet och Albin hade sin birdieputt för seger. Säkert i hål och Albin Bergström vinner sitt första klubbmästerskap på Falsterbo.

Resultaten för Albin 74-73-72 och totalt 219 slag. Edvin hade 73-74-72 också 219 slag och spelet avgjordes alltså med vinst för Albin efter särspel på hål 8 och 9. På tredje plats kom Christer Carling med 75-78 och fina 69 totalt 222slag.

 

Priset till bästa amatör, The Jones Quaich, uppsatt av FGK:s medlemmar som också är medlemmar i R&A, vanns även detta av Albin Bergström.

 

Ett stort grattis till alla vinnare under KM men också grattis till alla som ställde upp i tävlingen.

13-8-2021

Damernas bästboll 12/8

Större bilder? Klicka på dem

”Damernas bästboll spelades den 12 augusti i härligt soligt väder. Hela 21 lag deltog. Men vem vann egentligen?? Alla (nästan!) saknar att kunna läsa resultaten på den vita tavlan på de större tävlingarna.

Resultaten kan man numera läsa på appen ”Min golf” men det förutsätter att scorerna läggs in direkt. Eftersom det inte skedde så igår kommer de bästa resultaten här:  

Ett stort GRATTIS till

1:a pris gick till  Anna Roos och Pia Lindberg med fina 40 p

2:a pris gick till Caroline Wallin och Helene Wehtje med samma poäng men m högre hcp

3:e pris gick till Margaretha Gustafsson och Karin Sarvik med 39 p”

 

 

Carin Annemark och Viveka Löwenhielm

För damkommittén

 

12-8-2021

Hesters Minne 8/8

Större bilder? Klicka på dem

Falsterboveckan avslutades på söndagen traditionellt med Hesters Minne, slagtävling 18 hål.

24 startande fick  en tävling i fint väder.

Vinnare blev Janice Carling på 67 slag följd av Edward Öhman 68 slag.

Tredje resp fjärde plats belades av Marie Fagerberg respektive Anders Lilliehöök bägge på 70 slag netto.

 

12-8-2021

KM Puttning 7/8

Större bilder? Klicka på dem

Lite regnhot på morgonen försvann och en fin solig dag följde. David hade lagt en utmanande 18-hålsbana. 39 deltagare kom till start. 35 slag med bra sista 9 räckte för att komma till kvartsfinalmatcherna. Dom blev spännande.

Tove Rosengren besegrade Jan Ehrensvärd på 22a hålet i ena semifinalen.

Christer Carling besegrade Toves pappa Björn 3/2 i den andra semifinalen.

Tove gick segrande ur finalen 2/1 med en sänkt långputt på 16e hålet.

Segraren belönades naturligtvis med en fin putter och runner-up erbjudes kvalificerad puttlektion hos David.

TL
Gabriel Munck

10-8-2021

Prons Greensome 5/8

Större bilder? Klicka på dem

I strålande sol och perfekta förhållande spelades Prons greensome och samlade som vanligt ett stort startfält med 80 lag.

Det vara många lag som lyckades slå bananas par och gå under 71 netto. Sponsor var vår pro David Leet tillsammans med DOFAB (dörr och fönster tillverkare) representerad av Stefan under dagen. Vinnare blev Lena Bech i par med sonen Wilhelm Alwen på fina 65 slag. Andra pris gick till familjen Janson representerade an Piyawan och Fredrik på samma resultat, men med högre handicap. Tredje plasten gick till mor och son Roos, nämligen Anna och Magnus. Längsta drive damer vanns av Victoria Stahle och för herrar var det Wilhelm Becker. Närmast pinn på 6 an blev Jan Bonnier på 92 cm från hål. Prisutdelningen avslutades med gissning av antal bollar i en av Davids korgar och åter igen höll sig familjen Roos framme då Magnus Roos gissade helt korrekt med 137.

 

Tyvärr missade tävlingsledaren de obligatoriska gruppfoto på vinnarna, så om någon av er på terassen tog en bild får ni gärna maila den till; info@falsterbogk.se

 

Mvh

 

Magnus & Charlotte Becker 

9-8-2021

Ett slag för livet 6/8

Större bilder? Klicka på dem

Ett slag för livet 2021

 

Som traditionellt spelades tävlingen som 2-manna scrample slagtävling.

44 lag kom till start i fint sommarväder och inte mycket vind.

Populära segrare blev Kylle Lindeblad/Lars Fredrikson , 61 netto.

Som Lars sade i segertalet: ”Rakare och säkrare än Kylle går inte att spela…”

Andra plats belades av Peter/Lena Edstrand, 62 netto samt tredje plats av Catherine/Jan Ehrensvärd , 63 netto.

Prisbordet var omfångsrikt. Många lokala verksamheter hade givit generöst.

Falsterbo GK kommer att kunna skicka en check på ca 45.000 kr till cancerforskningen.

5-8-2021

Trillingen 4/8

Större bilder? Klicka på dem

I fint väder spelades ”trillingen” med bästboll i 6 hål , följt av 6 hål greensome och avslutades med 6 hål foursome. Stolt sponsor var Ola Stenberg med företaget Connect marketing. Det var genomgående fina resultat, och vinnare blev Peder Dinkelspiel i par med Tom Wehtje på 45 poäng. Med samma resultat blev Christina Beck Friis med Helene Wehtje. Tredje platsen tog Ian och Gustaf Raftell på 43 poäng.

 

Tävlingsledningen

 

Charlotta Brattström / Lotta Ohlin / Charlotte Becker

 

 

 

4-8-2021

Jesper Lindeblads vpr 2021

Större bilder? Klicka på dem

Jesper Lindeblads Vandringspirs lockade som vanligt ett fullt startfält. 100 juniorer som anlände på klubben vid 09.30 på morgonen och gavs pikéskjorta, keps, bollar och en väska. Sedan följde en clinic med vår egen Christofer Blomstrand.
Christofer visade svingteknik och talade om livet på touren. Därefter blev det en utmaning mellan Christofer och juniorerna över hål 1, 6 och 7 som juniorerna lyckades vinna med minsta möjliga marginal.
Karl Kleberg satte sista putten för juniorerna. Juniorerna tackade Christoffer för generös och trevlig stund.

Innan shotgun åts gemensam lunch och 12.30 gick startskottet för tävlingen.

 

Efter 5 h kunde man kora vinnarna. Tom Gantelius stod för årets bragd genom att vinna vandringspriset för andra året i rad med fantastiska 62 slag netto. Farmors Pris (bästa brutto flickor) vanns av Emma Olofsson och Farfars Pris (bästa brutto pojk) vanns av Hugo Forsgren.
Dagen avslutades med prisutdelning, säckpipor, lotteri och väldigt trevligt familje-BBQ.
En fantastisk dag för juniorerna där glädjen att vara med och vilja att ta hand om varandra står längst upp på agendan!

4-8-2021

BokaBord 3/8

Större bilder? Klicka på dem

”Klockan 7.30 på tisdagen den 3 augusti startade de först förväntansfulla spelarna i tävlingen BokaBord. Som vanligt är detta Falsterboveckans största tävling och den tävling som blir snabbast fulltecknad. I år tog det ca 10 minuter innan alla 72 platser var fulla. Till slut var det 80 par som kunde starta tävlingen i ett bra golf-väder. De sista bollen gick ut kl 14.00.

 

Efter en lång dag kunde prisutdelningen börja kl 19.20. Som vanlig behövdes det ett riktig bra resultat för att ta hem första priset – de åtråvärda cyklarna.

 

Vinnaren av årets upplaga av BokaBord blev Bredberg/Dinkelspiel på utmärkta 49 poäng. Tvåa blev Gantelius/Gantelius på 47 poäng och trea blev Rappe/Carling på 46 poäng. Stort grattis till dessa och de övriga prisplatsvinnarna. I år var det 22 priser!

 

Ett stort tack även till sponsorn BokaBord, som har varit en givmild sponsor under många år. Och har Falsterbos bästa prisbord! Där cyklarna är bara toppen av isberget! Vi hoppas att vi får ha kvar BokaBord som sponsor även i fortsättningen.

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck”  

 

 

 

 

 

4-8-2021

Konstslaget 2/8

Större bilder? Klicka på dem

”Första tävlingen i Falsterboveckan är som vanligt Konstslaget. 36 håls slagtävling för A-klassen och 36 hål slaggolf för B-klassen.

 

Första start var kl 7.10 i bra golfväder, men det blåste mera än vanligt. Både vädret och vinden håll i sig större delen av dagen, så det var ganska många trötta golfare som kom in på eftermiddagen efter 36 hål. Beroende på den hårda vinden blev årets resultat lite sämre än åren innan. Men resultaten var väldigt bra med hänsyn tagen till årets vind.  

 

Vinnaren av årets upplaga av Konstslaget Klass A blev Niklas Lindgren på 149 slag. Stort grattis. Två blev Fredrik Hedenskog på 151 slag, samt trea blev Anelis Redzic på 152 slag.

 

Vinnaren av årets upplaga av Konstslaget Klass B blev Janice Carling på 146 slag. Stort grattis. Två blev Erik Wittmann på 147 slag, samt trea blev Edvin Gantelius på 148 slag.

 

Resterande personer som kom på prisplats kan man se på resultatlistan. Ett stort grattis till alla pristagarna.

 

Avslutningsvis vill vi framför vårt stora tack till vår årliga ”hemliga” sponsor, som hade ett trevlig prisbord med många bra konstverk. Vi hoppas att vi får se vår givmilda sponsorn även nästa år.

 

Fredrik Ydell och Susanne Leet”  


30-7-2021

Syskonkärlek

Större bilder? Klicka på dem

Att spela golf i 13 - 18 meter i sekunden var inte lätt och det fick deltagarna i Syskonkärlek erfara! 60 par kom till start och kämpade väl i den hårda vinden. De tre första pristagarna hade alla 38 p. Tävlingsledningen kunde konstatera att det var många som på hål 11 fick 0 poäng (inte så konstigt i den vinden). 
Hans Lindeblad var sponsor och berikade pristagarna med fina priser från lokala entreprenörer, ett stort tack till Hans
Segrade gjordet Hugo och Emil Forsgren, 2:a blev Johan och andreas Wijkström och 3:a Alexandra och William Eckerberg och alla då på 38 poäng. 

/Tävlingsledarna 

Anders Lindholm och Gabriel Munck

28-7-2021

KM Match

Större bilder? Klicka på dem

KM match 2021 avgjordes  helgen 23-25 juli.

 

 

Hela 43 deltagare startade i Herrklassen, samt Damernas statfält bestod av 8 deltagare.

Fredagen och lördagens väder var, mycket varmt och minimal vind. På söndagens finaler tillkom en god vind från öster.

 

Vinnare i Damklassen blev Anna Oxenstierna som finalslog Ann Stahle på 19e hålet.

 

Herrklassens vinnare blev Christer Carling som besegrade Peder Ahlberg 4/2.

28-7-2021

Champagnegaloppen 2021

Större bilder? Klicka på dem

Startskottet gick klockan 8.00 för 72 spelsugna damer som fick fin användning för de olika lättnader som ingick i spelet.
Lena Thulin kastade t.ex sin boll ur bunker rakt i hål!
Vinnare blev C. Ehrensvärd och K. Lindeblad med 44 fina poäng. Den stora vinnaren blev dock de 37.008,- vi kan sända till Kronprinsessan Victorias fond som hjälp till alla rörelsehindrade barn.
Allt tack vare er alla generösa bidragsgivare som swishat så det brann i telefonen!

Varmt tack! 

23-7-2021

100-mannagolfen

Större bilder? Klicka på dem

Den 21 juli kl 8.30 sköts startskottet för första omgången av 100-manna golfen. Vädret var mer eller mindre perfekt för golf. Varmt och soligt, samt en svag bris och en bana i fantastiskt skick. Kl 13.30 smällde startskottet för det andra varvet. Vädret hade ändrat sig lite och det blev ännu bättre förhållande för golf.

 

När all tävlande kommit in i klubbhuset, och resultaten var räknade så hade vi en segrare.
Årets vinnare blev Filippa Wijkström, Johan Wijkström, Jonas Lindström och Niklas Lindgren. De fick ihop 93 poäng, och tog hem priset som bestod av 6 liter champagne och 24 stycken champagne glas.

 

Tvåa i tävlingen, på samma poäng (93) men med högre spelhcp, blev laget bestående av Gisela Ehrensvärd Erici, Tine Bergengren, Torbjörn Cardell och Wilhelm Bergengren.

 

Vi vill framföra vårt stora tack till sponsor för tävlingen Champagne Deutz, för det fantastiska prisbordet. Vi hoppas verkligen att Champagne Deutz kommer tillbaka nästa år.

21-7-2021

Lottning KM Match 2021


Lottning KM Match Herrar >>

 

Lottning KM Match Damer >>

20-7-2021

Prinsessans Champagnegalopp

Större bilder? Klicka på dem

Startskottet gick för 72 spelsugna damer som fick fin användning för de olika lättnader som ingick i spelet, ,,Lena Thulin t ex kastade sin boll ur bunker rakt i hål,,,!
Vinnare blev Catherine Ehrensvärd / Kylle Lindeblad med 44 fina poäng,, men den stora vinsten blev ändock de 37.008,- vi kan sända till Kronprinsessan Victorias fond som hjälp till alla rörelsehindrade barn,, allt tack vare er alla generösa bidragsgivare som swishat så det brann i telefonen,,
Varmt tack❤️❤️

20-7-2021

Äkta makar segrade...

Större bilder? Klicka på dem

”Äkta makar 2021” den 11 juli gynnades av fantastiskt sommarväder , sol och varmt och svag vind. 66  lag startade i den traditionella greensome poängbogeyn.

Vinnarscoren blev 45 poäng från Gustaf/Caroline Tornerhjelm med Ann/Johan Stern på andra plats även med 45 poäng.

Tredjeplatsen belades av makarna Wijkström , Filippa/Johan,  på 44 poäng.

Välvillig sponsor  för ”Äkta makar” sedan länge är Olséns som möjliggjör för pristagarna att ekipera sig flott  i  Olséns affärer  i Malmö såväl som i Helsingborg.

 

Falsterbo GK tackar för stödet.

19-7-2021

Två Generationer - Peter Chamberlains Vandringspris

Större bilder? Klicka på dem

I strålande solsken med stark vind avgjordes årets upplaga av Två Generationer.

 

90 förväntansfull par ställde upp! Några bemästrade vinden bättre än andra….


Med fantastiska 46 poäng vann Alice och Ola Stenberg. Stort grattis till dom och alla andra tappert kämpande par.

14-7-2021

Segrare i SM H75


Göran Thenfors , som var försvarande mästare i H70 , hade under coronatiden klivit upp en åldersklass , och tävlade i år i H75 på Nora Golfklubb. Det blev en lyckosam debut, och Göran vann med åtta slag tillgodo. 


    

10-7-2021

Irish Greensome & Irlänsk Afton


Lördagen den tredje juli spelades årets första klubbtävling. Vi spelade i fantastiskt falsterboväder och med banan i fint linksförhållande.

 

Vann gjorde paret Kristian Sundqvist/Mikael Johansson på 40 poäng.

 

Vår krögare Johan Lundberg sponsrade tävlingen med fina priser och serverade som vanligt en väldigt god buffé.

29-6-2021

Ryder Cup 28/6

Större bilder? Klicka på dem

För er som var tvungna att avvika (and for the record):

 

Efter förmiddagens bästboll o foursome ledde vi med 9.5-6.5. Singelmatcherna utvecklades som i stora Ryder Cup d v s jänkarna från Ljunghusen tog den ena matchen efter den andra och ledde STORT, när slutbollarna med Håkan A, Göran B, Krister B o Anders L gjorde sin plikt och lyckades UTJÄMNA hela matchen, 16-16!! Allt hängde på flera sköra trådar, vilket Göran B o Anders L kan vittna om. Stackars LjGK-kaptenen Bengt Landelius fick se sin parputt slå mot stickan utan att gå i på 9:an, vilket avgjorde matchen till Anders L:s fördel och LjGK:s nackdel i totalen. Mycket finns att kommentera - Göran T vann bästbollen med Jesper, åkte och fick sin andra spruta med Krister K som foursomestandin, återvände och vann singeln genom att vara 3 under efter 6 hål. Min partner Gunnar S gjorde knappt ett misstag på 27 hål, så hade jag inte spelat så uruselt, hade vi sopat rent.

 

Delad match betyder att vi behåller bucklan och att det nu står 11-10 i FGK:s favör. Det suger vi på till nästa år. Fast däremellan ska vi ta oss an Flommen den 6/9.

 

Tack för bra kämpaglöd idag! Resultatlistan sitter på väggen i klubbhuset.

 

Hans

captain

29-6-2021

Hektometer


 

Falsterbo Golfklubb har bytt teemarkeringar från färg till hektometer. Siffrorna representerar hur lång banan spelas från respektive tee.

F.d. Vit tee har t.ex. siffran ”61”, vilket betyder att banan spelas 6100 m från denna tee.

Teemarkeringar

Vitt tee = 61

Gul tee = 59
Blå tee = 54
Röd tee = 50
Orange tee = 40

 

 

 

18-6-2021

Nationella Damdagarna 16-17/6

Större bilder? Klicka på dem

Årets  Nationella Damdagar på FGK låg redan före Midsommar detta år och kanske var det tyvärr några som missade det men vi som var med fick njuta av ett absolut fantastiskt väder och banan visade upp sig i sin vackraste skrud.

På singeln var det nästan vindstilla men ruffen var ju lika svår och bunkrarna lika djupa som annars. 
Stolt vinnare var i A-klassen: Annn Stahle, FGK, på 73 slag och B-klassen Annelie Ingvarsson, Varbergs GK, på 70 slag.

De fina förhållandena fortsatte även under Foursome dagen efter, men vinden tog i rejält vilket gjorde ruffen ännu mer lockande ibland.

Vinnande par blev i A-klasen Lena Kockum/Ann Stahle, FGK, på 75 slag och i B-klassen Lena Rappe/Amelie Lundström på 69 slag.

Vänligen,
Damkommittén18-6-2021

Damernas Utbytesgolf

Större bilder? Klicka på dem

Äntligen var det dags för årets första tävling!

 

I strålande sol utmanades våra kära Näsetgrannar och trots att vi nu är i början av säsongen var resultaten lysande i både A och B-klassen. Priserna delades också trevligt mellan klubbarna, även närmast pinn och vårt överraskningspris.

Vi fick alla blodad tand inför de Nationella Damdagarna som spelas senare under veckan.

Vänligen,
Damkommittén

12-6-2021

Hål 12 har nu öppnat igen.

Större bilder? Klicka på dem

I fredags var det premiäröppning av den nyrenoverade hål 12. Det var många som var sugna på att testa hålet vilket märktes på bokningen. 
På bilden ser ni några av styrelsen Lars Wahlström (Ordförande), Niklas Lindgren, Robert Gärtner (Elit och JK´s ordförande) bilden tagen av Krister Kjellström (bankommitténs ordförande) som fick sätta de första märkerna på hålet. 

 


2-6-2021

Allt gräs på hål 12 är utlagt


Nu är allt gräs på hål 12 utlagt. Om du vill se hur det blev kan du spana in det här: https://www.youtube.com/watch?v=ilV8fWIrUt8

 

Stort tack till Johan Roth för all tid han har lagt på att göra dessa överflygningar åt oss!

3-5-2021

Senaste överflygningen av hål 12


För dig som är nyfiken hittar du senaste överflygningen av hål 12 här: https://www.youtube.com/watch?v=mtiRckOlKCM

26-4-2021

Överflygning av hål 12


Renoveringen av hål 12 är i full gång och man har nu börjat rulla ut gräs.

Via denna länk kan ni se en video av hålet från ovan: https://www.youtube.com/watch?v=BBfhRKyogkw

 

Tack Johan Roth för hjälp med filmning.

16-4-2021

Boka starttid och ankomstregistrera

Större bilder? Klicka på dem

Olika sätt kan man utföra sina golfbokningar och ankomstregistreringa

 

Min Golf - via nätet och din inlogg på min golf kan du:

Boka din starttid

Anmäla dig till tävling och betala för den  
Registera  dina hcp ronder
Ändra mailadress, telefonnr mm.

 

Min Golf Bokning App -  klicka här   »  

Boka din starttid
Ankomstregistrera dig 
Registera  dina hcp ronder

 

Terminalen i klubbhuset

Boka din starttid
Ankomstregistrera dig
Registera dina hcp ronder

26-3-2021

Riktlinjer för tävlingsverksamhet


Senaste rekommendationerna


Lättnader för tävling från 1 juni


Uppdatering 17 maj: Onsdag 12 maj kom regeringen med det glädjande beskedet att ett antal restriktioner lättas från och med den 1 juni. Det innebär bland annat att idrottstävlingar då kan starta inom vissa ramar. Läs mer hos FHM samt hos hos Riksidrottsförbundet.

 

Med utgångspunkt i dessa besked har SGF fattat följande beslut gällande tävlingsverksamhet i Golfsverige:

 

Rekommendationer till och med 31 maj
► SGF:s starka avrådan från tävling för spelare födda 2001 eller tidigare, samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott (se definition nedan) gäller fortsatt till och med den 31 maj.
► Alla förbundstävlingar till och med 31 maj är inställda och inga nationella tävlingar registreras i SGF Golf Ranking under denna period.
► Barn och ungdomar födda 2002 eller senare får spela enstaka lokala tävlingar utomhus (läs mer nedan).

 

Rekommendationer från och med 1 juni
SGF häver den starka avrådan för klubbar och distrikt att arrangera tävlingar och SGF:s verksamhet med förbundstävlingar och tävlingar ingående i SGF Golf Ranking kan starta (se status för årets förbundstävlingar). Detta gäller barn, ungdomar och vuxna under förutsättning att:

 

1. regionen där tävlingen spelas inte har skärpta råd och rekommendationer som förhindrar att tävlingen genomförs. Dessa råd kan komma sent och en tävling kan därför behöva ställas in med mycket kort varsel.
2. inga nya råd och rekommendationer kommer från RF, FHM eller regeringen som gör att tävlingsverksamheten inte kan starta 1 juni (t.ex. avrådan från resor mer än X timmar).
3. tävlingarna genomförs inom ramen för de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren (uppdaterad version publiceras senare denna vecka och kommer att reglera inom vilka ramar en tävling ska genomföras praktiskt).


150-gräns gäller inte golfen
Golfens tävlingsverksamhet bedrivs på avgränsade ytor, vanligtvis med krav på att deltagarna är medlemmar i en golfklubb. Golfen träffas därför inte av vare sig 150-personersregeln eller regler för offentlig tillställning eller allmän sammankomst. Golftävlingar kan alltså spelas med fulla startfält, men för säkerhets skull bör inte spelare utan klubbtillhörighet tillåtas att delta.

 

I Riksidrottsförbundets artikel om lättnader för idrotten, under rubriken ”Detta gäller från 1 juni”, anges i tredje punkten; ”Tävling och match i mindre skala tillåts för vuxna utomhus”. Det är den formuleringen SGF stödjer sig på för golfen. Golftävlingar faller alltså inte in under punkt 4 i samma punktlista; ”Tävling för idrotter på väg, vatten och i skog tillåts för 150 personer”, som avser motionslopp som genomförs på allmän mark och (ofta) utan krav på medlemskap.

 

Lättnader i tävlingsavrådan för barn och ungdom
Uppdatering 30 april: Barn och ungdomar födda 2002 eller senare får från och med 28 april spela enstaka tävlingar utomhus. Detta enligt nya besked från Folkhälsomyndigheten (FHM). Tävlingarna ska genomföras lokalt eller med begränsat resande. Det är med andra ord fortfarande av stor vikt att de allmänna råden för att begränsa smittspridningen efterföljs. Läs mer hos Riksidrottsförbundet.

 

Rekommendationer för golfen: SGF avråder fortsatt Golfsverige från att arrangera tävling för spelare födda 2001 eller tidigare till och med 31 maj, men enstaka tävlingar för personer födda 2002 eller senare undantas från den starka tävlingsavrådan. Det innebär:

 

✓ Golfklubb/golfdistrikt kan arrangera lokala/regionala tävlingar för personer födda 2002 eller senare.
✓ Arrangerande klubb avgör om tävlingen ska spelas enligt ordinarie regler för golfspel eller enligt den Covid-19-relaterade vägledningen för regler för golfspel.
✓ Dessa juniortävlingar kan administreras i GIT Tävling
✗ Dessa juniortävlingar kommer inte att ingå i SGF Golf Ranking.

 

OBS! Skärpta lokala rekommendationer kan förekomma och gäller då i första hand. Det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller i respektive kommun/region innan beslut fattas om att arrangera tävling för barn och ungdom.Läs mer klicka här 

19-3-2021

Filip Lundell tar sin första seger som proffs


Igår, 18/3, vann Filip tävlingen Roda Classic på Evolve Pro Tour. Filip slutade på totalt -9 över 54 hål (72, 66, 69) och vann i särspel mot Henric Sturehed.   

Stort grattis till dig Filip! Vi ser alla fram emot att följa dig under säsongen.  

19-3-2021

Inställda tävlingar i påsk

Större bilder? Klicka på dem

Damernas Påskvals samt Påskens Texas Scramble är inställd pga: 

Stark avrådan från tävling i Golfsverige
Uppdatering 15 mars: SGF:s starka avrådan från tävling samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott gäller till och med 11 april.

Sedan 1 mars 2021 avråder Folkhälsomyndigheten starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. 

Tills vidare är SGF:s starka rekommendation därför att inte genomföra någon tävlingsverksamhet i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott (se nedan). 

SGF har också beslutat att inte arrangera några förbundstävlingar (A- och B-tävlingar) förutom de tävlingar som faller inom definitionen yrkesmässig idrott. Inga tävlingar registreras heller i SGF Golf Ranking. 

Riktlinjer för tävlingsverksamhet: kllicka här  » 

12-3-2021

Restaurangen öppnar 15/3

Större bilder? Klicka på dem

Kära Medlemmar,

Välkommen till en ny säsong hos oss på Nyströms. En något annorlunda ledighet har tagit slut och vi står redo att ta emot er medlemmar och gäster med öppna armar. Vi ber er att respektera de restriktioner som finns och att visa både personal och andra gäster hänsyn.

Från 15/3-30/4 går det bra att fylla på sitt konto på BG 537-0267. Väljer ni att sätta in över 3000 kr så fylls kontot på med 10% extra och det gäller en insättning. Glöm inte att anteckna ert kontonummer på insättningen.


Våra öppettider är:

15/3-28/3 10.00-16.00

29/3-30/4 09.00-17.00

1/5-31/5 09.00-18.00

Därefter kommer uppdatering kring sommarens öppettider.


Väl mött önskar Johan, Ida, Ted och Alex

 

Lunch Vecka 11 » 

19-2-2021

Banstatus 26/2


Banan är öppen för spel till ordinarie greener.

Vid frost gäller spel fortfarande mot vintergreener. Om du är osäker gäller alltid spel mot vintergreener.

 

 

Detta gäller vid spel:

Spel med mattor på hela spelfältet inkl. tee. Mattor finns att låna i klubbhuset eller köp din egen i shopen. Väldigt viktigt att detta följs. 

Det är frivilligt att använda krattorna i bunkarna. På grund av detta gäller lägesförbättring med ett scorekort i bunker.


Vi rekommenderar inte att ni lyfter flaggan. Vi har skumgummi i kopparna vilket gör det lättare att få upp bollen. 

Måndag den 23 oktober startatade renoveringsprojektet av hål 12. Hålet är fr o m 23 november helt stängt. Ni går direkt till hål 13 efter att ha spelat hål 11. Följ skyltningen. 

 

Om det är frost ute så spelas det mot vintergreener. 

 

 

Kansliet är öppet:
December: 
Vardagar: 9-15

Helger: Stängt

 

Besöker ni oss utanför kansliets öppettider kan ni betala greenfee via:
- på plats i recpetionen
- kontant i greenfeeinkastet
- swish till 123 595 21 06 
- fakturering (blankett finns vid greenfeeinkastet) 

  

Tänkt på att alla tider är bokningsbara. 

 

Boka via golf.se eller via terminalen i klubbhuset.

 

Varmt välkomna till Falsterbo Golfklubb

 

Uppdaterades 210225

Webbkamera klicka här »

18-12-2020

Julstängt

Större bilder? Klicka på dem

Efter ett intensivt och annorlunda år är det dags för oss att ta det lite ledigt. Därför kommer vi hålla stängt enligt följande:

 

Kansliet:
19/12 - 10/1

 

Restaurangen:

29/11 till mitten på mars.

 

Shopen:
21/12 - 6/2

 

Vi önskar er en God Jul och ett Gott nytt år!!

15-12-2020

Nyårsgolfen är inställd


Kära damer

 

I dessa Coronatider är inget som vanligt. Inte heller vad avser golfen. SGF har beslutat att inga tävlingar kan ske i klubbens regi, Falsterbos, och som en del av Falsterbos verksamhet måste vi i damkommittén tyvärr meddela att vår populära och underbara Nyårsgolf måste ställas in i år. Årets tävlingssäsong är över, den blev kort, men vi vet att ni damer har spelat massor av golf under året. Fortsätt med det och vi ser framemot 2021, vaccin som kommer, tävlingar som kan spelas, andra gemensamma aktiviteter och inte minst samkvämet efter golfen. Vi ser med tillförsikt an 2021 och önskar Er alla en Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt år.

 

Stay Safe

 

Damkommittén gm Anette Roth

6-11-2020

Gåsatävlingen iställd!!

Större bilder? Klicka på dem

Skanörs Gästis Gåsatävling behöver vi tyvärr meddela att denna tävling blir inställd. Det har kommit nya riktlinjer från golfförbundet där de starkt rekommenderar att klubbarna inte borde arrangerar några golftävlingar.  
Läs mer här: SGF´s riktlinjer

 

23-10-2020

Gåsamiddag 8/10

Större bilder? Klicka på dem

Fira Fars Dag med traditionell Gåsamiddag 

 

Nyströms har ett rykte om sig att göra en riktigt god Gåsamiddag. Nu kommer den till Falsterbo och alla hälsas välkomna att fira Fars Dag med just en traditionell Gåsamiddag.  

 

Välkomna söndag 8 november. Pris 550 kr/pers

 

För planering och god Coronasittning, boka gärna bord på info@nystromsfalsterbo.se eller ring 040-470712. Vill du äta hemma? Det går även bra att hämta hela helgen 6-8/11 för ett minimum av 6 pers.

 

Väl mött!
Johan med personal

23-10-2020

Klubbmatch mot Flommen GK

Större bilder? Klicka på dem

Flommen välkomnande FGK med en tuff laguppställning och bana i kanonskick.  

Glädjande att samtliga i FGK:s lag bidrog med minst en poäng. Ett särskilt omnämnande går till lag David/William som, tillsammans och var för sig, tog hem full pott (William avslutade birdie-birdie för att vända sin singelmatch till vinst - clutch)!

Årets "Falsterbo Spirit"-pris går till Niklas L, som uppvisade sann tävlings- och laganda när han lyckades dela sin singelmatch med en briljant up-and-down från vattnet på sista hålet (se bild)

Slutresultat: FGK 13,5 - FlGK 10,5.

Stort grattis!

Vill du se alla individuella resultat - klicka här »

23-10-2020

Renoveringsstart av hål 12

Större bilder? Klicka på dem

Måndag den 26 oktober startar renoveringsprojektet av hål 12. Målsättningen är ett lika fint resultat som hålen 16 och 17.

Arbete startar med att greenen torvas av under första veckan. Därefter fortsätter omformning av green och anslutande område. Hålet kommer att spelas med provisorisk green under större delen av hösten. Kring årsskiftet kommer hålet att stängas helt. Då kommer man gå direkt till hål 13 efter att ha spelat hål 11.

Som vanligt är väder och vind en viktigt faktor. Vi informerar löpande via nyhetsbrev om arbetets gång.


Här finner du ritningen på projektet! klicka här » 

16-10-2020

Final Onsdagstävlingen

Större bilder? Klicka på dem

Onsdagstävlingarnas final avgjord!

 

Lördagen den 26 september avgjordes onsdagstävlingarnas final på FGK. Onsdagstävlingarna har spelats ett antal gånger sedan maj månad, 8-9 ggr, och i alla deltävlingar delas ett visst antal poäng ut till de bäst placerade enligt ett speciellt system.
I finalen delas väldigt mycket poäng ut till segraren vilket gör att ett antal finalister i realiteten har chans att vinna.

 

Inför finalen ledde Helen Nilsson före Lena Kockum och ett gäng herrar som i bästa fall skulle kunna hota.
Lördagens bästa score netto hade Lena Kockum med 71 slag före Helen Nilsson på 73 slag.
Trea för dagen blev Carl-Hugo Ljungberg också 73 slag men sämre shcp.
Med segern för dagen samlade Lena dessutom ihop så många poäng att hon smet förbi Helen och tog slutsegern i årets tävling.

Tredje plats totalt delades mellan Per-Åke Persson och Sven Persson.

 

Stort grattis till pristagarna och framförallt segraren Lena Kockum.

 

Roligt att notera att vi slog alla rekord i antalet tävlanden under året, dessutom roligt att ett stort antal damer ställde upp.

 

Vi hoppas på en fortsättning kommande säsong.

Krister Kjellström

12-10-2020

Jubileumspokalen 11/10

Större bilder? Klicka på dem

Karl Axel Ramnerös Vpr

 

Spelades i höst väder med sol och vind. De tidigare prognoserna om regn uteblev och tävligen hölls under fina förhållande. 

Vpr som skänktes av Karl Axel när han avgick som ordförande 1979. Tävlingen har spelats sedan 1980. Årets vinnare blev Karl-Axels barnbarn Fredrik Hedenskog på fina 38 poäng (71 brutto).

Två kom tävlingsledaren följd på 3e plats av ytterligare ett av Karl-Axels barnbarn, nämligen Katarina Kjellström. 

 

Tävlingsledare 

 

Magnus Becker 

29-9-2020

Kust Texas Scramble


Restaurang Kust Texas scramble spelades i fantastiskt septemberväder på en bana full av både golfare och fågelskådare.

Vann gjorde ett lag från Tegelberga på fantastiska 55 slag. Fredrik och Andreas Håkansson, Erik Norlander och Jens Dietrichson utgjorde detta starka lag.

Därefter följde tre lag på 57 slag varav lag Sjöholm, Sjöblom, Arkestad och Holstein hade bästa sista nio och därmed knep andraplatsen.

 

Vi tackar Restaurang Kust för fin sponsring.

24-9-2020

Solhem cup 17/9

Större bilder? Klicka på dem

Första försöket till spel i Solhem cup den 27 augusti blev inställt då vi fick 40 mm på en timme. Nytt försök den 17 september då 16 Ljunghusare kom till oss på Falsterbo för spel över 18, 6 hål bäst boll, 6 hål foursome och 6 hål singel. Efter spelet åts det dagens rätt, halstrad lax, med våra vänner från Ljunghusen. Falsterbo vann 17,5 mot 14,5. Nästa år åker vi till Ljunghusen för matchspel. Tack för bra spel Falsterbodamer!

 

/Anette Roth gm Damkommittén 

31-8-2020

Ståhlbrandts Hpr


Tävlingen som spelats under sommaren för herrar + 50 har nu avgjorts. 19 spelare ställde upp i årets tävling, och när vi nått semifinalerna spelades de mellan Anders Lilliehöök och Gabriel Munck, och mellan Jonas Thelandersson och Claes Svenssson.

 

I den första semin vann Anders med 4/3 och i den andra segrade Claes på 19:e.

 

I finalen som således spelades mellan Anders  och Claes segrade Claes med 2/1.

Stort grattis till segraren i årets Ståhlbrandts  Claes Svensson

 

/ Krister Kjellström, tävlingsledare

29-8-2020

KM Foursome 29/8

Större bilder? Klicka på dem

Lördagen den 29 augusti blev ny datum för KM foursome, detta eftersom vi inte kunde genomföra tävlingen som tänkt i juni pga coronaviruset. Strax innan första start dundrar det ganska rejält runt Falsterbo udde och vi skjuter på starten 10 minuter, och sedan ytterligare 10 minuter. Då börjar regnet!

Och vilket regn sen. Ca 35 mm föll på en timme och då också tumnagelstora hagelkorn. Hela 7:e green stod snart under vatten, liksom 18 green. Övningsgreenen framför klubbhuset var fullständigt dränkt och bagvagnskåpen tog in vatten från sidorna. Stora delar av 18:e fairway var också bara vatten. Kvart i 10 hade det i stort sett slutat regna och vi flyttade första start till 11.00. Vi fick ut alla 21 startande par under den närmaste timmen och allt fungerade bra. Lite fiskande efter bollar på blöta fairways men ändå fantastiskt så snabbt stora delar av banan torkar upp.

Innan start bestämmer tävlingsledningen att det är kval efter 18 hål och att de 6 bästa paren spelar 9 hål på eftermiddagen för att kora segrarna. Efter 18 hål var det oerhört jämnt mellan de första lagen. 2 par på 76 slag, 4 par på 75 slag och 1 pr på 74 slag vilket betydde att det blev 7 par som fick spela de sista 9 hålen. I ledningen var David Leet och Ola Stenberg med 74 slag, och bland 75: orna kan nämnas Peter Chamberlain och Henri Reis. Peter med 70 år och några till på sina axlar imponerande med ett fantastiskt spel tillsammans med Henri.

Slutrundan spelades över de första 8 hålen innan man gick över till 18;e för att få in fin ingång mot klubbhuset i det fantastiska vädret vi fick under eftermiddagen. Verkligen en total motsats till morgonens oväder.

När alla lag kommit in och vi summerat siffrorna visade sig att vi fått nya klubbmästare i Fredrik Norman och Christoffer Blomstrand på totalt 108 slag, 75-33. Två riktigt glada klubbmästare där Fredrik i sitt segertal poängterade att det är viktigt att välja rätt partner till tävlingar.

På andra plats kom Peter Dahlberg och Johan Frick på 112 slag, 76-36

Treor blev David Leet och Ola Stenberg också med 112 slag, 74-38.

Därefter följde

4. Erik Olin och Erik Silfverschiöld på 113 slag, 76-37

5. Peter Chamberlain och Henri Reis 114 slag, 75-39

6. Carl Moritz och Simon Bluhme 114 slag, 75-39

7. Edvin och William Stenberg med 114, 75-39

 

Ett stort grattis till de nya klubbmästarna, till alla pristagare och till alla som ställde upp i tävlingen som präglades av gott humör och trevlig stämning. Samtidigt en eloge till banpersonal som ser till att vi har en bana som fungerar så fantastiskt efter det oväder vi drabbades av.

 

Krister Kjellström , Tävlingsledare

 

21-8-2020

Damerna bjuder upp!

Större bilder? Klicka på dem

Damerna bjuder upp!

 

Årets tävling blev mycket lyckad med 44st deltagande par.

Vi hade vackert väder och kunde bjuda på ett innehållsrikt prisbord.

Skänkta, ”hemmalagade” och inköpta priser fördelades mellan de duktiga 21 pristagarparen.

 

Vinnare blev :

1. Liv Wollin/ Peter Dahlberg

2. Nina Giustiniani/ Andreas Wijkström

3. Janice Carling/ Gustaf Horn af Åminne

4. Sophie Slettengren/ Ian Slettengren

5. Elsa Johansson / JO Annemark

 

/Damkommittén

20-8-2020

Ett Slag För livet 2020!

Större bilder? Klicka på dem

Sista dagen i Falsterboveckan spelades ”Ett Slag För Livet” där alla intäkter från tävlingen oavkortat går till Cancerfonden. I årets tävling, som spelades i ett fantastiskt sommarväder, startade 54 par och i denna tvåmanna scramble blev det väldigt fina resultat.

 

Segrade gjorde Mikael Johansson och Fredrik Norman på det strålande resultatet 59 slag netto

 

På andra plats kom Gustaf Horn af Åminne och Christer Carling  med 60 slag

Trea blev Gustaf Jiremark och Pontus Arkestad som också hade 60 slag, men högre spelhandicap

På fjärde plats kom Cecilia Liliedahl och Carl Marcusson på 61 slag.

 

Tack vare generösa lokala företagare och dito medlemmar kunde vi presentera ett fantastiskt prisbord. Stort tack till alla som stöttade oss med detta.

Glädjande nog kan vi skicka in över 50 000 kronor till Cancerfonden.

 

Ett stort grattis till alla pristagare

 

/ Tävlingsledarna genom Krister Kjellström

18-8-2020

KM 2020

Större bilder? Klicka på dem

Årets KM genomfördes helgen 15-16/8.

Tävlingarna gynnades av strålande väder. Lördagsvädret har inte upplevts på länge, nästan 30 grader och för oss helt osannolikt, vindstilla.

Söndagen gladde alla med lite mer ostlig bris i solen och värmen.

 

William Stenberg förde familjetraditionerna genom att vinna Herrklassen på fina 216 slag.

Madelaine Roth försvarade sin titel från förra året i Damklassen, vilket även Ann Stahle gjorde i Oldgirls.

Peter Dahlberg vann Oldboys på utmärkta 137 slag, 5 under par.

Veteranerna hade också en segrare med utmärkt score, Göran Thenfors , 147 slag

Klar segrare i H-75 blev Krister Andersson.

 

Vänligen,

Tävlingsledningen

18-8-2020

Sydvästslaget & Grönspättorna 2020

Större bilder? Klicka på dem

Den intensiva tävlingsutbytessommaren för juniorerna avslutades på Ljunghusen första veckan i augusti med ett par riktiga skrällar.
Efter god uppslutning under de tre första deltävlingarna klev ytterligare en lovande junior fram och tog förstapriser i Sydvästslagets sista deltävling - Joel Forsgren, Falsterbo GK.
Joel tog även hem Order of Merit tätt följd av ytterligare två falsterbokillar. Tillsammans med en i övrigt god insats och hög uppslutning resulterade detta i att Falsterbo GK vann tillbaka vandringspriset, som nu åter finns att beskåda i klubbhuset efter några års frånvaro.

 

Även i Grönspättorna lyckades Falsterbos tjejer ta hem flera första, andra och tredjeplatser i samtliga klasser under hela sommaren och var inte långt ifrån att kamma hem totalpriset. Stort tack till alla engagerade juniorer och föräldrar som gjort detta möjligt. Stort tack även till de andra klubbarna som gjorde det möjligt för våra juniorer att besöka så otroligt fina golfbanor under helt fantastiska förhållanden.

10-8-2020

KM Match 2020

Större bilder? Klicka på dem

(För närvarande har vi problem med bildhanteringen på hemsidan. Så fort detta har löst sig kommer bilder laddas upp)

 

KM –match spelades sista helgen i juli. Hela 40 deltagare i herrklassen och 8 i damklassen.
Bästa deltagarantalet på många år, mycket trevligt.


I damklassen spelade sig Anna Oxenstierna fram till semifinal mot Maria Silfverschiöld och Charlotte Becker mot Ann Stahle. 
Anna vann sin semi med 5/4 och Charlotte vann mot Ann på 19:e hålet.

I finalen vann Anna Oxenstierna med  4/3 mot Charlotte.

Stort grattis till klubbmästare Anna!


I herrklassen deltog som sagt 40 man. Efter spel fredag och lördag var det dags för semifinaler under söndagen.
Peter Dahlberg mötte Christer Carling på den ena halvan och Carl Moritz mötte Peder Ahlberg i den andra.
Peter vann sin match med 2/0 medan Carl besegrade Peder med 1/0.

Finalen blev mycket jämn och spännande.
Carl tog matchen till 19:e efter en fin birdie på 18:e. Det var ganska många i publiken när de två stegade upp på 1:a tee för ett avgörande.
Tyvärr blev det ett litet antiklimax när Carl slog en boll out. En erfaren Peter bytte då klubba och slog ett säkert utslag  mitt i banan.
När Carl slog andra bollen i en bunker var matchen avgjord.

Stort grattis till Klubbmästare Peter Dahlberg

 

Krister Kjellström, tävlingsledare

10-8-2020

Sommarens Utslagstävling 2020


Sommarens utslagstävling är avgjord. Matchtävlingen som spelas under hela sommaren hade i år samlat 15 deltagare.
Ett antal matcher har utkämpats vilka ledde fram till semifinalspelet där Michael Gustafsson mötte Pär Wahl, och P-G Granbom mötte Fredrik Janson


Här segrade Pär med siffrorna 3/1 och Fredrik med 1/0.

Final alltså mellan Fredrik Janson och Pär Wahl.

Här segrade Pär med 3/2.

Stort grattis till pristagarna

 

Krister Kjellström, Tävlingsledare

10-8-2020

Hesters Minne 2020

Större bilder? Klicka på dem

(För närvarande har vi problem med bildhanteringen på hemsidan. Så fort detta har löst sig kommer bilder laddas upp)

 

Ett trettiotal deltagare ställde under söndagen 9/8 upp i slagtävlingen Hesters Minne.
Tävlingen instiftades 2012 till minne av Falsterbo GKs första pro som ankom till klubben 100 år tidigare, 1912.

I år gynnades man av strålande väder, 25-26 grader, samt mild nordlig bris.

 

Vinnare blev Anders Slettengren med Göran Jansson knapp tvåa på lika nettoscore 65, följda Johan Tersdorpf.
Ett stort grattis årets vinnare samt alla pristagare!

 

Vänliga hälsningar,
Tävlingsledningen

7-8-2020

Prons challenge 6/8

Större bilder? Klicka på dem

I fantastiskt sommarväder spelades prons challenge som greensome slagtävling. Tävlingen samlade som vanligt ett stort startfält med 80 par. Davids hemliga gäst var i år helt oväntat, Ola Stenberg och de fick 70 slag netto. Det innebar att de landade på 20:e plats och följaktligen fick David en del förlorade bett. Årets resultat var enastående med Ulrika och Scott Nicholls som vinnare på -11 (60) netto , tätt följda av Charlotte Dinkelspiel med sonen Charlie Litzen på -10 (61). Tredje platsen tog Gustav Jiremark och Pontus Arkestad på -8 (63)

 

Vi tackar årets sponsor David Leet och Falsterbo GK

 

Charlotte Brattström & Magnus Becker

 

7-8-2020

FGK´s Poängbogey 5/8

Större bilder? Klicka på dem

FGK´s poängbogey inleddes med lite moln och blåst men efterhand blev det ett fantastiskt golfväder. 87 glada deltagare deltog denna dag. 

Tävlingen spelades med en dam- och en  herrklass. Segrare i damklassen blev Charlotte Dinkelspiel på 38 p. Tvåa blev Victoria Stahle på 35 p.

Segrare i herrklassen blev  Jan Dinkelspiel på 41 p. Tvåa Truls Liliedahl på 39 p.

 

 

Lotta Olin och Charlotte Becker

7-8-2020

Boka Bord 4/8

Större bilder? Klicka på dem

Klockan 7.30 på tisdagen den 4 augusti startade de först förväntansfulla spelarna i tävlingen BokaBord. Som vanligt är detta Falsterboveckans största tävling och den tävling som blir snabbast fulltecknad. I år tog det ca 10 minuter innan alla 72 platser var fulla. Till slut var det 80 par som kunde starta tävlingen i ett perfekt golf-väder. De sista bollen gick ut kl 14.00.

 

Efter en lång dag kunde prisutdelningen börja kl 19.15. Som vanlig behövdes det ett riktig bra resultat för att ta hem första priset – de åtråvärda cyklarna.

 

Vinnaren av årets upplaga av BokaBord blev Bech/Alwen på utmärkta 48 poäng. Tvåa blev Roos/Lindberg på 46 poäng och trea blev Becker/Becker på 45 poäng. Stort grattis till dessa och de övriga prisplatsvinnarna. I år var det 20 priser!

 

Ett stort tack även till sponsorn BokaBord, som har varit en givmild sponsor under många år. Och har Falsterbos bästa prisbord! Där cyklarna är bara toppen av isberget! Vi hoppas att vi får ha kvar BokaBord som sponsor även i fortsättningen.

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck”  

7-8-2020

Konstslaget 3/8

Större bilder? Klicka på dem

”Första tävlingen i Falsterboveckan är som vanligt Konstslaget. 36 håls slagtävling för A-klassen och 36 hål slaggolf för B-klassen. För första gången var det helt fullt i tävlingen och det innebär 72 deltagare. Tyvärr var det en person som aldrig dök upp.

 

Första start var kl 7.00 i mycket fint golfväder. Både vädret och vinden håll i sig större delen av dagen, så det var ganska många trötta golfare som kom in på eftermiddagen efter 36 hål. Som vanligt behövdes det ett riktigt bra resultat för att komma hem med ett pris.

 

Vinnaren av årets upplaga av Konstslaget Klass A blev Edvin Stenberg på 142 slag. Stort grattis. Två blev Christer Duvander också på 142 slag, samt trea blev Eric Salander också han på 142 slag.

 

Vinnaren av årets upplaga av Konstslaget Klass B blev Wilhelm Johansson 142 slag. Stort grattis. Två blev Sofie Wachtmeister på 143 slag, samt trea blev Ebba Gantelius på 144 slag.

 

Resterande personer som kom på prisplats kan man se på resultatlistan. Ett stort grattis till alla pristagarna.

 

Avslutningsvis vill vi framför vårt stora tack till vår årliga ”hemliga” sponsor, som hade ett trevlig prisbord. Vi hoppas att vi får se vår givmilda sponsorn även nästa år.

 

Fredrik Ydell och Susanne Leet”  

31-7-2020

KM Puttning 2020

Större bilder? Klicka på dem

KM i puttning genomfördes under varierande förhållande. David Leet hade lagt ut en utmanande 18 håls bana. 36 deltagare gjorde upp i kval om 8 platser i eftermiddagens matchspel. 

Vinnare i kvalet var Ludvig Wikström på 33 slag och sist in från kvalet blev Wille Tesdorpf på 35 slag.

I tufft regnväder avgjordes kvarts, semi och final.

I final möttes Jan Ehrensvärd mot Wille Tesdorpf. I slutet av matchen gjorde Wille ett ryck med en puttar, samtidigt som Jan levererade två treputtar.
Wille vann med 3/2 och tar sålunda över titeln årets puttare från sin far Carl .

 

Stort grattis Wille!

 

Tävlingsledare

Gabriel Munck & Magnus Becker

23-7-2020

100-manna 2020

Större bilder? Klicka på dem

På grund av Covid-19 så gjordes en del stora ändringar för 100-manna golfen i år. Istället för shotgun-start så startade tävlingen löpande från 1:an. Det genomfördes heller ingen kvällsmiddag efter tävlingen. Första start var kl 8.00 i fint väder och i en ganska kraftig vind, runt 10 m/s. Både vädret och vinden höll i sig större delen av dagen, så det var ganska många trötta golfare som kom in på eftermiddagen efter 5 h på banan.

 

Redan vid första utslaget så spekulerades det att det troligen krävdes 90 poäng (5 poäng i snitt per hål) för att komma på prisplats och ytterligare några poäng för att vinna tävlingen. När alla startande kommit in vid 18.30-tiden så visade det sig att spekulationen stämde.

 

Vinnaren av årets upplaga av 100-manna blev Roos/Roos/Lindberg/Lindberg på 95 poäng. Stort grattis!
De vann på lägre hcp än tvåan som också kom in på 95 poäng. Det var Forsgren/Gantelius/Emilson/Johannesson.
På tredjeplats kom Almberg/Almberg/Ramel/Wollin. Dessa lyckades få ihop 91 poäng.
Ett stort grattis till alla pristagarna.

 

En häftig sak hände på tvåan, där lyckades Jan Ekblom, göra en HIO!! För detta fick laget 5 poäng! Ett stort grattis till Jan!

 

Avslutningsvis vill vi framför vårt stora tack till vår årliga sponsor Champagne Deutz, levererade ett stort och trevligt prisbord! Vi hoppas att vi får se vår givmilda sponsor även nästa år.

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck

23-7-2020

Två Generationer - Peter Chamberlains Vandringspris

Större bilder? Klicka på dem

(För närvarande har vi problem med bildhanteringen på hemsidan. Så fort detta har löst sig kommer bilder laddas upp)

 

Söndagen den 19/7 spelades årets upplaga av två generationer. I sedvanlig ordning blev tävlingen full och 90 par gjorde upp om vandringspriset.

 

Det var överlag väldigt bra resultat och den vinnande scoren lär stå sig som rekord i många år framöver.

Vinnare i år på FANTASTISKA 52 poäng blev Johanna och Johan Tesdorpf. När sista putten trillade i hål summerades deras score till 74 slag brutto. Helt otroligt bra!

 

Tvåa kom Hanna och Anders Slettengren på 45 poäng.

 

Trea blev Bolle Tham och Karl Kleberg Scarisbrick på 43 poäng.

Grattis till alla pristagare!

 

Tävlingsledningen vill rikta ett stort tack till alla deltagare samt till Golfstore som mycket generöst sponsrade årets prisbord.

 

Vi ses nästa år!

/Tävlingsledningen

18-7-2020

Prinsessans Champagnegalopp


Torsdagen 16:e juli var det dags för årets välgörenhetstävling.
I år gick pengarna till Kronprinsessan Victorias fond, som verkar för att barn med funktionshinder får samma rätt till en aktiv fritid som alla andra barn.
84 damer deltog i tävlingen och hjälpte till att slå rekord i insamlade pengar: 30 771 kronor!

 

Dagen började varm och solig, men plötsligt slog vädret om till ösregn. Ann Janson och Jessica Cappelen lyckades trots skyfallet vinna 

Champagnegaloppens foursome med 36 poäng.
Grattis till dem och övriga pristagare, och tack alla generösa tävlingsdeltagare!

 

 

13-7-2020

Äkta Makar 2020

Större bilder? Klicka på dem

Klockan 8.00 söndagen den 12 juli startade det första förväntansfulla paret.
Starten skedde i soligt väder med en vind på ca 10m/s, dock utan den riktiga sommarvärmen. När den sista bollen gick ut kl 14.00 hade det hunnit komma några väldigt korta regnskurar. På grund av den förhållandevis kraftiga vinden så infann sig inte mängder av toppresultat, gick man tex en poäng bättre än sitt hcp var man på prisplats.

 

Vinnarna av årets upplaga av Äkta Makar är Ulla och Bo Bonde på fina 42 poäng. Tvåa blev Catherine och Jan Ehrensvärd på 40 poäng, och tredje platsen kneps av Gunilla och Gunnar Almberg på 39 poäng.
Stort grattis till dessa och de övriga pristagarna.

 

Ett stort tack även till sponsorn Olséns som har varit en givmild sponsor under många år. Vi hoppas att vi får ha kvar Olséns som sponsor även i fortsättningen.

 

Mvh,

Tävlingsledare Fredrik Ydell och Gabriel Munck

7-7-2020

Irish Greensome 4/7

Större bilder? Klicka på dem

Den 4:e Juli spelades tävlingen Irish Greensome på FGK

 

Pga ”coronaläget” var det den första tävlingen på säsongen, så det var ett stort intresse.

50 par deltog. En tuff dag för många med hård vind och regn.

Vinnarna Patrik Lundqvist och Gustaf Horn af Åminne vann på 38p.

 

Ett stort grattis till pristagarna och ett varmt tack till krögaren Johan Lundberg som sponsrade tävlingen

15-6-2020

Grönspättarna kör igång

Större bilder? Klicka på dem

Snart är det dags för Grönspättorna att dra igång igen. Tävlingen riktar sig till flickjuniorer 9 – 18 år. Mer information och anmälningslista kommer anslås på klubben när det närmar sig.

Är du intresserad av att vara med håll utkik på juniortavlan!

 

Nedan kan ni se hur årets spelschema kommer se ut. Ni som deltar blir bjudna på lunch och efter spel blir det prisutdelning med fina priser. Passa på att träffa nya tjejkompisar som spelar golf samt att besöka banor du annars inte spelar.

 

Spelschema 2020:

 

3/7 Flommens GK, första start 14.00 (samling 12.45)
6/7 Ljunghusens GK, första start 13.00 (Samling 11.45)
13/7 Falsterbo GK, första start 13.00 (Samling 11.45) 
20/7 Flommens GK, första start 14.00 (Samling 12.45) 
27/7 Falsterbo GK, första start 13.50 (Samling 12.45)
6/8 Ljunghusens GK, första start 13.00 (Samling 11.45)

15-6-2020

Bunkerkrattor

Större bilder? Klicka på dem

Från och med idag finns det krattor i våra bunkrar. Det finns inget tvång att använda krattan. Detta är helt upp till varje spelar att bestämma. 

Tillfällig lokal regel "lägesförbättring i bunker"

 

Lägesförbättring med 30 cm är tillåtet om bollen ligger i ett sko–eller slagmärke i en bunker. Bollen ska placeras på närmaste punkt, dock ej närmare hål, där bunkern är i normalt skick. Lättnad ges inte om enbart spelarens stans påverkas.

 

- Referenspunkt: Den ursprungliga bollens läge.
- Lättnadsområdets storlek mätt från referenspunkten är 30 cm men med dessa begränsningar:
- Begränsningar av lättnadsområdets läge:
            *Får inte vara närmre hålet än referenspunkten och
            *Måste vara i bunkern

 

När en spelare fortsätter enligt denna lokala regel måste spelaren välja en punkt att placera bollen på och använda proceduren för att återplacera en boll enligt Reglerna 14.2b(2) och 14.2e.

 

Plikt för brott mot Lokal Regel där inget annat anges: Matchspel: Förlust av hålet  Slagspel: Två slag

15-6-2020

Restaurangen ökar öppettiderna

Större bilder? Klicka på dem

 

Nyströms Gastronomi skickar ett varmt tack till alla medlemmar som har kommit till restaurangen den senaste tider. Tack även till alla som beställt take-away.

Från och med måndag 15 juni är restaurangen öppet alla dagar mellan 10 -17.
Midsommarafton 8-13
Midsommardag 10 -16

VÄLKOMNA

15-6-2020

Tävlingar startar 3 juli  

Större bilder? Klicka på dem

Den 5 juni presenterade Svenska Golfförbundet (SGF) att tävlingsverksamheten kan återupptas från och med 1 juli. Det framgår tydligt av riktlinjerna att de tävlingar som klubben arrangerar ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.Tävlingskommittén planerar att den första tävlingen, Irish Greensome ska spelas som planerat den 3 juli. Klubben sätter stort värde på KM och den tidigare inställda KM Forsome kommer att spelas vid ett senare tillfälle i år. Exakt datum är ej bestämt. 

Vi ber alla göra sin tävlingsanmälan inkl betalning via MinGolf.  

15-6-2020

Högsäsong på klubben 

Större bilder? Klicka på dem

Mitt i den Corona pandemi som råder spelas det rekordmycket golf. Vår bana är i princip fullbokad och det är ibland svårt att få exakt den golftid man önskar.

Vi vill påminna att varje medlem får ha max tre samtida bokningar. Tyvärr finns ett fåtal som använder sina vänners Golf-ID för att "plussa på" sina spelmöjligheter. Detta är varken tillåtet eller rättvist mot de medlemmar som följer klubbens bokningsregler. 

Vi vill även påminna att om man får förhinder - avboka din tid så fort du vet. Det finns så många andra som vill spela. 

Boka din tid via MinGolf och njut av banan som bara blir bättre och bättre.

15-6-2020

Restaurang och shop

Större bilder? Klicka på dem

Stöd gärna vår restaurang & shop
Samtidigt som vi uppmanar till social distans är ditt besök i shopen eller restaurangen otroligt viktigt och uppskattat.

Både vår restaurang och shop har en tuff tid med minskad försäljning. 

 

Stöd gärna shopen med att uppgradera vårgarderoben eller kanske ett nytt set klubbor. Du kan även boka en lektion hos David eller Oliver. 

 

Nyströms Gastronomi hjälper gärna till med take-away, utkörning och vårt klubbhus är stort. Du kan bekvämt sitta med bra avstånd och äta lunch. Ett varmt tack till er medlemmar som har satt som rutin att komma och hämta lunch på restaurangen. 

14-4-2020

9 hål öppna 20-23/4


Större banarbete 20-23 april. 

 

20 till 23 april är bara 9 hål öppna. 
Det utförs större banarbete på de resterade 9 hålen dessa dagar. 
20-21/4 är hålen 1-9 stängda 

22-23/4 är hålen 10-18 stända

 

Det finns en bokningslista i receptionen som ni kan boka upp tider på. 
040-47 00 78

28-3-2020

Information inför besök på klubben


Om du känner dig fullt frisk utan tecken på förkylning eller liknande

Du är välkommen att besöka klubbens alla faciliteter. 

 

Om du känner dig fullt frisk och har varit utomlands
Du är välkommen att nyttja klubbens faciliteter utomhus.Gå inte in i klubbbhuset. Detta gäller 14 dagar efter hemkomst. 

 

Om du känner dig lite småkrasslig, har lite hosta eller snuva
Vi ber dig stanna hemma.Du ska ha känt dig fullt frisk i 2 dagar innan du besöker klubben. 


Gästspel från utlandet
Från och med idag till och med den 17 april erbjuds inte besök på FGK. Har man redan bokat en tid är man välkommen givet att man inte besöker klubbhuset.


Undvik all fysisk kontakt som handskakning eller kram. Betala med kort i shop, restaurang och kansli. 

 

Var noggrann med att tvätta dina händer ordentligt.


Golf är en av få idrotter som kan genomföras i denna speciella situation. Njut av denna möjlighet och använd klokskap när du umgås med dina medspelare. 

 

Här finns ytterligare bra information:
Folkhälsomyndigheten

Krisinformation

1177.se

Svenska Golfförbundet

 

27-3-2020

Vintermattor upphör 27/3


Från och med den 27/3 gäller inte längre vintormattor vid spel.

 

Vi tillämpar obilgatorisk lägesförbättring med ett scorekort på den finklippta delen av spelfältet.

26-3-2020

Ny assisterande tränare


Vår nya Assistent Pro, Oliver Olausson har börjat och håller på för fullt att sätta sig in i vår verksamhet. Oliver är född 1995 i Umeå där han bott större delar av sitt liv. Våren 2020 valde han att flytta ner till Södra Sverige för golfens skull. Han utbildade sig hos PGA of Sweden hösten 2017.Oliver har spelat golf sedan han var 9 år gammal och varit mycket aktiv som junior. Han har en bred kunskap om golf och kallar sig själv en riktig utrustningsnörd.!

Oliver vill gärna utveckla din golf oavsett om det gäller svingteknik, närspel, utrustning eller spelstrategier. Oliver är huvudansvarig för klubbens juniorträning, men ger även lektioner såväl enskilt som i grupp.

Vi hälsar Oliver varmt välkommen till Falsterbo

26-3-2020

Shop & range

Större bilder? Klicka på dem

Shop
Just nu packar vi upp vårens leveranser och shopen är fylld med mycket ny utrustning, bagar, skor och konfektion. Är det så att du inte har möjlighet att besöka klubben just nu, så hör gärna av dig för att diskutera din golf eller shopens sortiment.


Drivingrange
Drivingrangen är öppen som vanligt och vi har just tagit emot leverans av nya bollar. Nu slår vi på ”Titleist Tour Practice” bollar, för den optimala träningsupplevelsen.

 

Extra service
Om du bor inom Vellingekommun och vill att vi ska se över dina klubbor inför säsongen, erbjuder vi att hämta upp dina klubbor för en årlig översyn och omgreppning. När vi har gått igenom din utrustning kontaktar vi dig med ett förslag på vad som behöver göras.

 

Om du vill hålla igång din sving på distans erbjuder vi att analysera dina inskickade sving-filmer. Vi kommer med feedback och instruktion på hur du kan träna på egen hand. Kostnad 100kr. 

 

Shopen erbjuder 5% på alla insättningar som sker innan den 30/4.


Till Shopen hemsida: tryck här  »


Keep safe,

David, Kristina och Oliver

26-3-2020

Välkommen till Restaurangen

Större bilder? Klicka på dem

Klubbens restaurang är öppen varje dag från kl 10:00!


Johan, Thea och Ted är mycket flexibla med att ordna mat & dryck till våra medlemmar. Vill du inte äta på klubben ordnar restaurangen med  take away och till och med utkörning av våra luncher och vår a la carte meny. Det går bra att ringa  på 040 47 07 17eller maila till info@nystromsfalsterbo.se. 

 

Restaurangen kommer också erbjuda de som läser på gymnasie och högskola möjligheten att hämta eller äta lunch för 85 kr under den tiden, som de är förhindrade att gå i skolan. 

 

Öppettiderna blir fram till påsk lite flytande, men de öppnar 10.00 och håller som längst öppet till 16.00 och det beror på utvecklingen av rådande läget. 

 

Restaurangen erbjuder 10% på alla insättningar innan den 30/4.


Hälsning från teamet:
Vi är glada och tacksamma för stödet från våra medlemmar och vi ser fram emot att få hjälpa till med både ”inhouse” och ”outhouse” beställningar.

 

Hälsar teamet i restaurangen

26-3-2020

Info från klubben 25/3

Större bilder? Klicka på dem

Falsterbo följer de riktlinjer som samhället utfärdar och tar del av och följer Svenska Golfförbundets riktlinjer.    
När det gäller golfspelet och er medlemmar agerar klubben för att vi ska vara en så säker plats som möjligt. En mängd olika åtgärder har genomförts som kan påverka din upplevelse på golfklubben. Beslut kan ändras från en dag till en annan. Utgångspunkten är att alla beslut ska vara så rimliga och så genomtänkta som möjligt. Styrelse och klubbledning håller sig väl informerad genom Folkhälsomyndigheten, Golfförbundet och medicinsk expertis som arbetar med smittskydd.

 

Efter inrådan kommer bunkerkrattorna återställas (har tidigare varit borttagna).
Från och med fredag återgår vi till normalt bokningsläge (10 min mellan varje starttid) 

 

Hålkoppen är sänkt till normalläge och det finns nu en bra konstruktion som gör att du inte behöver röra vid flaggan i onödan.

 

Dessa ändringar är kopplade till ett stort egenansvar. 

 

Receptionen har ändrat sitt schema och kommer även vara öppen mellan kl 09-13 under helgen.

 

Söker du mer information?
Folkhälsomyndigheten  klicka här »
Krisinformation  klicka här »
1177.se  klicka här »
Riktlinjer från Svenska Golfförbundet  klicka här »

26-2-2020

Årsmöte 28/3 inställt


ÅRSMÖTET DEN 28 MARS ÄR INSTÄLLT

Nytt datum är skjutet på framtiden.  

Med anledning av den just nu extrema situation vi befinner oss beroende på Coronavirusets spridning har styrelsen beslutat att skjuta på det planerade årsmötet.

Styrelsen återkommer med nytt datum (ju förr desto bättre) så fort en säker omgivning kopplat till ett årsmöte kan erbjudas.28-1-2020

Medlemsavgifterna utskickade


Medlemsavgifter 2020

Medlemsfakturan är på väg till den email-adress som du har registrerat hos oss. 
Vi ber dig kontrollera att du har rätt adress på Min Golf. Det är familjefakturering som gäller. Den som är kontaktperson i familjegruppen är den som får familjefakturan. 

Om någon annan ska betala er faktura så ber vi er själva vidarebefordra fakturan. Vi får många samtal om att kansliet ska vidarebefordra den mejlade fakturan vilket vi inte kan. 

Nytt för ifjol är att Årsavgiften delas upp i sk. Spelrättsavgift och Medlemsavgift, detta pga att Spelrättsavgiften är berättigad till friskvårdsbidrag.

Betalningen behöver vara kopplad till det exakta OCR-nummert som står på fakturan annars kan klubben inte se vem betalningen gäller för. Betalning av årsavgiften ska vara klubben tillhanda senast fredagen 28 februari.  

Om ni inte finner er faktura i inkorgen så ber vi er kollar runt i era mappar t.e.x. skräp, spam, rekalm mm. Om ni ändå iinte finner fakuran så hör av er så mailar vi om den. 

1-1-2020

Nyårstävlingen...

Större bilder? Klicka på dem

I underbart soligt väder med en del vind, spelade 20 damer lagtävling på nyårsafton. En trevlig och uppskattad tradition!

Med gubbröra ,bubbel och andra godsaker, önskade vi varandra ett Gott Nytt År efteråt.

Segrande gjorde Ann Dahlberg, Danielle Peters, Monica Wrangel och Karin Sarvik.

 

 

27-12-2019

Boxing Day Competition

Större bilder? Klicka på dem

 

Boxingday Competition spelades av ca 35 medlemmar i behagligt vinterväder med ett par plusgrader och svag nordvästan. Banan var i gott skick vilket bådar gott för den kommande säsongen.

  

Många bra resultat presterades och slutligen vann Niklas Lindgren på +2 före Anders Lindholm och Sven Persson på tredje plats med samma resultat..

 

På eftermiddagen tände vi brasan i klubbhuset och runt 50 medlemmar var närvarande och önskade varandra en God Jul. Familjen Liepe serverade Saturnus nya glögg Svensk Vinter som smakade riktigt gott.

 

Speciellt tack till Anna-Karin och Krister som höll ordning på tävlingsresultaten men också till vår Past Captain Göran B som skänkte första priset, Past Captains Box, och önskade alla god jul och gott nytt 2020.

 

God fortsättning och Gott Nytt År
önskar 
klubbkommittén / Peter Schiptjenko

19-12-2019

Julhälsning

Större bilder? Klicka på dem

 

Kansliet har öppet ”nästan” året runt. Dock stänger vi för lite julledighet den 19 december och kommer åter den 8 januari.

 

Medlemsfakturan mailas ut i slutet av januari varje år. Notera detta lite extra då vi vet att medlemmar med gmail, hotmail-konton ibland får klubbens mail som ”skräppost”.

 

Förutom under vår ledighet är du alltid välkommen att höra av dig om du har några frågor.

 

 

 

 

God Jul och Gott Nytt År

 

Önskar vi på kansliet

17-12-2019

BOXING DAY COMPETITION OCH JULGLÖGG

Större bilder? Klicka på dem

Vi önskar varandra God Jul Annandag Jul 26/12

Välkommen på glögg i klubbhuset för att önska varandra God Jul oavsett om ni speladar tävlingen eller ej. Klubbhuset kommer att vara öppet och förgyllas av julmusik, tända ljus och en sprakande brasa.

Från kl 12:30- bjuds det på glögg av Saturnus, öl och julmust samt lite tilltugg. Som past Captain kommer då Göran B önska oss en God Jul och Gott Nytt År. 

All är välkomna, vuxen som barn.


Tävlingsinfo
- 11 hål bogeytävling (hål 8-18) med full hcp.

- Klubbmedlemmar och deras gäster med max hcp 36.0 inkl. juniorer får delta. Gäster         betalar greenfee med vardagsmedlemmar slipper.

- Start kl 09:30-11:30 från hål 8

- Anmälningsavgift = inslaget paket för 100 kr gärna inslaget i julpapper

- Anteckna er boll på listan i klubbhuset första lediga tid när ni kommer ner på    Annandag Jul. Man kan alltså inte skriva upp sig i förväg.

Prisutdelning mellan kl 13:30-14:30
 
Vid frågor, kontakta gärna Peter Schiptjenko (070 -090 22 81) / Klubbhuskommittén  

13-12-2019

Glad Lucia

Större bilder? Klicka på dem

Idag hade klubben många glada spelande tärnor på banan. Efter spel blev det lussefika.
Glad Lucia till er alla!

4-12-2019

Större bilder? Klicka på dem

Nytt handicapsystem 1 mars 2020
Den 1 mars 2020 införs ett nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet. De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blir nu till ett gemensamt som gäller över hela världen.

Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på lite olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få en ny exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf efter övergången den 1 mars.

Detta gäller - läs mer här  

3-12-2019

Nyårstävling m. bubbel!

Större bilder? Klicka på dem


Damkommittén bjuder härmed in alla Falsterbo Golfklubbs damer till 9-hålstävling på Nyårsafton kl 10.00

Vi bjuder alla startande på bubbel och tilltugg.

 

Välkommen med din anmälan senast den 27 december till :

Katarina Barnekow:    katarinabarnekow@me.com eller 0705-281289

Ulla Thenfors:             gthenfors@hotmail.com eller   0733-881717

 

13-11-2019

Julbord 30/11

Större bilder? Klicka på dem

Som en härlig avslutning på denna säsong vill vi gärna bjuda in till julbord. Lördag 30/11 dukar vi fram en julinspirerad buffé och hoppas på att se många av er här!

 

Fri sittning 12:00 – 14:00 (buffén plockas ned 16:00)

Endast förbokningar.

 

Vid frågor och bordsbokning: info@nystromsfalsterbo.se

Alt 040-470712

 

Varmt välkomna önskar vi i restaurangen!

 

14-10-2019

Jubileumspokalen samt OOM 2019


I söndags spelades årets upplaga av Jubileumspokalen, årets sista omgång i klubbens Order of Merit.

Det blev inget regn men likväl ganska tufft väder för startfältet.
Segrade gjorde Magnus Lundh på fina 36 poäng, följd av Charlotte Becker på 33 poäng och på tredje plats kom Claes Svensson.

 

Vinnare av Order of Merit 2019 blev Anders Rasmusson. 
Tävlingen går ut på att samla så många poäng som möjligt, i fem av klubbens utvalda tävlingar, där man får räkna sina tre bästa resultat.

 

Stort grattis till Anders!

 

 

Claes Svensson, Magnus Lundh, Charlotte Becker

8-10-2019

Seriespelsavslutning

Större bilder? Klicka på dem

Trevlig gemenskap då damer som deltagit i säsongens seriegolf bjöds på mingel i lördags!

 

Under åter har vi deltagit i:
 - D 50 Open där vi kom på en god 3 plac av 15
 - Skåneserien Syd kom vi 5:a av 13 lag
 - Foursome Hcp Div 1  kom vi 7:a av 13 lag

 

Grattis alla som har varit med och deltagit till dessa prestationer. 
Hoppas ni kan vara med även nästa år. 

24-9-2019

Ståhlbrandts Hpr


Den anrika matchtävlingen Ståhlbrandts Hederspris, blev uppsatt av den dåvarande styrelsemedlemmen Hilding Ståhlbrandt 1944. Tävlingen som är öppen för herrar + 50 spelas som matchtävling under sommaren.

Årets tävling samlade 21 startande och semifinalerna spelades mellan Mikael Gustafsson och Jonas Holmström, seger Mikael 1/0, och Anders Rasmusson och Magnus Lundh, seger Magnus med siffrorna 2/1.

I finalen vann sedan Magnus Lundh med 1/0 mot Mikael Gustafsson.

Stort grattis till årets segrare och till övriga pristagare.

Prisutdelning sker i samband med prisutdelningen på Jubileumspokalen den 13 oktober.

 

/ Krister Kjellström, tävlingsledare

24-9-2019

Sommarens Utslagstävling


Sommarens Utslagstävling som spelats under sommarveckorna är avgjord. Tävlingen som är en matchtävling öppen för alla medlemmar går till så att de inlottade paren själva bestämmer när de ska spela och sedan skriver upp resultatet på anslagstavlan. Ett tjugotal deltagare var med denna sommar och när det var dags för semifinaler möttes Mikael Gustafsson och Niklas Lindgren i den ena och Erik Wittman och Magnus Lundh i den andra.

Segrarna här, Mikael Gustafsson och Erik Wittman, möttes sedan i finalen, och där vann Erik Wittman med siffrorna 1/0.

Stort grattis till Erik och övriga pristagare.

Prisutdelning sker i samband med prisutdelningen på Jubileumspokalen den 13 oktober.

 

/Krister Kjellström, tävlingsledare

24-9-2019

Ryder Cup mot LjGK


Måndagen den 23/9 spelade FGK Ryder Cup mot Ljunghusens GK på hemmaplan.

Det var riktigt tuffa förhållanden med vindhastigheter omkring 13 m/s utanför byarna.

Trots detta kämpade sig 16 spelare från vardera klubb runt banan för 27 håls matchspel.

 

Morgonen inleddes med 9 hål bästboll och forusome. Efter lunch följdes dessa upp med 9 hål singelmatcher.

 

Ljunghusen har de senaste 5 åren varit snäppet vassare än FGK men i år fick vi äntligen återerövra pokalen.

Dessutom gjordes detta på ett väldigt övertygande sätt där totalen tillslut landade på 27,5 - 4,5 i Falsterbos favör.

 

Vi ser alla fram emot att få försöka försvara segern på Ljunghusens fina bana nästa år. 

 

Stort tack till alla som kom och bidrog till en mycket trevlig golfdag tillsammans!

 

 

24-9-2019

Besök av Falsterbo Fågelstation


Lördagen 21 september hade vi besök av Falsterbo Fågelstation i vårt klubbhus.

Glädjande var det över 30 av FGKs medlemmar som kom och lyssnade på Björn Malmhagen som berättade om fågelstationens verksamhet och om hur fågelsträcken använder vårt näs som sista hållplats innan deras vinterflytt.

En god frukost serverades av restaurangen med kaffe, smoothies, croissanter och frallor.

 

Vi promenerade sedan gemensamt ut till Falsterbo Fyr där Björn tillsammans med P-G Bentz visade hur ringmärkningen går till.

 

Intressant att se hur vi kan kombinera golfandet och samtidigt ta del av en av världens bästa platser för fågelskådning.

 

Det var en riktigt trevlig och lärorik förmiddag. 

 

Klubbkommitten

Peter Schiptjenko

 

 

23-9-2019

Badhyttens Texas Scramble


I växlande väder från dimma till strålande sol, genomfördes badhyttens Texas scramble.
Resultaten var överlag mycket goda och hela sex lag slutade på 59 slag, dvs -12 netto.
Lag Stahle/Brantberg vann på bäst spelhandicap och gick imponerande 10 under par brutto.
På andra plats kom lag Coaten/Svensson/Lundh/Dergård och på tredje plats lag Hörlin/Hagstad/Sjölin/Tykesson.

 

Vi tackar sponsorn Badhytten för prisbordet.

 

Tävlingsledare

 

Charlotte Becker

 

 

 

14-9-2019

Grannsämjan 11-12 sep

Större bilder? Klicka på dem

Tisdagen regnade bort helt men vi hade verkligen tur med vädret! 

I dagarna två onsdag och torsdgen har damer från Flommens GK och Falsterbo GK mötts i den årliga tävlingen Grannsämjan.

Sju lag spelade Irish Rumble  på Flommen och Texas Scramble på Falsterbo.

Vinnande lag blev:

Susanne Rosenqvist, Lisa Camp, Helen Marbe och Kia Barwe’n Forsberg.

 

 

9-9-2019

Näset runt

Större bilder? Klicka på dem

Näset runt spelades i fint höstväder med lätt duggregn och vindstilla förhållande. Dagen inleddes med 9 hål på Falsterbo, följt av 9 hål på Flommen med avslutande 9 hål på Ljunghusen. Falsterbo deltog med 10 spelare i 5 par. Vinnare blev Madeleine och Anette Roth på 106 slag följt av Charlotte & Magnus Becker på andra plats med 107 slag och Jan Söderberg med Finn Slettengren blev 6:a på 111 slag. Sålunda fina framgångar för Falsterbo.

 

Tävlingsledare

 

Åsa Söderberg

 

2-9-2019

Gunnar Edstrands Vandringspris 2019


I fint golfväder med många fågelskådare på och runt banan avgjordes tävlingen Gunnar Edstrands vandringspris.
Inledningen med 18 håls slagspel slutade med Magnus Becker på 66 netto i topp, följd av Anders Rasmusson på 68, PG Granholm 73 och Truls Liledahl på 75.
Dessa fyra gjorde upp om placeringarna i matchspel på eftermiddagen.

Magnus vann med 6/4 över Anders och PG vann med 2/0 över Truls.

 

FV: A. Rasmusson, M. Becker, PG. Granbom, T. Liliedahl

30-8-2019

Vänskapsmatch mot KGK

Större bilder? Klicka på dem

Strålande väder mötte de 20 damparen från Köpenhamns GK och Falsterbo GK. Det blev en riktigt vänskapsmatch då den slutade 4,5-4,5. Nästa år spelas matchen på Köpenhamns GK.

 

  

 

 

 

 

 

23-8-2019

Solhem Cup 2019


Strålande sol och sommarvärme mötte de 16 damerna från Falsterbo som mötte de 26 damerna från Ljunghusen.

Det var en tät match hela vägen men med sista bollen och på det sista hålet vann Ljunghusen med 16.5 mot 15.5.

Tack Ljunghusen för varmt välkommande och välkomna till oss nästa år.

 

 

 

 

 

16-8-2019

DK´s engagemang

Större bilder? Klicka på dem

Här nedan finner ni en trevlig text som Operation Smile har lagt ut angånede damkommitténs tävling som bidrar till en bra inkomst till Operatoin Smile. 

Läs inlägget här: https://operationsmile.se/2019/08/15/champagnegaloppen-med-ett-smile/

 

15-8-2019

Damerna bjöd upp 42 herrar

Större bilder? Klicka på dem

Solen sken åtminstone nästan hela dagen när årets upplaga av Damerna bjuder upp gick av stapeln den 14 augusti. 42 herrar hade blivit uppbjudna av spelglada damer och resultaten varierade, men humöret var det inget fel på.

Spelformen var Irish Greensome Poängbogey och vann gjorde Kylle Lindeblad och Jöran Bergh på imponerande 45 p! På andra plats kom Pia Linder och Douglas Krook på 44 p och på tredje plats kom Liv Wollin och Peter Dahlberg på 41 p.

Damkommittén hade verkligen legat i med att kontakta sponsorer, baka och sylta och på prisbordet fanns bl a matkorgar, hembakta skorpor, färska kantareller, äpplemust och vackra växter. Mycket givmilda sponsorer ställde även i år upp med fina priser.

 

Tack alla som var med och vi ses nästa år igen!

 

Damkommittén

Här nedan finner ni bilderna som DK tog under prisutdelningen

 


Segrarna Göran och Kylle


Pia och Douglas tog andra platsen


13-8-2019

KM 2019


2019 års klubbmästerskap spelades sedvanligt över två dagar. 

 

54 hål (36+18) för våra herrar och 36 hål (18+18) för våra damer, oldgirls and boys, veteraner och H-75.

 

Behagliga temperaturer båda dagarna men en ihållande vind ställde tuffa krav på våra deltagares golfspel. Som tur var så höll sig regnet nästan borta, endast en skur på lördagens eftermiddag.
Inget KM utan lite regn.

 

Herrklassen vanns av Edvin Stenberg på 226 slag. Han tog även hem det ärofyllda amatörpriset The Jones Quaich, som delades ut av Hans Lindeblad. David Leet var tvåa och Christer Carling trea, 4 respektive 6 slag efter årets vinnare.

 

Damklassen vanns även i år av Madeleine Roth och tvåa blev Janice Carling. Nästa år hoppas vi på fler deltagare i damklassen.

 

Våra vinnare i kategorierna Oldboys och Oldgirls heter i år Ann Stahle och Magnus Becker, veteranklassen vanns av Rolf Amlé och kategorin H-75 vanns av Hans Eklund.

 

Även priset i KM match delades ut idag.
KM-match vanns av Edward Öhman som höll ett tal där han bland annat påpekade sammanhållningen inom sporten och andan på Falsterbo Golfklubb, en anda vi ska vara stolta över. 

 

Alla vinnare 2019

 

Vinnare i Herrklassen Edvin Stenberg

 

Vinnare Damklassen Madeleine Roth

 

Vinnare Oldgirls Ann Stahle

 

Vinnare Oldboys Magnus Becker

 

Vinnare Veteraner Rolf Amlé

 

Vinnare H75 Hans Eklund

 

Vinnare av "The Jones Quaich" Edvin Stenberg med representant från R&A Hans Lindeblad

 

6-8-2019

Hesters Minne 2019 (OoM)


Söndagen den 4/8 spelades Hesters Minne, en del av klubbens Order of Merit, i fantastiska väderförhållanden.
Solen sken och en svag bris följde spelarna under sina 18 hål slagtävling.

 

De fina förutsättningarna reflekterades minst sagt i måna imponerande scorer.

 

Bäst av alla denna dag var Mårten Forste som tog sig runt på otroliga 63 slag (!) netto.
Stort grattis till Mårten för fantastisk golf!

 

Tvåa blev Nils Liliedahl på 67 slag netto.

 

Trea blev Wilhelm Johansson på 67 slag netto. (Särskiljning på SHCP)

 

Totalt var det 41 deltagare i årets tävling, en mycket bra uppslutning och vi hoppas kunna upprepa detta även nästa år.

 

Tack till alla som deltog!

/Tävlingsledningen

 


Mårten Forste

5-8-2019

Falsterbo Golfklubbs Poängbogey


Onsdagen i Falsterboveckan spelades en sedvanlig 18-håls poängbogey.

Det blev en dag helt i regnets tecken med tidvis fullständigt hällregn.

 

Vinnare i damklassen blev Caroline Beck-friis med 30 poäng, följd av Emmy Björling på samma antal poäng och Ann Hagemann på 29 poäng.

 

I Herrklassen segrade Anders Lilliehöök på 37 poäng. Tvåa blev Emil Forsgren också på 37 poäng och trea blev Carl-Adam Lewnhaupt på 36 poäng. 

 

2-8-2019

Prons Challenge

Större bilder? Klicka på dem

I regntunga förhållande spelades Prons Challenge som greensome. I år kunde man tävla mot David Leets resultat och få lyckades slå David och Olas score 70 netto. Resultaten var överlag mycket bra med tanke på väderförhållandena och spelformen. Vinnare blev Richard och Jonathan Nordenborg på utmärkta 67 slag netto följt av Kristina och Anders Björling på samma resultat, 3:a kom Hugo Forsgren och Gregor Jennersjö på 68 slag

 

/TL Charlotte Brattström & Magnus Becker

 

31-7-2019

Konstslaget

Större bilder? Klicka på dem

 

Tävlingen Konstslaget genomfördes den 29 juli i strålande väder, med sol och nästan ingen vind. Sammanlagt deltog 59 personer, i två klasser, Klass A (28 startande) och Klass B (31 startande). Tävlingen är 36 hål slagtävling, backtee, för klass A. Medan Klass B är 36 hål, vanlig tee, slaggolf.

 

Vinnaren i Klass A blev Niklas Lindgren som hade resultatet 137 slag (68 + 69) ett mycket bra resultat. Stort grattis till Niklas. Två blev Amelis Redzic på 139 slagf (70 + 69), även detta ett mycket bre resultat.  Trea blev Mikael Lindblom på 141slag (70 + 71).

 

Vinnaren i Klass B blev Bolle Tham på 137 slag (69 + 68), tvåa Johan Tesdorpf också på 137 slag (69 + 68), trea blev Christian Wiklund på 144 slag (73 + 71). Ett stort grattis till pristagarna.

 

Vi tackar tävlingens sponsorer för ett mycket trevligt och varierande prisbord. Falsterbo GK hoppas att sponsorerna är med även nästa år.  

/TL Fredrik Ydell och Gabriel Munck


31-7-2019

Boka Bord Open


BokaBord Open genomfördes den 30 juli i bra golfväder, även om vinden tilltog mot slutet.

 

I sedvanlig ordning blev tävlingen snabbt fullbokad och totalt 82 par, med första start 07.50, gjorde upp om de åtråvärda cyklarna.  

 

Vinnarna av årets cyklar blev Amanda Thulin och Gustav Lindberg på 44 poäng.

Två blev Pia Lindberg och Oskar Lindberg, också på 44 poäng men med något högre SHCP.

Trea blev Anna och Anelis Redzic på 42 poäng.

Stort grattis till dagens alla pristagare!

 

Under rundan fanns det också en del andra tävlingar ute på banan.


hål 8 var det närmst flagg medan man på hål 15 tävlade om vem som kunde slå den rakaste driven.

Vinnare av närmst flagg blev Anna Jiremark som lyckades placera ett fint utslag 3.38 meter från flaggan.


Dagens rakaste drive slogs av Knut Laurin.
Knuts boll stannade kloss intill linan som placerats ut längs 15e fairways mitt.

 

Tävlingskommittén vill framföra ett stort tack till tävlingssponsorn ”Boka Bord” för ett fantastiskt arrangemang och prisbord.

  

 

/Tävlingsledningen

 

    

 

 

31-7-2019

KM Match

Större bilder? Klicka på dem

KM Match 2019

 

Årets KM Match spelades helgen 26-28 juli på Falsterbo GK. 26 spelare var anmälda i herrklassen och 4 i damklassen.

Strålande sol och en ganska besvärande vind mötte spelarna under lördagen och söndagen medan fredagen var mera lugn.

 

I damklassen gick Maria Silfverschiöld och Eva Engelbert segrande ur semifinalerna och möttes alltså i finalen. Där vann Eva med siffrorna 4/3.

 

I herrarnas semifinaler mötte Simon Bluhme, som i kvarten slog första rankade Christer Carling på 19:e, Edward Öhman.

Denne hade i sin kvart i slagit Peter Kjellker med siffrorna 3/2.

I semifinalen visade sig Edward starkast och kunde efter bra spel från båda spelarna vinna med siffrorna 3/2.

På nedre halvan möttes Call Tesdorpf och Peter Dahlberg. Carl vann sin kvart motP-G Granbom med siffrorna 3/2 medan Peter Dahlberg besegrade Gustav Horn af Åminne med siffrorna 2/1.

 

I finalen möttes således Edward Öhman och Peter Dahlberg och sensationellt nog vann Edward Öhman på 20:e hålet. Imponerande insats av Edward som nog var underdog i alla sina matcher fram till segern mot Peter.

 

Stort grattis till Klubbmästarna i match 2019 Eva Engelbert och Edward Öhman

 

/ Krister Kjellström


 

30-7-2019

Carl Tesdorpf tog hem KM i puttning

Större bilder? Klicka på dem

 

Morgonens regn och åska försvann ganska snabbt och dagen blev solig och varm.

28 deltagare gick två 9-hålsvarv på en inte helt enkel bana.

De åtta bästa gick vidare till 9 håls matchspel utslagstävling.

Slutlig vinnare blev Carl Tesdorpf som försvarade sin titel från förra året genom att besegra Pär Wahl  på 19e.

Tredjeplatsen  delades av Ann Hagemann och Anders Rasmusson.

/TL Gabriel Munck

29-7-2019

Lotta och Peder vann

Större bilder? Klicka på dem

Den 24 juli spelades tävlingen Syskonkärlek på Falsterbo. Hela 40 syskonpar deltog i fyrboll bästboll poängbogey, som avgjordes i varmt väder med strålande solsken och nästan utan vind. Segrare blev Charlotte och Peder Dinkelspiel med fina 44 poäng före Hugo och Emil Forsgren med samma poäng men högre hcp och Olga Wrangel och Clara Horn af Åminne med 43 poäng.
Ett stort grattis till pristagarna och ett varmt tack till den generöse sponsorn Hans Lindeblad från Lindeblad&Wedin/Calvin Klein.

/TL, Niklas Lindgren

 

 

22-7-2019

Champagnegaloppen 2019


För tredje året i rad genomfördes Champagnegaloppen den 18 juli i strålande sommarväder.

Det blev lika stor succé denna gången och insamlingen till Operation Smile blev 27. 625 kr.

Det betyder att vi under de senaste tre åren har bidragit till att ca 30 barn i framförallt Afrika kan genomgå operation för käk- eller gomspalt.

34 två-mannalag spelade foursome med ”lättnader” av olika slag ute på banan.

Bl a kunde man köpa driven på 11an av en av våra duktiga juniorer eller droppa sig fri ur bunker.

 

Detta året vanns A-klassen av Caroline Beck-Friis/Anna Oxenstierna och B-klassen av Anna Silfverling/Anna Lilliehöök.

Dessutom gjorde Anna Oxenstierna Hole-in-one på 2an!

Hennes första någonsin! Vi gratulerar!

 

Damkommittén

 

  

 

  

22-7-2019

Två Generationer - Peter Chamberlains Vandringspris


Två Generationer – Peter Chamberlains Vandringspris 2019
Sponsor: Golfstore

 

Söndagen den 22/7 spelades tävlingen ”Två Generationer – Peter Chamberlains Vandringspris”.

Tävlingen drar alltid ett av årets största startfält och denna upplaga var inget undantag.

Hela 180 spelare startade från klockan 07.30 till 15.00.

 

Lite kul kuriosa kring årets startfält är att 74 av 180 deltagare inte ens var födda när Peter Chamberlain skänkte vandringspriset 1984.

Majoriteten av dessa 74 personer var till och med födda på 2000-talet.

Fantastiskt att se nästa generation av golfare tävla med en sådan entusiasm.

 

Det var ganska tuffa förhållanden med mycket vind och bitvis även lite regnskurar.

Trots detta var det med raska steg som hela startfältet tog sig runt banan och rondtiderna höll sig kring 4 timmar hela dagen.

Tävlingsledningen vill skicka ett stort tack till alla deltagare för detta!

 

När sista putten trillat i hål, såväl här som på Royal Portrush, inleddes prisutdelningen.

 

Vinnare av årets tävling på fina 41 poäng blev Maria och Eric Silfverschiöld!

Tvåa på 41 poäng men något högre SHCP blev Magnus och Lotti Becker!

Trea på 40 poäng blev Anders Björling och Emmy Björling.

 

Tack till alla deltagare som bidrog till en härlig dag tillsammans på klubben!
Tävlingskommittén vill också tacka Golfstore för deras generösa sponsring av prisbordet!

 

Vi ses på nästa års tävling!

/Tävlingsledningen

 

      

Eric & Maria Silfverschiöld                                       Magnus & Lotti Becker

18-7-2019

Ännu en lyckad JLVPR

Större bilder? Klicka på dem

Den 16/7 var det återigen dags för Jesper Lindeblads Vandringspris på Falsterbo Golfklubb.

Nästan 130 juniorer bidrog till en helt magisk stämning där både nybörjare och erfarna golfare spenderade en heldag på klubben.

Morgonen inleddes med ”Jesper Lindeblads Minne”, en 9-håls tävling för de juniorerna med ett HCP över 36.0.

Walter Mannheimer vann denna på finfina 23 poäng, Grattis!

Dagen fortlöpte med aktiviteter kring klubbhuset där Emil Rosberg, en av världsstjärnorna inom long driving, visade hur man slår en boll 350m+ i motvind. Riktigt häftigt!

Sedan serverades det en god lunch innan det var dags för den ”stora tävlingen”, Jesper Lindeblads Vandringspris.

Vinnare blev Jan Rosengren på 42 poäng. Jan kammade även hem ”Farfars Pris” (bästa bruttoscore för pojkar) på fantastiska 69 slag! Otroligt bra spelat av Jan!

Vinnare av ”Farmors Pris” (bästa bruttoscore för flickor) blev Tova Jönsson från Trelleborgs Golfklubb på 77 slag. Grattis Tova, vi hoppas att du har möjlighet att vara med nästa år och försvara din seger.

När sista putten trillat i hål och dagens resultat var summerade samlades alla på klubbens uteservering för prisutdelning, lotteri och en fantastisk BBQ.

Tack till alla vuxna och barn som bidrog till att göra denna fantastiska dag möjlig.

Ett särskilt stort tack till familjen Lindeblad vars passion för juniorgolfen betyder så mycket för oss alla! Denna tävling är och förblir sommarens höjdpunkt för så många av klubbens juniorer!   "

 

 

 

 

 

 

 

   

 

  

                                                                              Jan Rosengren tog hem två vinster

 Tova Jönsson tog hem Farmors pris

 

 

 

 

 

 

 

 

17-7-2019

Härlig dag på 110-manna

Större bilder? Klicka på dem

110-manna tävlingen genomfördes den 13 juli i strålande väder, med sol och nästan ingen vind. Sammanlagt deltog 29 stycken 4-manna lag. Starten skedde kl 8.30 samt 13.30, via shot-gun. Efter att alla lag kommit in, så genomfördes en gemensam middag på kvällen.

 

Som vanligt var tävlingen 4-manna lag där de två bästa poängresultat per hål räknades. För att vinna årets upplaga och en 6 liters flaska champagne behövdes 100 poäng. Det segrande laget bestod av Bergengrenx2, Cardell och Ehrensvärd Erici. Två i tävlingen, på 92 poäng, blev Ekblomx2, Kjellström och Nilsson. Även trean hade 92 poäng och detta lag bestod av Dinkelspeilx2, Tham och Tham Kleberg.

 

Vi tackar tävlingens sponsor Champagnes Deutz för ett fantastiskt prisbord med stora mängdes av champagnes. Extra roligt i år att Champagnes Deutz franska ägare var på plats och berättade kort om företaget. Vi ser redan fram emot nästa års tävling.

/Fredrik Ydell & Gabriel Munck

Tävlingsledare

 

Segrarna utan paret Bergengren som fick förhinder till prisutdelningen

Tvåorna

Treorna

Fyrorna

Femmorna

Sexorna

 

Mingel:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-7-2019

SM segrare och 2:a i EM i lag

Större bilder? Klicka på dem

Göran Thenfors är verkligen i form i år. 
Den 6 juli deltog Göran i det svenska H 70 laget för EM som spelades på Båstad GK. Laget tog hem en riktigt bra 2 plats. 
Läs mer klicka här 

13-14 juli spelade han SM i H 70 på Båstad GK och han vann där efter 3 spelade ronder på totalt +8. Stort grattis till SM vinsten. 
Bilden är från SM. 

 

8-7-2019

SM segrare

Större bilder? Klicka på dem

Ann och Fredrik Stahle tog hem en SM seger då de storspelade i Båstad på SM Äkta Makar/Sambor 120+ den 6+7 juni.

Strot grattis till dem. 

 

8-7-2019

Äkta Makar

Större bilder? Klicka på dem

 

Klockan 8.00 den 7 juli startade de första paren i tävlingen Äkta Makar. Regnet hängde i luften och vinden var ca 10 m/s, och termometern stod på ca 15 grader. Vid 12-tiden hade alla 51 paren kommit ut, och när de sista paren kom in vid 16.30-tiden så sken solen och inget regn hade kommit på hela dagen.

 

Till slut stod äkta makarna Almberg som vinnare på 39 poäng, som var ett mycket bra resultat i den svåra vinden. Detta var Almbergs tredje eller möjligen fjärde vinst i Äkta Makar. Gratulera! Två i tävlingen på 37 poäng blev äkta makarna Gustafsson och trea blev Brantberg på 36 poäng.

 

Vi tackar tävlingens sponsor Olsens för ett trevligt och uppskattat prisbord. Vi hoppas att sponsorn även fortsätter nästa år.

Fredrik Ydell & Gabriel Munck

Tävlingsledare

 

 

4-7-2019

Kylle och Alec storspelade

Större bilder? Klicka på dem

Irish Greensome

 

Lördagen den 29  juni spelades årets Irish Grensome på Falsterbo golfklubb. 30 par ställde upp i årets tävling och tävlingsformen tycks vara mycket populär, precis som tillställningen på kvällen.. Banan var i utmärkt kondition och det var en ren njutning att få spela den i det fina vädret.

På kvällen var det gemensam middag för de tävlande och andra intresserade, totalt ca 70 personer, och det bjöds en härlig måltid från tävlingens sponsor Nyströms på Falsterbo GK. Stort tack för det. Bra stämning i matsalen och trevlig Music Quiz som Micke Larsén stod för.

Dagens tävlingsledare Anna Roos och Peter Marcusson höll i kvällens prisutdelning och det verkade som om även pristagarna var mycket nöjda.

Årets segrare blev Kylle Lindeblad tillsammans med Alec Mesterton Thelandersson med 44 poäng

På andra plats kom Ulla och Göran Thenfors med 43 poäng, före Inger Vejedal och Mikael Gustafsson också med 43 poäng och på fjärde plats kom Cecilia och Jan Ekblom med 41 poäng.

 

Stort grattis till alla pristagare och ett stort tack till tävlingssponsorn Nyströms på FGK.

 

 

  

 


 

 

3-7-2019

Jubileumsmatchen 23/7


Den 5:e juli 1968 peggade Arnold Palmer upp på Falsterbos första tee tillsammans med bl.a. Sven Tumba, inför 5000 entusiastiska åskådare.

Med inspiration från den klassiska matchen följer vi nu upp med en härlig jubileumsdag för hela familjen!

 

Den 23/7 har ni möjlighet att se några av våra största golfprofiler spela en uppvisningsmatch här på Falsterbo Golfklubb.

Christofer Blomstrand och Jens Dantorp kommer spela en match över 8 hål mot Peter Hanson och Joakim Haeggman.
Inför matchen kommer spelarna även att genomföra en clinic på kubbens övningsområde.

 

Efter golfen kommer spelarna auktionera ut objekt från sina karriärer på klubbens uteservering. 

 

Konferencier för dagen kommer vara Jesper Aspegren. 

 

Entréavgiften på 110 kronor går oavkortat till klubbens juniorverksamhet! Gratis inträde för alla juniorer!

 

Schema:

13.00 - 14.00 Clinic med spelarna

14.15 - 16.15 Uppvisningsmatch med bl.a. "beat the Pro"

16.45 - 18.00 Prisutdelning, auktion och autografskrivning

 

Klubbens restaurang kommer stå med luncherbjudanden samt en särskild kvällsmeny.

Om ni vill äta middag på klubben rekomenderar vi att ni bokar bord med restaurangen så fort som möjligt.

 

Tänk på att parkeringsmöjligheter är begränsade så för er som kan ta cykeln är detta ett bra alternativ.

 

Vi ses den 23/7!


 

28-6-2019

Damdagar på FGK 26-27 juni

Större bilder? Klicka på dem

26 och 27 juni hade damkommitteen nöjet att åter igen få arrangera Nationella damdagar på Falsterbo GK. Vi har arrangerat dagarna mer än 50 år.


Första dagen bjöd Falsterbo på en vindstilla dag de första 12 hålen, lite ostlig vind började sedan blåsa över damerna. Men hela tiden med sol och mycket varmt väder när dessa 60 damer spelade singeltävlingen. 20 damer spelade slagtävling i A-klassen och 40 damer spelade slaggolf i B-klassen. Vilken dag det blev! Vinnarna blev Camilla Kronkvist från Barsebäck GK i A-klassen och Kristina Fahlander Bokskogen GK i B-klassen. Vår egna spelare följde tätt på vinnarna, Helen Nilsson och Lena Kockum i A-klassen och Helen Marbe och Ulla Thenfors i B-klassen.


Andra dagen möttes de 30 foursomeparen av ett helt annat väder, 10-12 m/s västlig vind, med mycket moln och bara 18 grader. Efter hand kom solen fram och vinden avtog något. Ruffen var tuff för många, men till slut var alla inne och vi kunde gratulera Helen Nilsson och Maria Silfverschiöld, Falsterbo GK, i A-klassen och Katarina Barnekow och Charlotte Tamm, Falsterbo GK, i B-klassen.

 

Vi tackar alla spelare för i år och önskar alla välkomna tillbaka nästa år.

 

Nedan finns ett antal bilder från de två dagarna, spelare shutgunstartare och fotografer.

 

Dag 1

Segrarna i A och B-klassen

 

Dag 2


Segrare A-klassen

Segrare B-klassen

  

 Dessa killar såg till att startskottet gick rätt till. 

 

18-6-2019

KM Foursome 16/6

Större bilder? Klicka på dem

 

I söndags, den 16 juni, spelades årets KM Foursome på FGK. Tyvärr blev det ingen damklass, men herrarnas tävling samlade 16 par som ville spela om vårt vandringspris.

Efter ett ymnigt regnande dagarna innan tävlingen möttes vi av ett behagligt söndagsväder. Lagom vind, mestadels sol och en frodig bana i toppklass mötte spelarna. Efter de första 18 hålen var det jämnt mellan de 7 första paren, endast 4 slag skiljde mellan ledarbollen och det sjunde laget.

Efter ytterligare 18 hål slutade Otto Bonning och Robert Gärtner som segrare med 155 slag efter ronderna 79-76, ett före Peter Dahlberg och Jan Hagbrand 81-75, totalt 156, och med Fredrik Thorsson och Carl Johan Hedman på tredje plats och resultatet 81-79, totalt 160 slag.

En trevlig dag med till synes nöjda golfare, avslutades med prisutdelning på terrassen innan en lång dag på banan var slut.

Stort grattis till segrare och pristagare.

 

/TL, Krister Kjellström

 

 

 

 

10-6-2019

Näset Cup 2019

Större bilder? Klicka på dem

Årets Näset Cup spelades på Flommens GK söndagen den 2 juni. Som titelförsvarare både när det gällde elitmatchen och i totalen om Näset Cup, hade vi kanske förväntningar om en bra insats även denna gång.

Så blev det dock inte. Det är bara att konstatera att utan fullt lag har man ingen chans. Några flickor från FGK gick inte att uppbringa denna gång, och om man betänker att vi förra året tog nio poäng tack vare flickorna och i år noll poäng, förstår man skillnaden.

Flommen GK visade sig denna gång starkare än sina grannar på Näset. Knapp seger före Ljunghusen i elitkampen och en klarare seger i totalen. FGK på tredje plats i båda kategorierna.

Beröm till Flommens GK för ett bra arrangemang och en bra bana i gott skick. Nästa år är det dags för Ljunghusen.

Stort tack till de spelare som ställde upp för klubben, det är tyvärr inget lätt arbete att få tag på villiga spelare till denna trevliga tävling.

Vi får storsatsa till nästa gång.

Grattis Flommens GK till årets seger

 

/Krister Kjellström

 

Elitsinglar - resultat »
Singlar - resultat »
Foursome - resultat »
Total - resultat »

 

Flommens lag 

 

 

 

9-6-2019

Klubbmatch mot Köpenhamns GK

Större bilder? Klicka på dem

Klubbmatch mot Köpenhamns GK! 

 

 

Lördagen den 4 juni spelades den årliga klubbmatchen mot Köpenhamns GK, denna gång i Falsterbo. Klubbmatchen har mångåriga traditioner, de första kontakterna togs mellan klubbarna redan i början av 1910-talet. Efter 2:a världskriget återupptogs matcherna 1946 och har fortsatt sedan dess. 

 

Elitkampen spelades som vanligt över 36 hål och här visade sig danskarna ledda av vår tidigare ass.pro Oscar Almund vara bäst. Ett välspelande danskt lag vann med siffrorna 8,5 mot 3,5. 

 

Sällskapsmatchen spelades över 18 hål med shotgunstart där 12 danska lag och 14 svenska deltog. Detta betydde att ett FGK lag fick spela för Köpenhamn för att vi skulle få jämna lag. Som tur var förlorade detta "Danska lag" sin match. Totalt blev det en klar seger för FGK med siffrorna 8,5 mot KGK:s 4,5. 

 

Vid den gemensamma lunchen tackade Köpenhamn för matchen, hälsade oss välkomna till Erimitagen nästa sommar, och underhöll med en rolig golfhistoria + ett fyrfaldigt leve för FGK. Göran Thenfors svarade med en annan golfhistoria, mycket roligt, innan J-O Annemark underhöll med berättelser från kamperna mot Köpenhamn från förr, där han själv bland annat hamnade på Hospital i Köpenhamn efter att ha fått en boll i huvudet. Slagen av lagkompisen Palle Wollin. Those were the days. 

 

Efter lunch och trevlig samvaro bröt vi upp för att samla krafter till nästa år... 

 

Stort tack till alla som ställde upp och spelade för Falsterbo GK, det gjorde ni bra. 

 

/Krister Kjellström 

25-5-2019

Invigningspokalerna

Större bilder? Klicka på dem

I fint väder med lagom vind spelades slagtävling om invigningspokalerna. Dessa silverpokaler skänktes av Gunnar Holm och Axel Roos, 1930 i samband med 18 håls banans invigning. Vinnare i A klassen blev Claes Svensson på imponerande 65 slag (74) brutto, i B klassen tog Fredrik Lindblad hem pokalen på 73 slag.

 

Tävlingsledare

 

Magnus Becker & Gabriel Munck

 

24-5-2019

Damernas Vårmöte!


I ett härligt försommarväder spelade damerna årets Vårrumble, en lagtävling som vanns av lag

 

Birgitta Slettengren

Ann Stahle

Ingrid Tuvesson.

 

71 damer träffades därefter för middag med lotteri och lockande mannekänguppvisning av shopens fina sortiment.

 

Mikael Kristensson höll ett mycket uppskattat föredrag om skärfläckekolonin på Landgrens holme ,och arbetet med att skydda den.

Det blev en mycket lyckad

” kick off” inför sommarsäsongen.

/Damkommittén23-5-2019

Två segrare på SGF Senior Tour 


Hon gjorde det igen! Ann Stahle spelade På Lundsbrunns Golfklubb den 18-19 maj där hon tog hem sin andra segern i SGF Senior Tour D 60 klassen på scorerna 77 + 77. 

Göran Thenfors spelade även SGF Senior Tour och då i klassen H70 på Trelleborgs GK 21-22 maj. Med Görans fina score på 75 +72 vann han med 5 slag före Jan Björnsson Ljusterö GK.  Stort grattis till Ann & Göran

 

                             

23-5-2019

Hål 16 och 17 öppna


Nu är hål 16 och 17 öppna efter flera månaders renovering.
Hål 16 spelas från provisorisk tee och ett kort par 4, 200 m resp 182 meter tills gräset satt sig. 

 

10-5-2019

Ut i det blå på Sjöbo GK


Den 9 maj begav sig delar av klubbens damer till Sjöbo GK för den årliga utflykten "Ut i det blå".

Vädret var inte det bästa, men trots regn kämpade samtliga deltagare sig runt de 18 hålen.

Ett fint mottagande och god mat gjorde att dagen som helhet blev väldigt lyckad trots tuffa förutsättningar. 

 

7-5-2019

Extrainsatt Vårclinic 26/5


Dam- och Herrkommittéerna tillsammans med David Leet bjuder in till 2019 års Vårclinic.

Det är begränsat antal platser och platserna är i första avsedda för de som inte fick plats i ordinarie vårclinic den 4/5.

 

Max 24 deltagare, så först till kvarn gäller.

 

Anmälan sker i receptionen samt via info@falsterbogk.se

 

Vid anmälan vänligen ange vem som ska vara med, om lunch ämnas intagas (egen bekostnad), samt om spel önskas efter clinicen.


Senaste anmälningstid: 24/5 klockan 12.00

 

Program:

08.00-08.30 Frukostbulle med kaffe i restaurangen

08.30-09.00 Information av DK, HK och David Leet

09.00-11.00 Clinic under Davids ledning

11.30–12.30 Lunch (egen bekostnad)

12.30- Spel för de som önskar

 

Väl mött!

 

Dam- & Herrkommittérna

6-5-2019

Ann Stahle vann D 60 Senior Tour


Ann Stahle spelade i helgen Senior Tour D 60 i Hamstad. Tävlingen spelas scratch över 36 hål (18+18). Efter första dagen ledde hon med 2 slag över Carina Hemmälin. Denna ledning utökade hon så hon vann med 4 slags marginal (80+80). Stort grattis till Ann. Nästa tourtävling är om två veckor i Lundsbrunns GK där vi återgien önskar Ann lycka till!  

 

 

 

5-5-2019

Captains Niblick & Tant Signes Putter


Söndagen den 5/5 spelades Captain’s Niblick och Tant Signes Putter här på Falsterbo Golfklubb.

 


Vinnare i Damklassen på +1 blev Catrin Lundström. Tvåa kom Åsa Söderberg på -1.

Vinnare i Herrklassen blev Anders Rasmusson på -4. Tvåa kom Hans de Mare på -6.

 


Stort grattis till dagens vinnare!

 

 

Catrin Lundström

 

Anders Rasmusson
 

4-5-2019

Banprojekt Hål 16 & 17


Nu är gräset utrullat på våra omgjorda hål 16 och 17.
Om några veckor spelas banan som 18 hål igen, men med en rejäl ansiktslyftning av dessa redan fina hål.
Bra jobbat coursemanager Håkan med personal!

 

 

25-4-2019

Damernas klubbmatch mot Flommen

Större bilder? Klicka på dem

Idag har Falsterbos damer spelat match mot Flommens damer!

En årlig mycket trevlig match som började i regn , men slutade med solsken.

Här pustar några deltagare ut efter spelad runda.

Falsterbo fick behålla vandringspriset ett år till!

21-4-2019

Påskens Texas Scramble

Större bilder? Klicka på dem

I strålande sol genomfördes årets första tävling påskscramble.

Banan hade en förkortad sträckning då 16 och 17 är under renovering.

 

Resultaten var utmärkta och vinnare blev familjen Horn af Åminne flankerad av Michaela Wrangel och Olga Wrangel på 50 slag.

 

Två blev lag Emilsson/Krook/Kjellberg/ Nyström på 51 slag.

 

Om tredje platsen var det hårt med 5 lag på 52 slag och bäst sista 7 var familjen Nordeborg.

 

Vid pennan

 

Magnus Becker & Gabriel Munck

 

9-4-2019

Fam Barbro Johanssons flickstipendium

Större bilder? Klicka på dem

Under sommaren kommer Fam Barbro Johanssons flickstipendium att delas ut.
Målsättningen är att främja ledarskapsutvecklingen hos flickor på klubben.

 

Klubben vill rikta ett stort tack till Familjen Johansson för deras generösa stöd till klubbens flickjuniorer.

 

För mer information om stipendiet samt om hur man nominerar klicka här >>

25-3-2019

Regelkväll

Större bilder? Klicka på dem

Informationskväll om de nya golfreglerna 

 

Torsdag 4 april är FGK:s medlemmar välkomna till att lyssna på förbundsdomaren Anders Persson.

Anders berättar lättförståeligt om det nya reglerna inom golfen som började gälla från den 1 jan 2019.

 

Datum:      4 april
Klockan:   18:30 - 20:00
Plats:        Församlingshemmet, Falsterbo

 

Anmälan via min golf: https://mingolf.golf.se/Competition/1914763  

 

Max antal: 100 personer

 

Finns att köpa på plats: 
Regelbok: 50 kr
Genväg till Golfens Regler: 150 kr (begränsat antal)

 

VÄLKOMNA!

12-3-2019

Vårclinic lördagen 4/5

Större bilder? Klicka på dem

Dam- och Herrkommittéerna tillsammans med David Leet bjuder in till 2019 års Vårclinic.

 

Platserna till detta populära event är begränsade (max 40 deltagare), så först till kvarn gäller.

 

Anmälan sker i receptionen samt via info@falsterbogk.se

 

Vid anmälan vänligen ange vem som ska vara med, om lunch ämnas intagas (egen bekostnad), samt om spel önskas efter clinicen.


Senaste anmälningstid: 3/5 klockan 12.00

 

Program:

08.00-08.30 Frukostbulle med kaffe i restaurangen

08.30-09.00 Information av DK, HK och David Leet

09.00-12.00 Clinic under Davids ledning

12.00–13.00 Lunch (egen bekostnad)

13.00- Spel för de som önskar

 

Väl mött!

 

Dam- & Herrkommittérna

 

10-3-2019

Årsmöte Falsterbo Golfklubb


Falsterbo Golfklubbs håller årsmöte Lördagen den 23 mars 2019 kl. 15.00 i Falsterbo Församlingshem, Skoltorget, Falsterbo


ÅRSMÖTESMIDDAG
LÖRDAGEN DEN 23 MARS KL 19.00
I KLUBBHUSET
Kom och njut av en god middag
Klubben bjuder på fördrinken.
Pris: 450 kr/person inklusive mat och 2 glas vin
Anmälan är bindande,
Anmälan senast den 16 mars via lista i klubbhuset eller epost till info@falsterbogk.se
Notera att middagen måste betalas i förväg.
Det går bra att betala i receptionen innan middagen.
Max 100 deltagare.

8-2-2019

FALSTERBO VÄLKOMNAR NY KRÖGARE

Större bilder? Klicka på dem

Nyströms Gastronomi öppnar upp den 18 mars

Kära medlemmar, Vi är väldigt glada och tacksamma för ett varmt välkomnande av klubben och dess medlemmar. Nu närmar sig öppningen av restaurangen på FGK och vi på Nyströms Gastronomi ser fram emot att få ta emot Er med öppna armar och leverera mat och service på en hög nivå.
Vår kommer att gå tillbaka till att servera lunchbuffé med tradition av svensk husmans kost med en liten twist. Vi har fått mycket tips av Er medlemmar av rätter som ni gärna ser på vår a la carte meny och vår ambition är försöka göra så många som möjligt av Er nöjda under säsongen som kommer.
Jag vill bara flagga upp att skulle vi göra alla nöjda från början så hade vi behövt köpa in 4 st nya griffeltavlor. Vår filosofi är jobba klimatsmart, hållbart och närodlat.
Som ni kan se känns härligt att vi lyckats knyta upp, känd för er, Pelle Lundqvist till vårt team.

Säsongsarbete
Det går bra att maila in Er ansökan på info@nystromsfalsterbo.se och vi söker personal som kan hjälpa till i kök och matsal från juni till augusti och även helger under säsongen. Servisanda, lagarbetare, kämpaglöd och glatt humör efterfrågas. Finns det vana så uppskattas det annars måste det finnas vilja att lära sig.


Konto på restaurangen
Det går bra att sätta in pengar på BG 537-0267. Fram till 30/4-2019 erbjuder vi 10% på er 1.a insättning som överstiger 3000 kr. Vänligen märk med namn och kontonummer. Vid frågor vänligen maila på info@nystromsfalsterbo.se eller ring 070-8363723.


Avslutningsvis vill jag önska alla medlemmar välkomna till oss i restaurangen. Även om ni inte behöver vår hjälp så kom gärna in och säg hej. Vi ska göra vårt absolut bästa för att komma ihåg namn, ansikten och kontonummer.


Väl mött / Johan Lundberg med personal

Teamet på Nyströms Gastronomi
Johan Lundberg Krögare
Thea Andersson Restaurangchef
Ted Andersson Köksmästare
Robert O´Bryant Kock
Pelle Lundqvist Kock

9-1-2019

Boxing Day Competition

Större bilder? Klicka på dem

På Annandagen, den 26 december, spelades Boxing day Competition som vanligt.

Alla startande hade med sig ett inslaget pris med ett värde runt en hundralapp vilket garanterade alla att få pris. En unik tävling med andra ord. 41 personer kom till start. Denna ägde i år rum på hål 7 och sedan spelades som vanlig fram till och med 15:e innan vi avslutade med 18:e. Totalt 10 hål mot vanligtvis 11. Som vanligt Bogeytävling, du får alltså +, - eller 0 på varje hål.

Segrade i tävlingen gjorde Niklas Brantberg på +1 , före Peter Schiptjenko på samma resultat +1 och på tredje plats Fredrik Hedenskog + - 0.

    

Efter tävlingen serverade Peter Schiptjenk glögg med tillbehör till alla gäster såväl spelare som icke spelare. Trevligt att så många dök upp för att önska god fortsättning.

Stort tack till vår Glöggsponsor Edward Liepe och hans företag Saturnus.

/Krister Kjellström, tävlingsledare

1-1-2019

En härlig nyårsrunda!

Större bilder? Klicka på dem

28 damer spelade en 9 håls lagtävling i vindstilla väder och avslutade sedan i klubbhuset med bubbel och tilltugg.

Nu får vi förkovra oss i de nya golfreglerna inför nästa säsong !

 

 

 

13-12-2018

Luciahälsning

Större bilder? Klicka på dem

På Falsterbo GK önskar Lucian och tomtarna er en trevlig Luciadag!

13-12-2018

Nyårstävling m. bubbel!


Damkommittén bjuder härmed in alla Falsterbo Golfklubbs damer till 9-hålstävling

Nyårsafton kl 10.00

Vi bjuder alla startande på bubbel och tilltugg

 

Välkommen med din anmälan senast den 27 december till :

Katarina Barnekow:    katarinabarnekow@me.com eller 0705-281289

Ulla Thenfors:             gthenfors@hotmail.com eller   0733-881717

 

 

 

13-12-2018

Boxing day competition 26/12


Boxing Day kommer i år att återskapas som det var förr i tiden då medlemmarna gick ner till klubben och önskade varandra en God Jul oavsett man spelade eller ej. Klubbhuset kommer att vara öppet och förgyllas av julmusik, tända ljus och en sprakande brasa.

Från kl 12:30- bjuds det på glögg av Saturnus och tilltugg till det.
Som past Captain kommer då Göran B önska oss en
God Jul och Gott Nytt År. 

All är välkomna, vuxen som barn.


Tävlingsinfo

- 10 hål bogeytävling (hål 7-18, ej hål 16+17) med full hcp.

- Klubbmedlemmar och deras gäster med max hcp 36.0 inkl. juniorer får delta. Gäster betalar greenfee med vardagsmedlemmar slipper.

- Start kl 09:30-11:30 från hål 7

- Anmälningsavgift = inslaget paket för 100 kr gärna inslaget i julpapper

- Anteckna er boll på listan i klubbhuset första lediga tid när ni kommer ner på Annandag Jul. Man kan alltså inte skriva upp sig i förväg.

 

- Prisutdelning mellan kl 13:30-14:30
 
God Jul och Gott Nytt År!

 

 

13-12-2018

Falsterbo välkomnar ny krögare


Falsterbo Golfklubb välkomnar Nyströms Gastronomi och Johan Lundberg med sitt team till klubben som ny krögare.

Johan Lundberg är källarmästare och Ted Andersson är köksmästare. Johan 48 år, har arbetet på Nyströms sedan 2007 och varit verksam i Landskrona, Helsingborg och Göteborg som kock sedan 1995. 

Ted 32 år, har arbetat på Atmosfär, Savoy, Kagami i Malmö och Stortorget i Lund som kock/kökschef.

Johan och Ted planerar att öppna krogen en bit in i mars 2019. Exakt datum återkommer vi med.

 

VÄLKOMNA!

5-11-2018

Far och son tog hem Gåsatävlingen

Större bilder? Klicka på dem

I lördags, den 3 november, spelades årets sista tävling på FGK, sponsrad av Skanörs Gästis. I ett underbart höstväder, strålande sol och nästan vindstilla, gav sig 26 par ut i en shotgun start. Roligt att så många ville vara med i denna sena hösttävling, som spelades som bästboll pb två manna lag.

Att förhållandena var bra och banan i ett utmärkt skick märktes på de fantastiska resultaten där 13 lag hade 40 poäng eller bättre.

Segrade gjorde Per och Albin Larsson med 47 poäng.

På andra plats kom Niklas Brantberg och Edwin Stenberg på 44 poäng och trea blev Thomas och Axel Andersson med 43 poäng.

 

Stort grattis till pristagarna och ett stort tack till Gästis som tävlingssponsor.

 

/ Krister Kjellström, tävlingsledare.

14-10-2018

Jubileumspokalen & Order of Merit 2018

Större bilder? Klicka på dem

Idag, söndagen den 14/10, spelades Jubileumspokalen - K A Ramnerös Vpr.
Det var en frisk bris och strålande sol som mötte våra tävlande när första bollen slog ut klockan 09.00.
Hela 22 personer gjorde upp om det fina vandringspriset samt slutsegern i årets Order of Merit (OoM).

 

På första plats i Jubileumspokalen kom Magnus Becker som med bra golf samlade ihop 36 poäng.
Tvåa med samma poäng men högre HCP kom Paul Musiolik.
Trea på 34 poäng kom Niklas Lindgren.

 

Anders Rasmusson krönte en bra golfsäsong med slutsegern i klubbens Order of Merit.

Tvåa
i OoM blev Per Åke Persson.

 

Tävlingskommittén vill rikta ett stort grattis till dagens alla pristagare!

Vi vill också tacka alla deltagare som var med och gjorde dagen så lyckad.

 

Glöm inte att anmäla er till Gåsatävlingen som spelas den 3/11, det kommer garanterat bli en riktigt rolig dag!

 

Med vänliga hälsningar,
Tävlingskommittén

 

14-10-2018

Klubbmatch mot Flommen

Större bilder? Klicka på dem

FGK – FlGK       13/10-18

I strålande solsken och knappt någon vind gjorde den ”Norra” och ”Södra” banan upp i sin årliga klubbmatch.
Förutsättningarna kunde inte varit bättre och ett muntert gäng samlades klockan 07.30 för gemensam frukost och uppvärmning.

Nytt för i år är att det inte längre är en ren elitmatch.
Istället spelar man i kategorier från H22 till H60+.
Matcherna spelas dock fortfarande ”scratch” men från klubb tee.

12 spelare från respektive klubb spelade parvis under förmiddagen matcher i spelformerna Foursome och Bästboll där varje match spelas över nio hål.
Efter knappt 4 timmars spel var sista putten i hål och ställningen var 7,5 – 4,5 i Falsterbos favör.
Det var jämnt och många matcher behövde alla nio hål för att avgöras.


En gemensam lunch avnjöts i solen medan förutsättningarna inför eftermiddagens singelmatcher diskuterades.
Stämningen var god och man kunde konstatera att det, för årstiden, ovanligt fina vädret skulle fortsätta göra oss sällskap.


Även singelmatcherna spelades över nio hål och efterhand som dessa började ta slut samlades spelarna på klubbens uteservering för att summera ställningen.


När sista matchen var klar kunde man konstatera att slutställningen blev 15 – 9 till Falsterbo.

Med hjälp av hemmaplan och fint spel kunde Falsterbo således ta tillbaka det åtråvärda vandringspriset som nu får bo i vårt prisskåp fram tills nästa års drabbning.


Falsterbo Golfklubbs elitkommitté vill tacka samtliga medlemmar för fint spel och i synnerhet våra gäster från Flommen för en fantastisk dag tillsammans.

Vi vill också uppmuntra ännu fler medlemmar att anmäla sitt intresse inför nästa års match.
Allt för att göra ett redan lyckat koncept ännu bättre!


På återseende nästa år – då på Flommens fina bana!

 

Vänliga hälsningar,
Elitkommittén
FGK

1-10-2018

Badhyttens Höstscramble

Större bilder? Klicka på dem

Söndagen den 23 september spelades Badhyttens Höstscramble.

Vädret var fint och vindarna blåste friskt när 15 glada lag spelade om chansen till goda middagar på Badhytten.

Vann med 56 slag netto gjorde laget bestående av Joacim, Johan och Magnus Cronwall från Mölle samt Niclas Karlsson från Bryttsäter GK.

Tvåa blev laget Tommy, Wilmer, Majliz och Klas Olsson som gick runt på 59 slag.

Tredjeplatsen togs av Björn och Christian Ahlberg tillsammans med Hans Forssman och Pär Wahl.

Som extra finess noterades en Hole-in-One av Joacim Cronwall på hål 6.
Badhytten bjöd elegant Joacim på champagne.

11-9-2018

Ryder Cup på Ljunghusen


Igår spelade klubbens herrar (65+) Ryder Cup på bortplan mot Ljunghusen.

Man spelade Bästboll, Foursome och Singel.

Inför singelmatcherna var det helt jämnt, 8 - 8.

När sista putten trillat i hål var slutställningen 18 - 14 till Ljunghusen.

 

 

Stort grattis till Göran Bernhoff som gjorde HIO på hål 27.

 

 

5-9-2018

Madeleine vann

Större bilder? Klicka på dem

I söndags spelades Gunnar Edstrands VPR med 16 deltagare.

 

Tävlingen spelades med 18 hål slagtävling på förmiddagen. De två med bästa nettoresultat spelade på eftermiddagen match om 1 och 2 platsen.

 

Madeleine Roth och Per-Åke Persson gick vidare till matchspel med 70 respektive 71 slag netto. Magnus Becker och Truls Liliedahl hade båda 72 netto.   

 

Madeleine Roth vann mathen på eftermiddagen och blev slutlig segrarinna i tävlingen !

 

Stort grattis till Madeleine Roth !

 

/Lotta Olin, Tävlingsledare

23-8-2018

Solhem Cup 2018

Större bilder? Klicka på dem

I strålande solsken och 26 grader mötte 16 damer från Falsterbos GK 16 damer från Ljunghusens GK i Solhem cup.

Banan var snabb och börjar att bli grön på vissa ställen efter den torra sommaren.

Det spelades match över 18 hål, 6 hål bästboll, 6 hål foursome och avslutningsvis 6 hål singelmatch.

In i det sista var det mycket jämnt, men tyvärr så förlorade Falsterbo med ett poäng.

 

Resultatet blev 15,5 mot 16,5.

 

Vi tackar för trevlig match Ljunghusen, och kommer starkare tillbaka när vi kommer till Ljunghusen nästa år.

23-8-2018

KM Foursome

Större bilder? Klicka på dem

KM Foursome spelades på FGK den 17:e juni.

 

17 par i herrklassen och 2 par i damklassen.

 

I herrklassen segrade David Leet tillsammans med Adam Mednickson på resultatet 149 slag efter rundorna 75-74.

 

På andra plats kom Jakob Stenberg med William Stenberg på 155 slag, 78 – 77.

 

Trea kom Ola Stenberg och Niklas Lindgren med 159 slag efter rundorna 81-78.

 

I damklassen segrade Charlotte Becker och Maria Silfverschiöld med 190 slag efter rundorna 95-95.

 

På andra plats kom Anette Roth och Denise Thellmark på191 slag efter ronderna 98-93.

 

Stort grattis till årets klubbmästare i Foursome

/Susanne Leet, tävlingsledare

23-8-2018

Irish Greensome 2018


Irish Greensome 2018.

Årets Irish greensome spelades 30 juni i underbart sommarväder och med tillhörande middag på kvällen, då även prisutdelningen ägde rum. Här underhöll Micke Larsén med musikquiz till mångas glädje och därefter utbröt spontandans i baren. Klackarna i taket med andra ord.

 

Tävlingen vanns av Cecilia Rydbeck Rausing tillsammans med Peter Schiptjenko på fina 44 poäng före Marianne Strand och Åsa Söderberg på 43 poäng och på tredjeplats Oscar Almlund och Marcus Hammarsten på 42 poäng.

 

Tack alla för en trevlig dag och kväll och stort grattis till pristagarna.

 

/Anna Roos och Peter Marcusson tävlingsledare

22-8-2018

Damerna i Köpenhamn

Större bilder? Klicka på dem

Den 21 augusti reste 14 damer från Falsterbo över sundet för att spela vänskapsmatch mot Tisdagsklubben, damerna på Köpenhamns GK.
Vi möttes av ett perfekt golfväder, sol, lite vind och 22 grader.
På vissa hål fick vi sjasa bort Kronhjortarna som absolut skulle stå mitt på fairway.
När vi hade spelat klart serverads vi danska smörrebröd.
I år vann Köpenhamns Gk med en match, men vi ser fram emot revansch när det kommer till oss nästa år.

 

För damkommitté

Anette Roth

18-8-2018

Damerna bjuder upp

Större bilder? Klicka på dem

För femte gången anordnade Damkommittén den populära tävlingen Damerna bjuder upp den 15 augusti. Damerna bjuder upp en herre, som inte får vara make/sambo. I strålande väder och på en bana som håller på att återhämta sig efter sommarens torka spelade 28 lag en spännande Irish Greensome. Det är minsann inte helt enkelt att hamna i lägen där man kanske aldrig någonsin varit förut. Men om man tittar på resultatlistan så verkar det inte ha varit ett stort problem.

På imponerande 43 poäng hamnade lag Marianne Strand och Erik Kockum, vilka även var med för första gången. Vilken debut! På andra plats kom lag Charlotte Becker och Truls Liliedahl på 42 p och på tredje plats kom Kylle och Hans Lindeblad på 40 p.

Prisbordet dignade av allehanda matpriser. Hemmabakade skorpor, äppledryck, generösa matkorgar mm.

 

Vi arrangörer tackar alla medverkande som gjorde en strålande insats och vi ser fram emot att få anordna detta även 2019!

/Helena Erichs

Damkommittén

 

 
   

12-8-2018

Årets Klubbmästare

Större bilder? Klicka på dem

KM-Kategori 11-12 augusti 2018.

 

I helgen spelades Klubbmästerskap för herrar och damer i olika kategorier på FGK.

En kraftig sydvästlig vind på lördagen och kraftig västlig vind på söndagen gjorde tävlingen till en tuff utmaning för alla deltagare.

Att herrarna dessutom drabbades av regn under lördagseftermiddagen gjorde inte spelet lättare.

 

Tävlingen spelades över 18 +18 hål för alla utom för herrarna som spelade 36+18 hål.

Banan i utmärkt skick trots långvarig torka, dock en del regn de senaste dagarna.

 

KM för H-75 vanns av Holger Tengen med 171 slag över de 36 hålen.

 

Veteranklassen vanns av Anders Rasmusson på 171 slag före Hans de Maré på 172 slag.
Bara en välvillig koppsnurr på 18:e hålet räddade Anders från särspel.

 

KM-oldboys vanns av Truls Liliedahl på 169 slag efter särspel över 3 hål mot Lars Wahlström, som också hade på 169 slag.

 

KM-oldgirls vanns av Åsa Söderberg på 172 slag före Charlotta Olin på 175 slag.

 

Bästa amatör i herrklassen, och vinnare av The Jones Quaich 2018 blev Christer Carling på 235 slag precis före Simon Bluhme på 236 slag.

Priset till bäste amatör delas ut av klubbens 19 medlemmar i R&A och består av inteckning i vandringspriset och ett presentkort till vinnaren.

Stort tack för det, och ett extra tack till instiftarna av priset, nu bortgångna Göran Lindeblad och Thomas Frick

 

KM damer vanns av Madeleine Roth på 168 slag.

 

KM herrar vanns av David Leet som med 229 slag segrade klart före Christer Carling och Simon Bluhme på 235 respektive 236 slag.

 

Stort grattis till årets klubbmästare men också grattis till alla som ställde upp och genomförde klubbmästerskapet.

Vi hoppas att intresset för denna tävling ska öka och att fler vågar pröva sina vingar kommande år.

Det var tyvärr lite tunt med deltagare i vissa klasser, här borde vi verkligen kunna bli fler.

 

Stort tack till tävlingsledarna Susanne Leet, Marianne Ljung och till kansliets representant Jesper Hansson för ett strålande jobb

 

/ Krister Kjellström

6-8-2018

Jonas Silfverschiöld vann Hesters minne

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av Hesters Minne spelades under söndagen på Falsterbo GK och glädjande nog var startfältet det största i tävlingens historia.

34 spelare gav sig ut på en torr och för dagen vindpinad bana.

Svårhanterligt med den starka vinden samtidigt som bollen rullade lite hur som helst.

Trots detta levererades en mängd bra resultat.

 

Segrade gjorde Jonas Silfverschiöld på utmärkta 68 slag (netto) före Erik Wittmann på samma resultat 68 slag.

På tredje plats kom Catherine Ehrensvärd på 69 slag, före Nils Liliedahl 71 slag på fjärde plats och Bo A. Mattsson på 72 slag.

 

Bästa bruttoresultat hade Christer Carling med 73 slag, strålande.

 

Stort grattis till årets segrare och till alla pristagare.

 

/Jesper Hansson, Krister Kjellström tävlingsledare

6-8-2018

Grönspättorna 2018

Större bilder? Klicka på dem

Idag avslutades 2018 års Grönspättor tävling.

Årets vinnare blev Flommen före Falsterbo med Ljgk på 3 de plats.

5-8-2018

KM Match


Charlotte Becker och Adam Mednickson vann KM match 2018

 

Årets KM match spelades helgen den 27-29 juli. 20 herrar och 6 damer kände sig manade att utmana motståndare och bana och det blev en hel del spännande matcher på vägen mot söndagens semifinaler och finaler.

 

I damerna semifinaler möttes Charlotte Becker och Catherine Ehrensvärd, och här vann Charlotte med siffrorna 4/3. I den andra semin möttes Maria Silfverschiöld och Eva Engelbert och denna vanns av Eva Engelbert med 3/2.

 

I herrarnas semi möttes Adam Mednickson och Georg Bachrach och här vann Adam med siffrorna 7/6. I den andra semin möttes far och son Stenberg, Ola och William. Här vann rutinerade Ola med 3/2.

 

I eftermiddagens finaler möttes således Charlotte Becker och Eva Engelbert och Adam Mednickson och Ola Stenberg.

 

Damfinalen vanns av Charlotte med 2/0 medan Adam vann herrfinalen mot Ola med siffrorna 2/1.

 

Stort grattis till årets klubbmästare i Match, Charlotte Becker och Adam Mednickson

3-8-2018

Prons Greensome

Större bilder? Klicka på dem

I fortsatt fint sommarväder avgjordes prons greensome i samarbete med David Leet och Fredrik Persson som representerade DOFAB.

I startfältet fanns 82 par som kämpade om ära och 10 priser.

 

Det vinnande paret blev Hans de Mare med stöd av Holger Tengen före Louise Barnekow tillsammans med Katarina Erics Emilsson.

Fjolårsvinnarna Albin Larsson och Frederick Sjöholm blev i år 3a.

 

Tävlingsledarna från 7-19 tackar alla deltagare och sponsorer.

 

Magnus Becker & Charlotte Brattström

2-8-2018

Landrins Bil Lund Poängbogey

Större bilder? Klicka på dem

Onsdag i Falsterboveckan spelades en sedvanlig poängbogey. Detta år sponsrat av Landrins Bil i Lund. 
Dagen inleddes med moln, åskmuller och t.o.m. lite regn vilket vi inte sett på väldigt länge. 
Vinnare i damklassen blev Janice Carling på fina 43 p. I herrklassen segrade Emil Fries på 39 p. Tvåa blev Caroline Beck-Friis resp PG Granbom och trea Lena Kockum resp Gunnar Strömberg. 

2-8-2018

Öhmangolfen

Större bilder? Klicka på dem

En av de mest uppskatade tävlingarna under golfveckan är Öhmangolfen. Denna genomfördes i år den 31 juli i strålande solsken och varma vindar. Tävlingsformen var som vanligt, 18 hål mixed bästboll 2-mannalag, poängbogey. I år deltog 84 par där första bollen lämnade första tee redan kl 07.30 och de sista kl 14.20.

 

Ett stort grattis till segrarna Ehrensvärd/Cardell som med 45 poäng fick äran att cykla hem på de åtråvärda Öhmancyklarna. På andra plats kom Keifer/Larsson med 44 poäng och trea blev Olin/Wittmann på 43 poäng. 

 

Efter många års sponsring var detta tyvärr sista året som Öhman stod som sponsor under falsterboveckan. Något som givetvis är mycket sorgligt då det varit en tävling som så många uppskattat. Det engagemang och fina prisbord som Öhman bidragit med under dessa år kommer att saknas. Allt gott har som bekant ett slut och vi på klubben vill givetvis avsluta med att tacka Öhman för många fina tävlingar och nu senast en fantastisk dag. 

 

/TL, Fredrik Ydell & Gabriel Muck

31-7-2018

Konstslaget 30/7

Större bilder? Klicka på dem

Årets Konstslaget skedde den 30 juli i vackert och varmt väder, så som sommaren 2018 har varit nästan varje dag. 54 deltagare hade anmält sig till 36-håls tävlingen, som genomfördes som slagtävling. Backtee för A-klassen och gul/röd tee för B-klassen.  

 

I A-klassen segrade Andreas Ling, från Barsebäcks Golfklubb, med 137 slag. Två blev Jens Svensson med 140 slag, och trean blev Edvin Stenberg på 141 slag.

 

I B-klassen segrade Wilhelm Tesdorpf på 137 slag. Två blev Gregor Jennersjö på 138 slag och trea blev Johan Tesdorpf på 142 slag. En av dagens bedrifter stod Gregor Jennersjö för, genom att göra HIO på 11:an.

 

Vi gratulerar alla pristagarna, och tackar sponsorn för ett mycket fint och trevligt prisbord.

 

29-7-2018

KM i Puttning

Större bilder? Klicka på dem

I strålande sol avgjordes KM puttning på FGK.

Efter ett rafflande kval med många låga scorer den slutliga kvalgränsen blev 35 slag.

Av de åtta matchspelarna gjorde Truls och Nils Liliedahl tillsammans med Thomas Magnusson och Carl Tesdorpf bäst ifrån sig och gick vidare.

I finalen gjorde de två sistnämnda upp och på sista hålet avgjordes matchen med Carl som segrare.

 

Vi har både junior och senior mästare i puttning från samma familj, stort grattis till familjen Tesdorpf.

 

Tävlingsledare

 

Magnus Becker

29-7-2018

Jesper Lindeblads Vpr

Större bilder? Klicka på dem

Tack alla fantastiska juniorer för Jesper Lindeblads Vpr tisdagen den 24/7 på Falsterbo Golfklubb.

 

Detta år slogs alla tidigare rekord med fulla startfält i både 9-hålstävlingen och 18-hålstävlingen.

Totalt var det 150 glada juniorer spenderade en heldag på klubben.
Det är extra roligt med så många deltagare i 9-hålstävlingen, många av er kommer säkert få ta klivet upp i ”stora tävlingen” nästa år.

 

Kvällen på terrassen med prisutdelning, säckpipor, lotteri, underhållning och BBQ var en minnesvärd och perfekt avslutning på en varm dag. 

Edvin Gantelius vann vandringspriset och vinnarkavajen på fantastiska 44 p. 


Farmors Pris vanns av Sofia Lundell på 78 slag. 
Farfars pris vanns av Eric Silfverschiöld på 70 slag. 
Oskar Olofsson vann 9-hålstävlingen på 27p!

Varmt tack till alla vuxna som ställde upp på ett alltid lika fint sätt för att göra dagen så bra som möjligt för alla juniorer.

 

JL Vpr är såklart tillbaka 2019

 

/Kansli & Tävlingsledning

29-7-2018

Syskonkärlek

Större bilder? Klicka på dem

Syskonkärlek

 

Onsdagen den 25 juli spelades tävlingen Syskonkärlek med 38 anmälda par. 

Tävlingsformen var Bästboll, 2-mannalag poängbogey.

Denna onsdag var nog årets varmaste med det hindrade inte deltagarna från att få till fantastiska resultat.

Segrade gjorde Skye och Hugo Rourke med fantastiska 48 p före andrapristagarna Alice Rourke och Christopher Eckerberg på 47 p.

På tredje plats kom Gisela Erici Ehrensvärd och Jan Ehrensvärd på 46 p.

 

Ett stort grattis till alla pristagare och ett stort tack till sponsorn Lindeblad & Wendin.

26-7-2018

Grillförbud även på klubben


Bästa gäst,

 

Med tanke på det rådande grillförbudet som gäller för alla, så utgår vår populära Grillbuffé på söndag

Välkommen att njuta av vår al a carte

 

Hälsar Krogen

Kattis med personal

26-7-2018

Champangegaloppen med ett Smile


Torsdagen d 19 juli spelade damerna Champangegaloppen med ett Smile, som är en välgörenhetstävling, där vi genom anmälningsavgifter, lättnadsavgifter och lotteriintäkter samlar ihop pengar till organsiationen Operation Smile, som hjälper barn i fattiga länder till ett nytt liv.

Genom att köpa ett lättnadspaket, kan man köpa sig fri från olika hinder ute på banan - något som kom väl till pass för många av lagen (inte minst på hål 11, där några av våra duktiga juniorer slog våra bollar upp på green).

Totalt var vi 38 lag (dvs nästan fullt!) som i härligt väder skrattade oss (nästan) runt vår fina bana.

Självklart hade vi några som presterade bäst ute på banan, som för sina goda resultat fick fin champange som pris (grattis till Cathrine Ehrensvärd och Maria Silfverschiöld 1:a i A-klass och Agneta von der Groeben och Christina Beck-Friis 1:a i B-klass) - men, det är ändå vi alla - som tillsammans med de barn som vi hjälper till ett värdigt liv, är dom stora vinnarna!

Förra årets tävling inbringade 20 392kr, en anseenlig summa, som vi slog i år, då vi tillsammans fick ihop 27 820kr!

Dessa pengar kommer räcka till ca 12 st operationer!! Fantastiskt!


Så tack och grattis till oss alla, och med hopp om att vi ses igen nästa år!

Somriga leende hälsningar från Damkommittén

25-7-2018

KM Puttning 29/7


KM i Puttning Falsterbo 29/7

 

kl. 11-14, 11-13 kval, 13 startar matchspel

 

 

 Tävlingsledare: Gabriel Munck & Magnus Becker

 

Grundkrav: Medlem över 18 år , eller lägre än 24 i hcp

 

Startavgift 40 kr

 

Träning: Tillåtet med träningsvarv mellan kl 10-11

 

Banläggare: David Leet, banan lagd kl.10

 

Prisutdelning: ca. 14.00

 

Spelform: 18 hål slagspel med markör, de 8 bästa vidare till 9 håls matchspel, seedning efter slagspelsresultat.

 

 

 

 Välkomna: Må bäste puttare vinna!!

24-7-2018

Två Generationer 2018

Större bilder? Klicka på dem

Två Generationer 22/7

 

I söndags spelades ”Två Generationer – Peter Chamberlains Vandringspris” här på klubben.

I tryckande hetta och ingen vind begav sig hela 97 par ut på banan för att tampas om det åtråvärda vandringspriset.
Nytt deltagarrekord för tävlingen!

 

Först och främst vill klubb och tävlingsledning berömma startfältet för det fantastiska speltempot.
Trots starttider från 07.40 – 15:30 och tuffa förhållanden lyckades hela startfältet hålla en rondtid på omkring 4 timmar.
Tempot bidrog till att en redan fantastisk dag blev ännu roligare – stort tack till er alla!

 

Överlag var det bra resultat men självklart var där ett par som stack ut.

 

Vinnare av 2018 års ”Två Generationer” blev Johanna & Johan Tesdorpf på imponerande 43 poäng!
Stort grattis till er för bra golf och en härlig kämpaglöd.

 

Tvåa på 43 poäng men högre SHCP blev Birgitta & Johan Slettengren

 

Trea på 42 poäng blev Maria & Eric Silfverschiöld

 

Tävlingskommittén vill passa på att påminna ytterligare om vikten av ETH.
Vi hade en handfull deltagare med fina resultat som tyvärr inte fick lov att ta emot pris.
Är ni osäkra på er HCP-status kontakta gärna kansliet så berättar vi mer.

 

Njut av en fortsatt bra golfsommar så ses vi snart på klubben igen,
Jesper Hansson, Charlotte Brattström & Charlotte Becker
Tävlingsledare

22-7-2018

FGK segrade i SM i klubblag.

Större bilder? Klicka på dem

20-21 juli spelades SM i klubblag div 2 på Falsterbo GK. Falsterbolaget storspelade och tog hem segern och tog klivet upp till div 1. 
Laget bestod utav Niclas Walfridsson, Christofer Blomstrand, William Sternberg, Otto Bonning och Edvin Stenberg. 
Vi gratulerar även Flommen som tog andra platsen och även de tog klivet upp till div 1 år 2019.

 

Resultat klicka här »

17-7-2018

SM äkta makar +120

Större bilder? Klicka på dem

Ann o Peter Dahlberg vann i Haverdal !

Bäst av 121 par.

Grattis!

17-7-2018

101 poäng på 100-manna

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av tävlingen 100-manna golfen genomfördes på lördag den 14 juli. 2 shot-gun starter genomfördes för att få iväg de 36 4-bollarna. Vädret skifta lite och blev under eftermiddagens shot-gun varmare och lite mindre vind. Detta syntet också på resultaten, de flesta i toppen kom ifrån shot-gun starten på eftermiddagen. Tävlingen avslutade i strålande solsken och ca 24 graders värme.  

 

Prisutdelningen skedde som vanligt just före alla satte sig till bords och intog den obligatoriska middagen. Vinnarna i år blev det 4-bollen Almberg/Almberg/Ramel/Wollin på smått otroliga 101 poäng. Det ger ett snitt på 5,6 poäng per hål. Mycket bra spelat. Plac 2 kom 4-bollen Gantelius/Forsgren/Dinkelspiel/Edblom på 95 poäng, och tredjeplats på 92 poäng kom Hallbäck/Hallbäck/Eklund/Andersson.

 

Vi tackar vår sponsor Champagne Deutz för det finna prisbordet, den trevliga champagne fördrinken samt vinerna vid middagen. Vi hoppas att sponsorn Deutz kommer tillbaka även nästa år. Avslutningsvis tackar vi även banpersonalen som har gjort ett stort arbete med banan, samt receptionen för deras fina åtagande under tävlingen.

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck

 

 


15-7-2018

Damernas Färgslag

Större bilder? Klicka på dem

Färgslaget!

 

Vi spelade en ny rolig tävlingsform i torsdags.

En slaggolftävling med 6 utslag från respektive blå, röd och orange tee.

Första pris i de två klasserna var canvasduk, palett, färger och penslar.

 

Förhoppningsvis skänker våra vinnare i A- klassen Anette Roth,  och i B- klassen Caisa Annemark,  sina kommande konstverk till nästa års prisbord i Färgslaget istället för till Konstslaget, klubbens tävling i slutet av juli.

 

Tack för en trevlig dag tillsammans,
Tävlingsledning med damkommitté 

14-7-2018

Falsterbo Hickory Open

Större bilder? Klicka på dem

Fredagen den 13/7 spelades Falsterbo Hickory Open.

 

Totalt 32 spelare gjorde upp om pris för bästa brutto samt netto resultat.

 

Segrare i Brutto-klassen blev Adam Mednickson på 70 slag.
Tvåa blev Hampus Wijkström på 72 slag.
Trea blev Martin Frick på 74 slag.

 

Segrare i Netto-klassen blev Martin Frick på 69 slag (74 brutto).
Tvåa blev Adam Mednickson på 70 slag (70 brutto)
Trea blev Hampus Wijkström på 72 slag (72 brutto)

 

Stort grattis till dagens vinnare!

 

Falsterbo Golfklubb vill rikta ett stort tack till alla dagens deltagare och hoppas på att ni vill komma tillbaka nästa år.

 

/Tävlingsledningen

10-7-2018

Paret Bluhme segrade

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av Äkta Makar kunde, till det stora startfältets glädje, genomföras i strålande sol!

 

Hela 59 par gav sig ut för att spela om en inteckning i den vackra "Falsterboskålen".

 

Klockan 12.50 hade samtliga deltagare kommit ut på banan och samtidigt började de första scorerna trilla in.
Det var överlag fina resultat och 39 poäng verkade länge stå sig som det segrande resultatet.

Men framåt seneftermiddagen kom paret Bluhme (bilden ovan) och lämnade in vad som skulle bli den vinnande scoren.
Fantastiska 42 poäng hade de spelat ihop när sista putten trillade i hål och resterande startfält fick se sig besegrade.

 

Ett stort grattis till Mikael och Charlotte Bluhme som med dagens resultat förtjänade sin andra inteckning i det åtrovärda vandringspriset!

 

Tvåa på 39 poäng blev Olle och Catarina Forsgren.
Trea på 39 poäng (högre hcp) blev Jacqueline & Alexander Oker-Blom

 

Falsterbo Golfklubb vill rikta ett stort tack till dagens sponsor Olséns Mode, och hoppas på att Ni vill komma tillbaka även nästa år.
Avslutningsvis vill vi också rikta ett stort tack till banpersonalen som under utmanande väderförhållanden lyckades leverera en fantastisk bana.

 

/Tävlingsledningen

8-7-2018

Nationella damdagar på Falsterbo

Större bilder? Klicka på dem

Falsterbos Damkommitté arrangerar varje år Nationella damdagar på klubben. Dag 1 var det singelspel och dag 2  Foursome. Det var 66 som spelade singelspelet och 42 lag i foursome. 

Varje år har FGK hävdat sig väl. 2017 vann Ann Stern i singelspelet. I år bemästrade Åsa Söderberg den tuffa banan och segrade i A-klassen och Anette Roht kom på en andra plats. Ann kom för övrigt på tredje plats detta år i B-klassen. 


I foursomespelet vanns A-klassen av  Louise Kockum, Rya GK och Agneta Hansson, Ljunghusens GK. Bästa hemmaspelare blev Anette Roth och Helen Nilsson tog där en bra 3:e plats.


B-klassen vanns av hemmaspelarna Carin Annemark och Viveka Löwenhielm med Elisabeth Thott och Gunilla Almberg på en andra plats. 

 

 

 

 

25-6-2018

Klubbmatch mot Köpenhamn 24/6

Större bilder? Klicka på dem

Söndagen den 24/6 spelades den årliga klubbmatchen mot Köpenhamns Golfklubb.

I sedvanlig ordning spelade man både en sällskapsmatch och en elitmatch.

 

I sällskapsmatchen vann Köpenhamn med totalt 5-2 medan Falsterbo vann i elitmatchen med 7-5.

 

Bra jobbat allesammans och tack för en trevlig dag!

5-6-2018

Krogens öppettider under Midsommar

Större bilder? Klicka på dem

Under midsommar gäller följande på Krogen:

 

Midsommarafton är det öppet 08.00-12.00, kalla rätter serveras.

 

Midsommardagen är det öppet 09-00-17.00

5-6-2018

Sommaren på Krogen

Större bilder? Klicka på dem

Bäste medlem,

Nedan följer lite snabb information om vad som händer på Krogen den närmsta tiden.

 

Nytt för i år är att det varje söndag kommer det serveras en Grillbuffé. (Dock ej den 24/6)

Servering av Grillbuffé pågår mellan 12.00 - 16.00.

 

15/6 - AW på krogen klockan 17.00

30/6 - Irländsk Afton 18.00

7/7 - Pink Party 18.00

13/7 - Grillkväll 17.00

3/8 - Sommarfest 18.00

 

28/8 - Oktoberfest 18.00

4-6-2018

Näset Cup 2018

Större bilder? Klicka på dem

Storslam i Näset Cup!

 

Efter ett antal år utan framgångar, lyckades Falsterbo åter ta en titel i Näset Cup.

Med klara siffror 69,5 mot Flommens 60,5 och Ljunghusens 50,0 vann FGK.
En stark insats av vårt lag, extra roligt att vi hade fullt lag och med unga flickor som imponerade med ett fantastiskt spel.
Roligt att alla kunde leverera på detta sätt.

 

Elitklassen spelades för 50-gången.

Tävlingen började som individuell tävling 1968 innan den gjordes om till dagens tävlingsform 1992.
Roligt att i dagens startfält i Näset Cup fanns 2 spelare med vars 2 inteckningar i den individuella tävlingen, Niklas Lindgren FGK och Thor Henriksson från LJGK.
Elitklassen blev mycket spännande och avgjordes inte förrän den sista bollen kom in på 18;e green.
Här tog Peter Dahlberg och Edwin Stenberg den avgörande poängen för laget.                                  
Segersiffrorna slutade med siffrorna 20,0 för FGK, 19,5 för Flommen och 14.5 för Ljunghusen.

 

Prisutdelningen hölls av vår ordförande Peter Marcusson som berömde vår bana, precis som många av våra gäster innan han delade ut priserna och hurrade för deltagande lag, vinnarna och FGK.

 

Stort tack till vår ständige sekreterare för Näset Cup Torbjörn Johansson från Ljunghusen, och till Thomas Kihlström som tillsammans med undertecknad ledde dagen.         

 

/ Krister Kjellström tävlingsledare     

28-5-2018

Invigningspokalerna

Större bilder? Klicka på dem

Tävlingen spelades den 26 maj i strålande väder. Spelarna berömde skicket av banan vilket man kan avläsa i resultatlistan.

I A-klassen deltog 16 spelare. Anders Rasmusson tog hem segern med 70 slag före tvåan Jonas Holmström med samma resultat. På 3:dje plats kom Hans Appelgren på 71 slag.

I B-klassen kämpade 5 deltagare om segern som gick till Carin Annemark på 72 slag. På andra plats kom J-O Annemark på 77 slag.

Ett stort grattis till alla pristagare.

 

/TL

Marianne Ljung


Jonas Holmström 2:a i A-klassen          JO Annemark 2:a i B-klassen
  

18-5-2018

Damerna - Ut i det blå

Större bilder? Klicka på dem

En underbar golfdag på PGA banan i Bara!
Vi spelade Links Course och trivdes ut i det blå!
Trevligt med 4 fina korthål som kan nås med järnklubba från damernas tee.
Vi får åka tillbaka ett annat år och spela Lakes Course of course...

 

7-5-2018

Årets första tävlingar på FGK

Större bilder? Klicka på dem

Igår söndag avgjordes årets första tävlingar på Falsterbo GK. Lite sen start, men vi har medvetet lagt det så, eftersom banan har varit under ombyggnad under våren.

Nu är det snart dags för nyöppning och då ska vi också tävla.

 

Tant Signes Putter och Captain`s Niblick spelades i fantastiskt väder.

Nästan vindstilla och den första riktigt varma dagen gjorde rundan till en njutning för de flesta.

Tant Signes putter instiftat 1988 av Signe Borgström och för herrarna Captain`s Niblick instiftat 1937 i samband med dåvarande ordförande Carl Fredrik Tranchells 60 års dag.

 

I kampen om tant Signes Putter deltog 5 damer och segrade gjorde Ann Hagemann på resultatet + 2, före Sophie Slettengren på -2.

I Captain`s Niblick deltog 11 herrar och segrade gjorde Anders Rasmusson med resultatet +1, före Mikael Johansson -1 och Krister Kjellström -2.

Stort grattis till alla pristagare och framförallt till de stolta vinnarna av de fina vandringspriserna.

 

/Krister Kjellström, tävlingsledare

30-4-2018

Clinic för klubbens damer och herrar

Större bilder? Klicka på dem

Söndagen den 29/4 arrangerade för första gången dam & herrkommitté en gemensam clinic på klubben.

Intresset var stort och anmälningslistan blev full snabbt.
Dagen började med att deltagarna bjöds på gemensam frukost klockan 08.00.
Under frukosten informerade respektive kommitté om gemensamma kommande aktiviteter, bland annat onsdagsgolfen och damerna bjuder upp.
David Leet informerade om de regelförändringar som kommer att införas säsongen 2019.

 

Klockan 09.00 startade själva clinicen med gemensam uppvärmning.

Efter detta delades deltagare upp i tre grupper, puttning, närspel och långa slag.
Förutom David som själv höll i puttningen var även Adam Mednicksson, närspel, och Mark Dewdney, drive, på plats.
Träningen pågick fram till klockan 12.00.

 

Efter lunch fanns det bokade starttider för dem som ville sätta sina nya kunskaper på prov.

9-4-2018

Arbeten på fairways 16-17/4


Det kommer genomföras arbeten på fairways den 16-17/4.

 

Därför kommer bara nio hål vara öppna för spel per dag.

 

16/4 kan man spela hål 10-18
17/4
kan man spela hål 10-18.

 

Kontakta kansliet för bokning.

21-3-2018

Lyckad premiär!

Större bilder? Klicka på dem

Krogen smygöppnade den 14 mars och den 16 mars anordnade krögarna en mingelkväll som blev mycket lyckad. Det bjöds på smarriga tilltugg, Anders Vendel var gästkock och många medlemmar/gäster hälsade fam. Ivholt med personal välkomna.

 

 

12-3-2018

Verksamhetsberättelse 2017 & Handlingsplan 2018 - 2023


Klicka här för verksamhetsberättelsen

16-2-2018

Årsmöte 24 mars


Årsmöte Falsterbo Golfklubb

 

Kallelse och föredragningslista!

Falsterbo Golfklubbs medlemmar kallas härmed till ordinarie årsmöte för stadgeenliga val och beslut. 

 

Lördagen den 24 mars 2018 kl. 15.00 i Falsterbo Församlingshem, Skoltorget, Falsterbo

 

Årsmötesmiddag i klubbhuset kl. 19.00 

 

Motion från medlem skall vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet, d.v.s. senast den 9 mars 2018. Samtliga årsmöteshandlingar finns tillgängliga i klubbhuset senast en vecka före årsmötet. 

Föredragningslista årsmötet 2018-03-24 
1. Fastställande av röstlängd för mötet 
2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 
3. Fastställande av föredragningslista  
4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 
5. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera mötesprotokollet 
6. Styrelsens verksamhetsberättelse och årsredovisning 
7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning 
8. Fastställande av resultat- och balansräkning för år 2018 samt disposition av överskott/underskott i enlighet med balansräkningen 
9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 
10. Val av 
       a) klubbens ordförande tillika ordförande i styrelsen för en tid av 1 år 
       b) tre övriga ledamöter och en suppleant i styrelsen för en tid av 2 år samt eventuella fyllnadsval 
       c) två ordinarie revisorer och en revisorssuppleant för en tid av 1 år 
       d) två ledamöter i valberedningen för en tid av 3 år samt eventuella fyllnadsval 

11. Information om verksamheten 
12. Fastställande av budget för år 2018 samt medlemsavgifter för 2019
13. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner. 
14. Övriga frågor 
15. Mötets avslutande 

__________________________________________________________________________________________________

Årsmötesmiddag 24 mars kl 19.00

Välkomna till middag och trevlig gemenskap.
Pris: 425 kr/person inkl mat och 2 glas vin. 

Underhållningen får vi av Angelica Alm, känd från "Så ska det låta".


Anmälan senast den 16 mars via lista i klubbhuset eller epost till info@falsterbogk.se 

Notera att middagen måste betalas i förväg. Det går bra att betala i receptionen innan middagen. 
8-1-2018

Boxing Day 2017

Större bilder? Klicka på dem

 

Klubbhuskommitténs arbete med att åter göra Boxing Day golfen till en trevlig medlemssamling fortsätter. I år samlades 29 spelare för att göra upp om Past Captains Box, och ca 15 andra medlemmar bidrog till en trevlig stämning i klubbhuset efter spelet. Glögg, öl, vin och vatten dracks och till detta fanns det pepparkakor och godis till alla snälla. En trevlig stund tillsammans innan det var dags för prisutdelning.

 

Tävlingen hade tre spelare som alla slutade på +-0, alltså spelade man jämnt med banan i Bogietävlingen.

Segrade gjorde Hans de Maré, före Bengt Modeer och Victoria Stahle alla med +-0. På 4:e plats kom JO Annemark med  -1 före Pontus Fahlander också -1 och på sjätte plats Holger Tengen  -2.

 

Stort grattis till de placerade spelarna, stort tack till klubbhuskommittén med Elisabet Söderbäck och Peter Schiptjenko som stod för arrangemanget, och tack alla som var med och höll traditionen levande.

 

Förhoppningsvis blir vi ännu fler nästa Boxing Day

 

Krister Kjellström, tävligsledare

20-12-2017

Årets Nyårsbubbel!

Större bilder? Klicka på dem

20 damer spelade lagtävling 9 håls golf, två hål med lite regn och sju hål helt utan. 

Efter spel blev det prisutdelningen, med  bubbel och tilltugg och då även med sällskap med de som valde att hoppa över golfen.

Ett trevligt sätt att träffas och önska varandra Ett Gott Nytt År!

 

 

20-12-2017

Boxing Day 26/12

Större bilder? Klicka på dem

Boxing Day kommer i år att återskapas som det var förr i tiden då medlemmarna gick ner till klubben och önskade varandra en God Jul oavsett man spelade eller ej. Klubbhuset kommer att vara öppet och förgyllas av julmusik, tända ljus och en sprakande brasa.

 

Från kl 12:30- bjuds det på glögg av Saturnus och tilltugg till det.

 

Som past Captain kommer då Göran B önska oss en God Jul och Gott Nytt År. 

All är välkomna, vuxen som barn.


Tävlingsinfo

- 11 hål bogeytävling (hål 8-18) med full hcp.

- Klubbmedlemmar och deras gäster med max hcp 36.0 inkl. juniorer får delta. Gäster betalar greenfee med vardagsmedlemmar slipper.

- Start kl 9:30-11:30 från hål 8

- Anmälningsavgift = inslaget paket för 100 kr gärna inslaget i julpapper

- Anteckna er boll på listan i klubbhuset första lediga tid  när ni kommer ner på Annandag Jul. Man kan alltså inte skriva upp sig i förväg.

Prisutdelning mellan kl 13:30-14:30 då Saturnus bjuder på glögg.

20-12-2017

Julstängt

Större bilder? Klicka på dem

Reception och Kansli har julstängt 21 dec - 7 jan. 

 

God Jul och Gott Nytt År. 

15-11-2017

Ett stort grattis till Kritan

Större bilder? Klicka på dem

Christofer Blomstrand storspelade under European Tour Q-School Final Stage på Lumine i Spanien.  Med ett reslutlat på -13 under 6 ronder (72, 69, 67, 66, 69,72) fick han sitt efterlängtade Europa Tourkort. Det blev en spännande avslutning då det är 25 ET kort som delas ut. (Det var 156 spelare som hade kvalifiserat sig för att spela Q-School Final Stage.) 
Sista dagen tappade Kritan palcering efter palcering men lyckligtvis så klarade han 25 platsen med +1 för dagen. Det var med spänning många följde Kritan liveresultat på nätet. Hade han haft ett slag sämre så hade han inte klarat det. Så ett stort grattis till klubbens grymma Christofer. 

Resultat klicka här 

7-11-2017

Skanörs Gästis Gåsatävling 4 nov


En strålande höstdag bäddade för en högklassig avslutning på årets tävlingssäsong i Gästis traditionella gåsatävling. 
Dagen präglades av mycket gott humör och fantastiska resultat och dessutom blev det oerhört jämnt. 91% av deltagarna gick bättre än par och gjorde resultatlistan i stort sett helröd.

Bäst lyckades Torbjörn Malmsjö tillsammans med sin vapendragare Inge Serner och vann de eftertraktade gåsamiddagarna på Gästis ensamma på 43 poäng.
Efter dem kom inte mindre än 6 par på 42 poäng och baserat på handicap blev det paret Ann och Peter Dahlberg samt Fredrik Lindblad tillsammans med Hans Appelgren som tog hem resterande priser.

/TL, Bo Johansson

1-11-2017

Renovering av 4:e greenområde

Större bilder? Klicka på dem

Nu har vinterns renovering av greenområdet på hål 4 startat.
Hålet spelas därför till en provisorisk green uppklippt i fairway.

 

27-10-2017

Restaurangen stänger


Söndag 29/10 är sista dagen restaurangen håller öppet. 

 

Vi tackar Charlotte och Pelle för dessa fantastiska år! 

 

Receptionen kommer att ha försäljning av snacks och läsk då restaurangen har stängt. Kaffe, te och varm choklad finns för självservering.  

 

 

 

 

 

19-10-2017

Finalen herrarnas onsdagstävling

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av herrarnas onsdagstävlingar är avslutad. 

Segrande ur striden gick Göran Jansson, med 4000 poäng, hade en klar marginal till tvåan Carl Ljungberg (2800 poäng). 

Tredjeplatsen tog Paul Musiolik med sina 1980 poäng. 

16-10-2017

Order of Merit 2017 avgjord.

Större bilder? Klicka på dem

Årets Order of Merit avgjordes i den sista, den femte, deltävlingen för året, Jubileumspokalen. Inför sista omgången var det ett flertal spelare som hade chansen att ta hem priset. De flesta av dessa misslyckades dock, ja faktiskt alla de som låg högt i prislistan inför tävlingen. Charlotte Becker ledde med 18 insamlade poäng, ett före Alec Mesterton Thelandersson. Efter sammanräkningen kunde vi konstatera att Charlotte inte kunde öka sin poängskörd medan Alec som bara deltagit i två tävlingar fick ett poäng i den sista deltävlingen. Detta betydde att vi fick två vinnare i årets tävling, Charlotte och Alec.

 

Stort grattis till båda pristagarna

 

 

Resultatlista hittar du här

16-10-2017

Jubileumspokalen!

Större bilder? Klicka på dem

Söndagen 15 oktober spelades årets sista tävling i Order of Merit, Jubileumspokalen. 

Tävlingen spelas som poängbogey över 18 hål. 25 spelare hade anmält sig och fick ett ganska behagligt spelväder på en bra bana, men med för dagen ganska tröga greener. Många bra resultat lyste på tavlan men när sista bollen kom in i klubbhuset hade man med sig dagens segrare Jonas Thelandersson. Jonas hade 39 poäng på de 18 hålen.

Resultat:

1. Jonas Thelandersson 39 p

2. Staffan Andersson      37 p

3. Fredrik Hedenskog      36 p

4. Per Persson                  35p

Stort grattis till Jonas och övriga pristagare.

 

9-10-2017

DM för damer på FGK

Större bilder? Klicka på dem

Distriktmästerskapet för damer spelades på Falsterbo GK den 8 oktober.

Det blev spel i tre klasser. D50, D60 och D 70. I D 22 blev det för få anmälda så den klassen blev inställd. 
Vi hade 4 st deltagare från Falsterbo. 

Resultat
D50
1:a Åsa Gingdal, VtpGK    83 slag
2:a Ann Sthale, FGK          83 slag
3:a Britt Bergfors, VtpGK   84 slag

 

D60
1:a Matte Jönsson, BoGK                  91 slag
2:a Lise Bröndum, LaGK                   93 slag
3:a Ann-Cathrine Petersson, BGCC  94 slag

 

D70
1:a Catharina Thott, BGCC                  86 slag
2:a Britta Maltesson, SÖGK                 93 slag

3:a Inger Kullin-Edström, St Arild GK  102 slag

29-9-2017

Badhyttens Höstscramble!

Större bilder? Klicka på dem

I söndags den 24 september spelades Badhyttens höstscramble. Det var 20 fyrmannalag som var ute i det strålande vädret på banan som var i topptrim.

Det var glädjande nog bara röda siffror på scoreboarden då alla lag kom in med nettoscorer under par. Bäst av dem alla var laget Robert Gärtner, Jonas Thelandersson, Carl Johan Hedman och Lars Wahlström, som vann på fantastiskt resultat -  57 slag. Tätt följda av andra pristagarna Hans Appelgren, Mikael Johansson, Fredrik Norman och Peter Thulin på 58 slag. Tredjepriset gick till laget Nicholas Hörlin, Carl-Henrik Nyström, Magnus Lundh och Johan Dahlgren som kom in på 60 slag.

Lagen fick priser i form av presentkort på Badhytten. Ett stort tack riktas till tävlingens sponsor, med förhoppning om att de även vill sponsra denna populära och roliga tävling kommande år.

 

22-9-2017

Grannsämjan

Större bilder? Klicka på dem

I sagolikt fint golfväder gick årets

"Grannsämjan" av stapeln.

Flommen och Falsterbos damer

möttes i lagspel två dagar i rad

på bägge banorna.

 

Första pris togs emot av:

Eva Paulsson

Marianne Strand

Eva Stenmark

8-9-2017

Serieseger hör H70

Större bilder? Klicka på dem

Klubben vill skicka ett stort grattis till vårt H70-lag som igår säkrade seriesegern i division 1.

Laget landade på totalt 1958 slag efter sex spelade omgångar och var dessutom enda laget under 2000 slag.

Vasatorp kom tvåa, 56 slag efter Falsterbo.


Tack till alla er som varit med och spelat under året.
Er kämpaglöd och fina golf har lett till ett väldigt bra slutresultat!

7-9-2017

CFHILL föreläsning på klubben

Större bilder? Klicka på dem

Söndagen den 3 september samlades ca 45 medlemmar för att för att lyssna på konstexperterna från CFHILL Anna-Karin Pusic och Peter Andrèn.

Klubben bjöd på Afternoon Tea och mousserande vin.  

 

Det blev en mycket lärorik söndags eftermiddag där Anna-Karin och Peter på ett mycket inspirerande sätt gav oss en professsionell blick in i konstens värld.

 

Vi fick höra om vad som händer både i Sverige och på den internationella konstscenen samt fick tips på spännande namn att lägga på minnet.

 

Ett varmt tack till Anna-Karin och Peter för ett mycket trevligt och spännande föredrag!

 

Klubbkommittèn

5-9-2017

Sommarens utslagstävlingar är avgjorda!

Större bilder? Klicka på dem

Sommarens Utslagstävlingar är färdigspelade och avgjorda. Ståhlbrandts Utslagstävling för herrar över +50 hade 19 startande från början och när kvartsfinalerna var spelade fanns Erik Wittman och Erik Kockum i den ena semifinalen och Anders Rasmusson och Jonas Holmström i den andra.

Erik Wittman besegrade namnen Erik Kockum på det 19:e hålet medan Jonas Holmström vann mot Anders med 2/1.

I finalen Vann Jonas Holmström med 1/0 mot Erik Wittman. Stort grattis till pristagarna och till segraren Jonas Holmström i synnerhet.

 

Sommarens Utslagstävling som är öppen för alla spelare, samlade 24 deltagare. I semifinalerna möttes Carl Johan Hedman och P-G Granbom och här vann P-G med siffrorna 1/0. I den andra semin vann Erik Wittman (igen) mot Göran Jansson med 1/0. Idel jämna matcher.

I finalen besegrade P-G Granbom Erik med siffrorna 3/2. Stort grattis till pristagarna och mest till segraren P-G Granbom.

 

Krister Kjellström, tävlingsledare

5-9-2017

Gunnar Edstrands Vpr

Större bilder? Klicka på dem

I strålande sol avgjordes kampen om ett av klubbens vackraste vandringspris, nämligen Gunnar Edstrands vandrings pris, en silverpokal gjord av Wiwen Nilsson. Tolv spelare kämpade om pokalen samtidigt som det var fågelskådarhelg och Måkläppenvandring. Trots årets bästa golfväder spelade ingen bättre än sin handicap. Bäst spelade Alec Mesterton och Mikey Morey på 73 respektive 74 netto. De båda juniorerna gick sedan ut i matchspelsfinal på eftermiddagen. Segrade gjorde Alec med 5/3. Stort grattis till Alec för ytterligare en fin titel.

31-8-2017

Solhem Cup 2017

Större bilder? Klicka på dem

Solhem Cup är en matchtävling som spelas mellan Falsterbo GK och Ljunghusens GK sedan många år med Solheim Cup som förlaga.

 

I år spelades den dock över 18 hål (i st. f 27 hål som tidigare år).
Vi spelade 9 hål foursome och därefter 9 hål singel. (Vi slopade 9 hål bästboll).
Det är 16 spelare från vardera klubben som möts.
Det var strålande väder – ingen vind och riktigt sommarväder som omväxling.

 

Resultatet blev att vi delade foursome-matcherna men i singlarna vann Ljunghusen med 13 ½ mot 10 ½.
Vi gratulerar Ljunghusen, som därmed vann tillbaka priset. 
Ljunghusen var övertygade om att vi skulle vinna eftersom de på papperet hade betydligt lägre handikapp och fick ge oss många slag.

Men de var bäst – i år!
Grattis till vinnande laget och tack för en fin dag, som avslutades med god lunch.

 

För damkommittén

Carin Annemark

25-8-2017

Fyrslaget 2017

Större bilder? Klicka på dem

Fyrslaget är en tävling som spelas som Bästboll slag netto och spelas vart femte år. Förra gången tävlingen spelades var 2011, så söndag den 20 augusti spelades alltså 2016 års tävling av Fyrslaget, eftersom den missades i tävlingsprogrammet i fjol.

De 14 paren som tävlade under söndagen bjöds på en solig men blåsig dag på banan.

Trots dryga 9 sekundmeter och kanske än mer ute på de sista nio, var det många röda resultat på tavlan och jämnt i tätstriden.

Vinnare blev Erik Olin och morfar Bengt-Åke Sundqvist på enastående 66 slag netto, tätt följda av andra pristagarna Fredrik Norman och Mikael Johansson på 67 slag. Tredje priset gick till Charlotte och Magnus Becker på 68 slag.

17-8-2017

Damerna Bjuder Upp 2017

Större bilder? Klicka på dem

Den 16/8 spelades tävlingen ”Damerna bjuder upp” här på FGK.

 

I sedvanlig ordning bjöd Falsterbos damer upp klubbens herrar för att sedan spela 18 hål Irish Greensome ihop.

 

Tävlingen som alltid lockar många deltagare gjorde även så i år. Det var totalt 40 lag i startfältet som slogs om det fina prisbordet.

Under soliga förhållanden begav sig så startfältet ut till respektive hål för den gemensamma ”Shoutgun-starten”.

 

När sista bollen lyckats trilla i hål stod det klart att årets vinnare var inga mindre än Saga och Simon Bluhme.
De spelade ihop duktiga 42 poäng – stort grattis!


På en andra plats, bara en poäng efter vinnarna, hittar vi Maria Silfverschiöld och Andreas Wijkström.
De summerade sin fina runda till 41 poäng!


På tredje plats placerar sig Marie Ekström och Robert Herslow med 40 poäng.

Det var alltså väldigt jämnt i toppen och det krävdes fina resultat för att placera sig högt.


Damkommittén vill tacka alla generösa sponsorer för årets prisbord, såväl medlemmar som företag.
Ni alla bidrar till att dagen blir lite extra speciell.

Vi vill också rikta ett stort tack till gänget på banan som i sedvanlig ordning presenterade en golfupplevelse ut över det vanliga.


Tack även till alla spelare som var med i tävlingen, vi hoppas på att se er alla i startfältet nästa år igen.


/Damkommittén

14-8-2017

KM 2017

Större bilder? Klicka på dem

KM 2017 på FGK

 

Helgen den 12-13 augusti spelades KM slagspel på Falsterbo GK.

Ett totalt startfält av 50 personer kämpade i dagarna två om titeln klubbmästare i olika klasser.

Ordentlig vind, svalt och lite duggregn på lördagen, fortsatt blåst men sol på söndagen var det väder som bjöds.

 

Nedan följer resultatordningen i de olika klasserna:

 

H75 vanns av Göran Jansson på 84-86 och totalt 170 slag

Veteranklassen vanns av Rolf Amlé på 82-72, totalt 154, före Anders Rasmusson  på 78-82, totalt160 slag

I Oldboysklassen blev det särspel efter att Fredrik Stahle och Agne Johansson både haft 80-81 totalt 161 slag.

Här vann Fredrik på första hålet med en 4 medan Agne fick 5 i.

Oldgirls spelades för första gången på många år, roligt att det blev av igen. Här segrade Karin Gunnarsson med 92-84, totalt 176 slag

 

KM damer vanns av Madeleine Roth för andra året i rad. 85-76 totalt161 slag, där Madeleine på sista ronden gick 5 slag under sin handicap. Väl spelat.                                    På andra plats kom Charlotte Becker på 83-87, totalt 170 slag.

Bästa amatör, tillika vinnare av The Jones Quaich, blev Edwin Stenberg på det strålande resultatet 71-76-72 totalt 219 slag. Priset delades som vanligt ut av Göran Lindeblad som representant för de medlemmar i vår klubb som också är medlemmar i St Andrews.

KM herrar vanns också av Edwin Stenberg på ovan nämnda resultat före Gustav Horn af Åminne som med resultatet 77-75-75 gick alla tre ronderna under sin handicap på totalt 227 slag. Imponerande!                                                                           På tredje plats kom Peter Dahlberg som hade resultatet 74-74-80 och totalt 228 slag.

 

Stort grattis till alla Klubbmästare, men också till alla spelare som ställde upp i årets KM. Kan vi bli dubbelt så många nästa år?

 

Tack för i år

 

Krister Kjellström, Tävlingsledare

12-8-2017

Ett slag för livet

Större bilder? Klicka på dem

ETT SLAG FÖR LIVET 2017


Vilken dag det blev!

Fullt startfält, hyfsat väder med mestadels uppehåll och ganska tuff vind, fantastiska resultat och en trevlig prisutdelning med efterföljande fest i klubbhuset.
Att vi kan skicka in en ansenlig summa till Cancerfonden känns verkligen bra, över 60 000 kr.
Den exakta summan kommer att meddelas senare.


Segrade i tävlingen gjorde Hans Appelgren o Mikael Johansson på 63 slag netto, på samma resultat kom både tvåorna Charlotte och Magnus Becker och treorna Carl och Johan Tesdorpf.
På fjärde plats kom Kairi Prei och Magnus Jennerfelt från Barsebäcks GCC med 64 slag.
Därefter följde tre lag på 65 slag, Hedvig och Nils Liljedahl före Thomas Wadström och Leon Stenberg-Wadström och därtefter Stefan och Edvin Gantelius.


Stort grattis till alla pristagare, de var många, och ett stort tack till alla som hjälpt oss med att skänka priser till det fantastiska prisbordet. Imponerande generositet bland medlemmar och företag runt om.

 

Krister Kjellström, tävlingsledare

8-8-2017

Hesters Minne


Årets upplaga av Hesters minne skedde den 6 augusti, 18 hål slagtävling. Tyvärr var det bara 16 deltagare som hade anmält sig, och det blev inte bättre av att två inte dök upp vid starten. Vädret var mycket bra hela tävlingen, med sol och behaglig värme. Dock kanske det blåste lite mera än vad de hade gjort under Falsterboveckan.   

 

Vinnaren av tävlingen blev Anders Slettengren på otroliga 60 slag netto. Detta var Anders livs runda och med tanke på att han hade 10,3 i hcp så gick han runt på 72 slag, 1 över banans par. Fantastiska bra! Tvåa i tävlingen, slagen med 11 slag, blev Erik Kockum, som kom in på 71 slag netto. Trea blev Fredrik Streijffert på 72 slag netto. Vi gratulerar alla pristagare, men det stora snackisen efter tävlingen var ändå Anders Slettengrens fantastiska 60 slag.

 

Vi hoppas att nästa år blir det flera deltagare än i år.

 

Fredrik Ydell

Tävlingsledare

 

4-8-2017

Konstslaget 2017


Årets upplaga av Konstslaget skedde den 31 juli, och det var starten på Falsterbo veckan. Konstslaget är 36 hål netto slagtävling i två klasser – A och B. A klassen spelar från backtee och man skall ha under 9,0 i hcp. B klassen spelar man från ordinarie tee och man skall ha över 9,0 i hcp. I A klassen spelade 27 stycken och i B klassen var det 28 spelare. Första start var kl 7.00 och vädret var bra hela tävlingen, med sol och hygglig värmen. Bannan visade upp sig på sitt bästa sätt.

 

Efter första 18 hålen och en snabb lunch var det dags igen för ytterligare 18 hål. När dessa var spelade så stod en suverän vinnare av A klassen. Det var Edvin Stenberg som sammanlagt hade 133 slag (då skall man tänka på att par är 71 och Edvin har 0 i hcp.) Andra platsen i A klassen tog Hampus Wijkström på 140 slag och tredje platsen gick till Jens Svensson på 141 slag.

 

I klass B så vann Johan Tesdorpf på 144 slag, tvåa blev Magnus Becker på 149 slag (som för första gången spelade i B klassen, hcp 9,1) och trea blev Wilhelm Tesdorpf på 149 slag.

 

Priserna bestod av konstverk som lokala konstnärer hade skänkt. Vi tackar dessa jätte mycket för detta och hoppas att de även vill vara med nästa år.

 

Fredrik Ydell

Tävlingsledare

4-8-2017

Prons Greensome 2017

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av Prons Greensome i Falsterbo veckan spelades i för denna sommar karakteristiskt varierat väder. Tävlingsledarens roll var som hämtade ur Shakespeares Hamlet “att avblåsa eller inte, det är frågan” tävlingen kunde slutföras med 82 startande par med total 164 spelare. Pristagarna representerade alla väderförhållande och starttider. Noteras kan att spelare både i första start 7.30 och sista start 14.10  kunde leverera 40 poäng.

 

Vinnaren av årets tävling blev Fredrik Sjöholm (barnbarn till vår tidigare greenkeeper Hans-Åke Sjöholm) i par med alltid välspelande Albin Larsson på enastående 43 poäng. Andraplatsen gick till Caroline Palmstierna och Maria Silfverschiöld på 40 poäng. Tredjeplatsen också på 40 poäng knep formstarka familjen Tesdorpf representerad av Carl och Wilhelm I denna tävling.

 

Vi tackar vår pro David Leet för det trevliga prisbordet samt med sponsorer DOFAB och Titleist.

 

Magnus Becker, Susanne Leet & Gabriel Munck

 

Tävlingsledare

3-8-2017

Öhmangolfen 2017


Årets upplaga av Öhmangolfen skedde den 1 augusti. En 18 håls bästboll pb-tävling med valfri partner (en av varje kön). Detta är Falsterboveckans populäraste tävling och det påstås att det tog endast 4 minuter att fylla tävlingen när anmälningslistan släpptes, och då även fått en diger reservlista. Max antalet par i tävlingen är 80, men det kom 88 par till start. Första start var kl 7.30 och den sista bollen gick ut kl 14.40. Tyvärr så tar rundan för de sista paren lite över 5 h, så prisutdelningen var lite före kl 20.00. Vädret var mycket bra hela tävlingen, med sol och behaglig värme, Dock fick de sista bollarna ca 1 h hällregn på slutet. Det kom så mycket regn att en boll till och med avbröt tävlingen pga kyla och dåliga kläder.  

 

Vinnaren av tävlingen blev Ebba och Edvin Gantelius på 45 p, och de tog hem de högt eftertraktade cyklarna. Detta var dock inte första gången de vann cyklarna, de gjorde de för första gången för några år sedan. (Som en parantes kan nämnas att de på första hålet hade 0 poäng och på sista endast 1 poäng, ändå fick de ihop 45 poäng.). Två blev Eriksson/Tovi också på 45 poäng, men med lite högre hcp. Trea blev Larsson/Keifer på 44 poäng.

 

Prisbordet var av högsta klass, som vanligt, och vi vill framföra vårt stora tack för den fina sponsringen som Öhman har gjort i år, och även de andra åren som tävlingen har pågått. Vi framför också ett stort tack till alla personer från Öhmans som hjälpte till under dagen. Och vi ser redan fram emot nästa års tävling.

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck

Tävlingsledare

31-7-2017

KM-match!

Större bilder? Klicka på dem

KM-match 2017

 

Herrar

Helgen den 28-29-30 juli spelades KM match på Falsterbo GK. 24 spelare kom till start i herrklassen, med en spännvid i startfältet allt från en 17-åring till 60 + spelare.

Ett ganska tufft väder med kraftig blåst hela helgen och en hel del regn lördag eftermiddag gjorde det ganska tufft för våra spelare. När slutspelet närmade sig söndag morgon stod semifinalerna mellan Peter Dahlberg - Jonas Thelandersson och Peter Kjellker - Hampus Wijkström i den andra. Här segrade Peter med 4/3 mot Jonas och Hampus besegrade Peter med 7/6.

Final alltså mellan Peter Dahlberg, första rankad och Hampus Wijkström andra rankad. Imponerande insats av endast 17-årige Hampus att ta sig till final. Vad måne bliva av denne unge man med +0,2 i hcp?

Segrade i finalen gjorde den rutinerade Peter Dahlberg som med siffrorna 4/2 besegrade Hampus. Stort grattis till båda till en strong insats.

 

Damer

Damklassen utgjordes tyvärr bara av två spelare denna gång och man kan fråga sig var alla duktiga damspelare befann sig denna helg. Det blev alltså final direkt i damklassen och där besegrade Anna Oxenstierna Maria Silfverschiöld.

Grattis Anna till titeln och låt oss hoppas på ett större startfält till nästa år.

 

Krister Kjellström, tävlingsledare

31-7-2017

Syskonkärlek spelades 26 juli

Större bilder? Klicka på dem

Årets syskongolf spelades onsdagen den 26 juli och var en mycket uppskattad tävling. 22 par kom till spel denna dag som började med regn men även solen bestämde sig för att komma fram emellanåt.


Vann gjorde Christina Westerdahl med syster Elisabeth Wiwen-Nilsson på välspelade 43 poäng. 

Hans Lindeblad, Lindeblad&Wendin, dukade upp ett, som vanligt, fantastiskt prisbord och pristagare denna dag blev alla som spelade bättre än sin handicap.

Vi ser fram emot nästa års tävling, då med ännu fler syskonpar och med ännu mer syskonkärlek!

 

/TK, Sussane Leet

31-7-2017

Makarna Forste vann Äkta Makar

Större bilder? Klicka på dem

 

Årets upplaga av Äkta Makar skede den 9 juli. Första start var kl 8.00 och då var det rätt kyligt för att vara i juli och en spelare i första bollen gick till och med ut i stickad mössa, men det blev betydligt varmare och till slut var det en strålande sommar dag, med et temperatur på runt 20 grader. Banan var i alldeles utmärks skick, och de startande 61 paren fick en härligt upplevelse.

 

Vinnaren av årets tävling blev makarna Forste på 40 poäng, två blev makarna Becker på 39 poäng och trea blev makarna Erichs även de på 39 poäng. Vi gratulerar dessa tre och även de övriga prisvinnarna.

 

Vi tackar den givmilda sponsorn Olséns (klädaffär i Malmö) för det trevliga prisbordet. Där de 8 första paren fick presentkort.

 

Fredrik Ydell och Magnus Becker

Tävlingsledare

 

27-7-2017

Champagne-galoppen

Större bilder? Klicka på dem

Den 20 juli spelade 76 damer tävlingen "Champagnegaloppen med ett smile." Stor uppslutning med andra ord och det blev också ett stort överskott till Operation Smile, inte mindre än 20.400 kr! 

200.000 barn föds varje år med läpp-, käk- eller gomspalt. Operation Smile genomför varje år över 150 medicinska uppdrag runt om i världen. Under ett uppdrag får upp emot 150 barn en livsförändrande operation. Vår insamling bidrar till att förändra livet för några av dessa barn.

 

Tävlingen spelades i ganska blåsigt men regnfritt väder i två klasser, foursome pb. A-klassen vanns av Caroline Beck-Friis och Anna Oxenstierna på 39 p och B-klassen av Inger Sarvik och Cajsa Annemark på 37 p.

Denna tävlingen erbjöd också alla spelare att köpa ”lättnader” på banan, bl a fri dropp på olika hål, Mulligan på valfritt hål och inte minst ”Juniorhjälpen” på 11e hålet, där våra duktiga ungdomar i Team Falsterbo erbjöd sig att för en slant slå förstaslaget över vattnet. På vinst och förlust, men ungdomarna skötte sig med den äran! Det var inte alla slag som nådde land, men humöret var på topp ändå.

 

Tack alla generösa bidragsgivare för en härlig dag!

 

Damkommittén

Helena Erichs

25-7-2017

Höstträning

Större bilder? Klicka på dem

Juniorer - Nu är det dags att anämla sig till Höstträningen. 

Sommaren är i full sving (hehe) och det är läge att anmäla sig till höstens träning som börjar v34.


För mer info om tider och anmälan klicka här »

Vänligen anmäl er senast den 15 augusti.


Har ni några frågor, maila gärna till anmalan@davidleetgolf.se eller ring/skicka sms till mig på 0708-510 185


Trevlig sommar,

Oskar med JK

22-7-2017

KM-Puttning, Vinnaren är korad!

Större bilder? Klicka på dem

KM i puttning 2017 lockade 31 deltagare och avgjordes i fint, något blåsigt väder. 

Banläggaren hade lagt en omväxlande slinga med några krävande hål. Efter slagtävling 18 hål övergick tävlingen till matchspel 9 hål med seedning av de åtta bästa. 

En semifinal gick till 14 (!) särspelshål innan Hans Appelgren besegrade Nils Liliedahl. I finalen vann Simon Bluhme 1-0. 

 

Stort grattis Simon! 

 

Vi tackar Magnus Becker och Gabriel Munck för gott tävlingsledande! 

20-7-2017

Jesper Lindeblads vandringspris

Större bilder? Klicka på dem

Tisdagen den 18/7 spelades årets upplaga av Jesper Lindeblads Vpr på Falsterbo Golfklubb.
Dagen kantades i sedvanlig ordning av otaliga leenden och glada tillrop från såväl juniorer som föräldrar.

Faktum är att årets upplaga hade ett nytt deltagarrekord på hela 104 spelare i 18-håls tävlingen.

Lägg där till 29 nya golfare i morgonens 9-håls tävling.

 

Förutom dagens två shotgunstarter genomfördes dessutom flertalet aktiviteter kring klubbens övningsområden, en gemensam lunch och en fantastisk BBQ på kvällen.

 

Total segrare av årets upplaga samt vinnare av "Farmors pris" (Bästa bruttoscore i damklassen) var Sofia Lundell (PGA National).

Sofia hade 67 slag, blotta ett slag bakom nuvarande banrekord för damer, och 40 poäng.

Ett stort grattis till Sofia för hennes fantastiska spel.

 

Inte långt efter var Falsterbos egna Alec Mesterton Thelandersson som kom tvåa samt kammade hem "Farfars pris" för bästa bruttoscore i herrklassen.

Alec hade 73 slag och 38 poäng.

Superkul att Alec presterar så fin golf och ett stort grattis!

 

Tävlingen som spelades över 9 hål var för de juniorer som inte ännu uppnått oficiellt HCP 36.0.

Här spelade man i två olika klasser.

En för de som var 13 år och äldre samt en för de som var 12 år och yngre.

 

I klassen 12 år och yngre säger vi ett stort grattis till Elsa Svanberg och Ingrid Raftell som båda spelade bra golf och hade 15 respektive 13 poäng.

I klassen 13 år och äldre gratulerar vi Adam Kind till en fin vinst med 14 poäng.

 

Hans, Hanna & Elise Lindeblad vill rikta ett stort tack till Falsterbo Golfklubb och dess medlemmar för dess generositet i att låna ut banan en hel dag för denna roliga dag.

 

Vi hoppas på ett minst lika stort och glatt startfält nästa år!"

Mer bilder klicka här »

17-7-2017

100-Mannagolfen

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av 100-manna golfen skedde den 15 juli. Första start var kl 8.30 och då gick 20 förväntansfulla bollar ut, med 4 personer i varje. Den andra starten skedde kl 13.30 och då gick ungefär lika många bollar ut. Vädret var kanske årets bästa, med strålande sol, 20 grader och svag vind. Banan var i utmärkt skick. Merparten av de som kom in var väldigt nöjda med dagen.

 

Efter spelet väntade middag kl 19.30, där sponsorn Champagne Duetz bjöd på ett glas champagne, innan maten serverades och prisutdelning.

 

Vinnaren av årets tävling blev Kockum/Kockum/Jiremark/Jiremark på 88 poäng, tvåa blev Slettengren/Slettengren/Wehtje/Wehtje på 87 poäng och trea blev egentligen Hillered/Hillered/Rourke/Rourke på 87 poäng men en av spelarna hade inte ”exakt tävlings hcp” och då får man tyvärr inget pris. Så tredje priset gick då till Eriksson/Eriksson/Becker/Becker. (För att få ”exakt tävlings hcp” måste man ha minst 4 rundor registrerade i dator.) Vi gratulerar dessa tre och även de övriga prisvinnarna.

 

 

Vi tackar den givmilda sponsorn Champagne Duetz för det trevliga prisbordet, som är något utöver det vanliga. Vad sägs om att första priset är en flaska med 6 liter champagne, samt 4 biljetter till vinprovning mm under Båstad tennisen.

 

Fredrik Ydell och Charlotte Becker

Tävlingsledare

17-7-2017

KM-Puttning!


Falsterbo 170716

 

KM i Puttning Falsterbo 22/7, kl. 11-14, 11-13 kval, 13 startar matchspel

 

 

Tävlingsledare:                 Gabriel Munck & Magnus Becker

 

Grundkrav:                        Medlem över 18 år , eller lägre än 24 i hcp

 

Startavgift                          40 kr

 

Träning:                             Tillåtet med träningsvarv  mellan kl 10-11

 

Banläggare:                       David Leet, banan lagd kl.10

 

Prisutdelning:                    ca. 14.00

 

Spelform:                          18 hål slagspel med markör, de 8 bästa vidare till 9 håls matchspel, seedning efter slagspelsresultat.

 

(Den 25 Juli i samband med juniordagen hålls KM i puttning för juniorer tävlingsledare Hedvig Liliedahl/Simon Bluhme)

 

Välkomna: Må bäste puttare vinna!!

12-7-2017

Näset Cup

Större bilder? Klicka på dem

Näset Cup!

Årets tävling blev ingen succé för FGK. Klart distanserade av vinnarna Ljunghusen som vann både elit och sällskapskampen, och även klart besegrade av Flommens GK som kom tvåa. Ingen skam över våra Falsterbospelare som gjorde sitt bästa, men tyvärr räckte vi inte till.

Ett aber är/var att vi inte hade några flickor att ställa upp med i de två flickmatcherna, hoppas vi kan råda bot på detta till nästa år.                                            

 

2018 spelas tävlingen på Falsterbo och då får vi kraftsamla för att försöka besegra våra grannklubbar.

2-7-2017

Irish Greensome


Lördagen 1/7 spelades Irish Greensome på Falsterbo.

Trots en relativt dyster väderleksprognos höll vädret sig någonlunda stabilt, någon regndroppe föll under slutet av ronden. 

 

Vann gjorde James Coaten och Robert Gärtner med 39 poäng och fantastiska 74 slag brutto. 

Magnus och Charlotte Becker spelade in på 38 poäng, tätt följda av Tomas Roos och Lena Hillstedt på samma resultat men högre spelhandicap. 

Sista prisplats tog Knut Laurin och Jonas Silfverschiöld på 36 poäng. 

 

Vi gratulerar vinnarna och tackar även för en trevlig tävling! 

1-7-2017

Nationella damdagar

Större bilder? Klicka på dem

Den 28-29:e juni hölls nationella damdagar här hos oss. 

65 damer spelade singeltävlingen på onsdagen. Medlemmarna Ann Stern och Charlotta Ohlin spelade väl och vann varsitt bruttopris i vardera klass. Ann vann dessutom i B-klassen och Charlotta kom 2:a i A-klassen. 

 

Torsdagens foursome lockade 78 tävlande. 

Trots att vädret inte såg allt för kul ut slapp spelarna regn och åska. 

Charlotta Ohlins goda spel leverade bra resultat även denna gång och tillsammans med Maria Silfverschiöld placerade hon sig högst upp i A-klassen. Hemmaspelarna Elsa Johansson och Ingrid Tuvesson vann B-klassen.

1-7-2017

Nationella damdagar


Den 28-29:e juni hölls nationella damdagar här hos oss. 

65 damer spelade singeltävlingen på onsdagen. Medlemmarna Ann Stern och Charlotta Ohlin spelade väl och vann varsitt bruttopris i vardera klass. Ann vann dessutom i B-klassen och Charlotta kom 2:a i A-klassen. 

11-6-2017

KM Foursome

Större bilder? Klicka på dem

KM-Foursome 2017

Söndagen den 11 juni avgjordes KM foursome på FGK. 17 sugna par hade anmält sig till årets tävling och alla fanns på plats när startskottet gick för shotgun starten på första rundan. Här fanns favoriter som David Leet och Adam Medniksson, Peter Dahlberg och P-A Brostedt och förra årets vinnare Lars Wahlström och Michael Bluhme. I startfältet fanns också ett antal unga spelare med förväntningar om att blanda sig i slutstriden över de 36 hålen. Dessutom ett antal par med lite högre handicap som tävlade i Pierre de Coubertins anda, ”det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga”.

Efter de första 18 hålen ledde Fredrik Thorsson och Carl Johan Hedman på 74 slag, klart före ett koppel av par på 80, 81 och 82 slag. Efter en trivsam långlunch var de det dags för de avslutande 18 hålen där vi startade i resultatordning med David och Adam i samma boll som ledarna Fredrik och Carl Johan. Kampen varade ändå in på sista hålet innan Carl Johan med den sista putten kunde avgöra till sitt lags fördel.

Under publikens jubel kunde segrarna höja vandringspriset i höjden och konstatera att man vunnit årets KM med ett slag före Adam och David.

 

Resultatlista:

1. Fredrik Thorsson/Carl Johan Hedman                       155 slag  (74-81)

2. Adam Medniksson/David Leet                                   156 slag  (80-76)

3. Carl Moritz/Simon Bluhme                                         159 slag  (81-78)

4. Arvid Lindahl/Carl-Henric Söderbäck                         164 slag  (84-80)

Mycket glädjande att se att det unga gardet klarade sig så bra i konkurrensen. Stort grattis till alla deltagare och framförallt till årets Klubbmästare Fredrik och Carl-Johan.

 

/Krister Kjellström, tävlingsledare

 

11-6-2017

Utbytesgolf

Större bilder? Klicka på dem

Torsdagen den 8 juni hade  klubbens damer  utbytesgolf med våra grannklubbar Flommens GK och Ljunghusens GK.

Vinden gjorde banan ganska besvärlig och 17 de och 18de hålet var inte att leka med.

Stämningen var däremot på topp och vann gjorde Eva Paulsson från Flommens GK i A- klassen och Ingrid ( Gingi) Tuvesson från Falsterbo GK i B-klassen.

/DK

 

11-6-2017

Damernas Vårrumble och Vårmötet

Större bilder? Klicka på dem

Torsdagen den 1 juni hade damerna en heldag!

De spelade en tremannarumble på förmiddagen , och på kvällen var det dags för årets Vårmöte.

Klubbhusets matsal fylldes då med damer som åt middag tillsammans , och som sedan fick höra Willia Eckerberg berätta om sitt fantastiskt intressanta diplomatiska liv.

Shopen visade därefter nya lockande kreationer att bära på banan.

Vi erhöll fina rabatter och intresset var stort!

Det blev en mycket lyckad afton.

 

/DK 
7-6-2017

Lars Wahlström vinner i England!

Större bilder? Klicka på dem

Den hängivne Falsterbogolfaren Lars Wahlström åkte i helgen till England. Royal Liverpool Golf Club anordnade Harold Hilton Medal, en tävling som Lars lockades av. Tävlingen spelas årligen och lockar långväga gäster. En kvalificeringsrond över 18 hål backtee scratch spelas för att sålla ut de 40 bästa av från början 60 spelande. De resterande 40 spelarna delas in i fem grupper om åtta spelare. Placering 1-8 från kvalificeringsronden bildar en grupp, spelare 9-16 en grupp, och så vidare. Grupperna spelar därefter match. Lars, som spelat bra, placerade sig i grupp tre. Hans goda spel höll i sig och tog honom vidare till semifinalen. Väl i semifinalen visade Lars upp fint spel och efter 18:e hålet kunde han nöjt fortsätta till finalen. Lars höll nerverna i styr även under finalens match, Falsterbospelaren gick segrande ur striden.

 

Vi på Falsterbo Golfklubb vill gratulera Lars för segern!

5-6-2017

OBS! Skandia Cup klubbkval får nytt datum!


Hej alla klubbens juniorer,

 

Vänligen observera att Skandia Klubbkval kommer få ett nytt datum i år.

Tävlingen skulle egentligen spelas den 13/6, men pga skolavslutningar kommer vi att flytta den till den 14/6.

 

Starttider som gäller den 14/6 är från klockan 10.20 - 11.20.

 

Hör av er till oss på kansliet om ni har några frågor.

4-6-2017

Grattis Ann Stahle till Hole in One

Större bilder? Klicka på dem

Idag säger vi alla grattis till Ann Stahle som gjorde Hole in One på hål 11.

Extra kul då slutscoren dessutom noterades till en fin 72:a.

 

28-5-2017

Invigningspokalen 2017

Större bilder? Klicka på dem

En av klubbens traditionella tävlingar, Invigningspokalerna , med  de ståtliga vandringspriserna instiftade 1930 , spelades lördagen 28 juni.

Hela 18 spelare kom till start i Klass 1 samt  6 spelare i klass 2.

Det spelades slagtävling resp slaggolf.

Vädret var utmärkt med strålande sol och i stort sett ingen vind.

 

De fina förhållandena bidrog till att tre medlemmar i Klass 1 William Stenberg, Niklas Lindgren samt Alec Thelandersson gick på 71 slag netto, med William som segrare på lägre spelhandicap.  

Klass 2 vanns av Göran Janson 75 slag netto.

 

Stort tack till alla som var med och spelade och grattis till våra regerande mästare!

21-5-2017

Orange Tee


9 damer samlades för att spela från en lite mer ovanlig tee än vad vi brukar, nämligen orange tee, 18 hål singel pb. Lätt som en plätt, eller? Det kändes som en helt annan bana och klubbvalet blev svårt på vissa hål, järn eller trä?

Men trots denna blåsiga dag spelade alla med gott humör och Katarina Barnekow segrade på fantastiska 35 p tätt följd av Cajsa Annemark på samma poäng men högre hcp. Birgitta Slettengren kom in med fina 33 p.

 

Damkommittén

Helena Erichs

14-5-2017

Ut i det blå

Större bilder? Klicka på dem

Damutflykten gick till Söderslätts GK
Dyster väderprognos hade vi tagit del av när vi körde till Söderslätts GK.

Under de fina sista nio golfhålen vi spelade, tittade solen fram och humöret steg.

Efter lunch följde prisutdelning med ett prisbord,som innehöll ting som passar bättre för mycket varmare väder..


Vinnande lag bestod av:

Ingela, Inger och Helena.

Helena vann individuellt också!

Ja, det blev en mycket trevlig utflykt i närområdet!

/DK

 

10-5-2017

Golfkul 2017


Nu har anmälan för årets upplaga av Golfkul öppnat.

Det är ett träningsläger som riktar sig till de lite yngre barnen som vill testa på att spela golf.

Man anmäler sig veckovis och tränar måndag - fredag under den veckan man är anmäld till.

Vill man anmäla sig till mer än en vecka går det jättebra. 

 

Mer info hittar ni i denna PDF. Klicka här >> 

7-5-2017

Captains´s Niblick / Tant Signes Putter

Större bilder? Klicka på dem

2017 års tävlingssäsong inleddes med kampen om två vandringspris.

Det ena för damer tant Signes putter instiftat 1988 av Signe Borgström och för herrarna Captains niblick instiftat 1937 i samband med dåvarande ordförande Carl Fredrik Tranchells 60 års dag.

 

Banan var i ypperligt skick och två nya greenområden på hål 2 och 3 invigdes i tävlingssammanhang.

Efter lördagens sommar värme var vädret lite bistrare med kyla och duggregn.

 

Tävlingen spelades i det klassiska bogey formatet , vilket är ovanligare nu för tiden.

Segrade i damklassen gjorde Lotta Ohlin på +1 och Carl Johan Hedman i herrklassen på +2.

Tävlingens andra och tredje plats gick till Magnus Åkerman på +1 samt Fredrik Thorsson på -1.

 

 

Tävlingsledare

Magnus Becker

5-5-2017

Damernas match mot FlGK

Större bilder? Klicka på dem

I mycket blåsigt väder avgjordes idag matchen mellan Flommens och Falsterbos damer.

Inget fel på humöret trots att Flommen fick lämna över vandringspriset till Falsterbo GK.

Matchen var mycket jämn!

19-4-2017

Tävlingsprogrammet

Större bilder? Klicka på dem

Nu finns årets tävlingsprogram i tryckt format i klubbhuset. Ni finner även tävlingarna upplagda på hemsidan under fliken Tävling eller om ni går in på golf.se - Min sida där de också finns upplagda. 

TP i pdf klicka här »

4-4-2017

Damträning 2017


Hej alla damer,

 

Nu kör Oskar igång årets damträning. 

Det är ett varierat upplägg med något för alla. 

 

All information kring träningsupplägg och priser hittar ni HÄR.

 

Har ni några frågor går det bra att ringa shopen. 

29-3-2017

SVT spelade in program vid golfbanan

Större bilder? Klicka på dem

SVT var här i somras och spelde in prgramet "Det stora fågeläventyret". Igår sädes det på SVT avsnitt 6. Man kan nu efteråt kan det ses på SVT play eller reprisen på tv dessa dagar nedan:  

Repris på tv:

SVT 1: 29/3 10:45 - 11:45

SVT 1: 30/3  00:20 - 01:20

SVT 24: 30/3 01:55 - 02:55

Klicka på bilden för att komma till programmet på SVT play:

 

22-3-2017

Info om Vårträning

Större bilder? Klicka på dem

Anmälan till Vårträning för juniorer

 

Vecka 16 börjar årets vårträning för juniorer.

 

För anmälan samt mer information klicka här »

22-3-2017

Info om Påskläger

Större bilder? Klicka på dem

Anmälan till årets Påskläger

Under påsklovet anordnar vi Påskläger för klubbens alla juniorer.
För tider, priser och anmälan klicka här »

9-3-2017

Årsmöte och middag 25 mars


Falsterbo Golfklubbs medlemmar hälsas välkomna till ordinarie Årsmöte för stadgeenliga val och beslut. 


Lördagen den 25 mars 2016 kl. 15.00 i aulan på Tångvallaskolan, Skanör.

Motion från medlem skall vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet, dvs senast 10 mars 2017. Samtliga årsmöteshandlingar skall finnas tillgängliga i klubbhuset senast en vecka före årsmötet.


Årsmötesmiddag

 

Lördagen 25 mars kl 19:00 i klubbhuset. 

 

Kom och njut av trevligt sällskap, god middag och underhållning.

Klubben bjuder på fördrinken.

 

Pris: 440 kr/person inkl fördrink, mat & 2 glas vin

 

Betalas via faktura efter sista anmälningsdag eller någon dag innan i receptionen. Max 100 deltagare.

 

Anmälan, som är bindande, senast kl 17.00 måndagen den 14 mars på lista i klubbhuset, via mail till info@falsterbogk.se eller per telefon 040-47 00 78.

27-2-2017

Reception och Kansli stängt 6/3-8/3


Månagen den 3 mars till onsdagen den 6 mars är kansliet och receptionen stängd pga utbildning. 
Ni kan maila oss på info@falsterbogk.se om ni har några frågor så försöker vi svara på detta under dessa dagar då det är stängt.
Vi är åter tillbaka tosdagen den 9 mars kl 9:00. 


10-2-2017

Fredagsdamerna bytte klubborna mot skidor

Större bilder? Klicka på dem

Fredagen den 10 februari och snö på hela banan. 

 

På fredagar brukar det vara ca 15-30 damer som spelar golf. Denna fredag blev det ingen golf utan en trevlig tur med skidkorna istället. 
På bilden syns: Ulla Falk-Andersson, Ingela Månsson, Barbro Håland, Elisabet Rugfelt, Helena Erichs.

10-1-2017

Boxing Day Competition 2016

Större bilder? Klicka på dem

Boxing Day Competition spelades som vanligt på Annandagen på Falsterbo GK. Omkring 30 spelare gav sig under förmiddagen ut i ett härligt väder för att mäta sina krafter över 11 hål. Härligt för alla utom för de som startade sent och drabbades av ett kraftigt regnväder under de sista hålen.

Betydligt fler deltagande spelare än på länge, och till samkvämet med glögg, pepparkakor, vin, vatten och en härligt värmande brasa kom det ytterligare ca 20 personer för att önska varandra en God Jul. Stort tack till Peter Schiptjenko som dragit ett stort lass för att få till en trevlig Boxing Day i gammal anda.


Tävlingen då? Jo där hamnade 4 spelare på samma resultat +- 0 och därför fick handicapet avgöra ordningen. Segrade gjorde Peter Schiptjenko och som fick motta past Captains Box från Göran Bernhoff. Sagde Göran tackade i sitt tal alla för ett gott golfår och önskade ett gott nytt 2017.

På andra plats kom Krister Kjellström, före Petter Lerenius och Lena Liepe, alla som sagt på samma resultat som segraren. Noterbart att alla deltagare fick pris, viket betydde att alla startande hade skött sig och tagit med ett pris.

Avslutningsvis önskade också klubbens ordförande Peter Marcusson alla ett gott nytt 2017 och tackade för det gångna året.

 

/ Krister Kjellström tävlingsledare

1-1-2017

En lyckad Nyårstävling

Större bilder? Klicka på dem

På Nyårsafton var det 28 pigga och golfsugna damer som samlades för 9 håls nyårsgolftävling. Regnet hängde i luften och vinden var kall. Men alla var påpälsade och på gott humör. Spelformen var poängbogey lagtävling med de två bästa resultaten per hål.
Vinnande lag blev Åsa Böcker, Barbro Håland, Marie Ekström och Veronica Hallbäck. Barbro och Veronica gjorde dessutom varsin ”birdie”! Nja, de lyckades pricka varsin stackars Kanadagås, som låg flämtande på marken i flera långa minuter men sedan reste sig upp, skakade på fjädrarna och flög iväg. Det är minsann förknippat med fara att befinna sig på banan när damerna slår långt och pricksäkert i vinden!

Efteråt samlades alla i klubbhuset där det serverades gubbröra på knäckebröd, bubbel, pepparkakor och godis!
Alla var nöjda med dagen och vi önskade varandra ett riktigt Gott Nytt År!”
 

9-12-2016

9 dec och en helt vanlig fredag....

Större bilder? Klicka på dem

Fredag och det var full fart på klubben.
Ett 20-tal damer som idag hade sin vintergolf fick en härlig golfdag. Efter deras runda deltog de även i Oskars (en av klubbens tränare) studie på svinghastighet.
Därefter blev det glöggmys i klubbhuset.

 

6-11-2016

Gästis Gåsatävling

Större bilder? Klicka på dem

Årets sista tävling , Gåsatävlingen, gick av stapeln på Alla helgons dag i ett minst sagt blandat väder- skönt höstväder till att börja med och intensivt hällregn de sista 3 hålen. Tävlingsledningen kunde hälsa dyvåta huttrande golfspelare välkomna in i värmen efter avslutad runda och kunde, förutom att notera utomordentliga resultat, också konstatera att det endast förkom glada miner i receptionen.

Bäst av alla var duon Jansson som nådde hela 40 poäng vilket räckte till seger med Jörwall/Jansson tätt efter med 39. Segrarna belönades med gåsamiddagar medan 2orna ser fram emot julbord på Gästis. 38 poäng krävdes för tredje och fjärde plats av Lundquist/Nordeborg resp Thulin/Lindeblad.

I sitt segertal poängterade unge Jansson bl.a banans fantastiska kondition och inte minst greener av högsta och snabba klass. Fantastiskt!
Vi tackar Gästis för de generösa priserna.

 

/Bo Johansson, Stefan Oldenburg, tävlingsledare

 

18-10-2016

Order of Merit 2016

Större bilder? Klicka på dem

Efter att Order of Merit slutspelats och poängen räknats ut, stod det klart att Magnus Åkerman blev årets segrare. Den fjärde omgången blev tyvärr inställd på grund av för få deltagare och när den sist deltävlingen, Jubileumspokalen, spelades visade det sig att Magnus samlat flest poäng av alla deltagare. Stort grattis till vinnaren.

 

Slutställning: klicka här / Krister Kjellström, tävlingsledare

 

18-10-2016

Jubileumspokalen

Större bilder? Klicka på dem

Jubileumspokalen, K-A Ramnerös Vpr

 

I frisk vind och ymnigt regn gav sig 21 spelare ut för att tävla om Jubileumspokalen. Vissa spelare var så lyckliga, att man de sista 9 hålen, nästan hade uppehåll från regnet medan de tidigt startande hade regn hela rundan. Trots tuffa förhållanden var det några spelare som lyckades prestera fantastisk golf och bra resultat. Bäst av alla var unge Wilhelm Becker, som med 39 poäng var klar segrare före sin mamma Charlotte som hade 36 poäng. På tredje plats kom Göran Jansson med 33 poäng och fyra blev Robert Gärtner på 31 poäng.

Stort grattis till pristagarna, men även till alla deltagare som infann sig i det tuffa vädret.

 

/Krister Kjellström, Tävlingsledare

13-10-2016

Dessertmästare

Större bilder? Klicka på dem

Ett stort grattis till golfrestaurangens kock Jimmy Brorsson som igår blev Dessertmästare. 

Läs mer på Sydsvenskans artikel klicka här 

 

 

 

 

 

3-10-2016

Syskonkärlek 2016

Större bilder? Klicka på dem

Syskonkärlek.

Söndagen den 2 oktober spelade vi den första upplagan av Syskonkärlek, en tävling där systrar och bröder möts i en bästboll poängbogey över 18 hål.

Tyvärr var det bara 5 startande par, men de fem lagen verkade mycket nöjda med dagen och vi hoppas verkligen att vi tillsammans kan sprida detta till andra syskonpar så att vi blir betydligt fler nästa säsong.

 

Segrade gjorde Maria Silfverschöld tillsammans med brodern Erik Lindkvist på 43 poäng före Henrik och Fredrik Hedenskog på 37 poäng.

 

Stort grattis till pristagarna. Vi ses nästa år

 

/ Magnus Becker, tävlingsledare

29-9-2016

Sommarens matchspel klara


Ståhlbrandts Hederspris

Ståhlbrandts hederspris, matchtävling för ”äldre” gentlemän, har spelats under sommaren. 21 spelare ställde upp i tävlingen. När det var dags för semifinaler möttes 

Erik Wittman och Mikael Gustavsson, seger för Erik med 2/1, och Niklas Lindgren och Hans de Maré, seger för Niklas med siffrorna 2/1.

I finalen som alltså spelades mellan Erik och Niklas vann Erik efter en hård match på det 19:e hålet.

Grattis till Erik Wittman, som får en inteckning i vandringspriset, och till övriga pristagare, tack till alla deltagare. Ni får en ny chans nästa sommar.

 

Sommarens utslagstävling

Sommarens utslagstävling samlade i år 20 deltagare, något färre deltagare än vanligt. Tävlingen som pågår från slutet av juni till mitten av augusti spelas när det passar deltagarna, men inom några fastställda tidsramar. Semifinalerna spelades mellan Björn Rosengren och Krister Kjellström med seger för Björn 3/1, och Niklas Lindgren och Erik Wittman där Niklas vann med 8/7.

I finalen segrade Björn Rosengren mot Niklas Lindgren med 2/1.


Björn Rosengren

Grattis till pristagarna och tack till alla deltagare i årets tävling, vi ses nästa sommar.


/Krister Kjellström

25-9-2016

Badhyttens Höstscramble 2016

Större bilder? Klicka på dem

Badhyttens höstscramble 25 september

 

Söndagen den 25 september avgjordes Badhyttens höstscramble i ett strålande brittsommarväder.

Hela 16 st. 4-mannalag slog ut samtidigt på olika hål när kanonskottet ljöd kl. 9 och även om det blåste ganska friskt från syd så presterades fantastiska resultat med en vinnande score på 56 slag netto.

Alla de 4 pristagande lagen låg inom 3 slag och i det vinnande laget spelade Gustaf Piper, Peder af Ugglas, Peter Emilson och Daniel Krook.

De kan nu se fram emot att njuta av förstapriset, som utgjordes av en härlig middag på Restaurant Badhytten.

23-9-2016

Bilder från Damerna bjuder upp

Större bilder? Klicka på dem

Den 17 augusti så hade damerna sin inbjudningstävling där damerna bjuder upp en herre. 
Spelformen var Irish Greensome. 

Segrare blev
: Anetter Roth och Peter Edstrand på 45 poäng. 

 

Bilder från den dagen, klick nedan:

 

 

22-9-2016

Grannsämjan 2016

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av Grannsämjan gick av stapeln över två dagar den 21-22/9.

Första dagen spelades det "scramble" på Flommens vackra bana för att sedan dagen efter avsluta här på Falsterbo med en "Rumble".

 

Det var ett glatt gäng damer som samlades för två trevliga golfdagar ihop.

 

Totalvinnare blev lag Marbe/Odeborn/Hallbäck på totalt 9 poäng.

Tvåa blev lag Rydbeck/Löfgren/Jepsson på totalt 8 poäng (lägre HCP).

Trea blev Oscarson/Gyse/Thormark på 8 poäng.

21-9-2016

Falsterbo Links Open 2016

Större bilder? Klicka på dem

I lördags arrangerade herrkommittén Falsterbo Links Open Matchplay för tredje året i rad.

26 glada herrar från när och fjärran kom till vår fina bana för en heldag med matchspel i perfekt linksväder.

Efter 36 håls spel avnjöts en superb trerättersmiddag i Charlottes och Pers regi.

Många mjuka värden avhandlades och samtliga var mycket nöjda med dagen.

 

Niklas Adank, ett nyblivet proffs från vänklubben Falkenstein, vann i A-klassen, där Jürgen Mehrtens, tillika från Falkenstein och Jens Olbers från Kristianstads GK tog hand om 2:a och 3:e-platserna.

 

B-klassen vanns efter särspel av Mikael Lindhe från Ljunghusen över Magnus Lundh från norra banan. Herrkommitténs Jonas Holmström kom på tredje plats.

2-9-2016

Solheim cup på Falsterbo GK

Större bilder? Klicka på dem

Solheim cup på Falsterbo GK

 

I år spelades Solheim cup för den 16de gången. Falsterbo har haft 8 vinster och Ljunghusen 7.

Strålande september väder mötte våra 16 damer från Falsterbo och 16 damer från Ljunghusens Gk i årets upplaga av Solheim cup, när 27 hål spelades.

Efter bästboll och foursome var ställningen 9 till Falsterbo och 7 till Ljunghusen.

När sista singelmatchen hade spelats klart så var ställningen 21 till Falsterbo och 11 till Ljunghusen.

 

Ett stort tack och grattis till alla damer för bra spel. Nästa år skall vi se om vi kan försvara segern på Ljunghusen.

 

Damkommittéen

18-8-2016

Englandsutbytet 2016

Större bilder? Klicka på dem

Årets juniormatch om Pinnington’s Pot mellan Liverpoolklubbarna Royal Liverpool, Caldy och Royal Birkdale och de tre Näsetklubbarna slutade efter sex dagars spel med svensk seger 21,5 – 17,5.

 

Från Falsterbo deltog Tove Rosengren, William Stenberg, Carl Marcusson och Wilhelm Becker. Sista dagen spelade Madeleine Roth som ersättare för Wilhelm Becker.

15-8-2016

KM Puttning 2016

Större bilder? Klicka på dem

KM Puttning 2016

 

KM puttning spelades också i helgen i samband med KM slag.

18 håls puttning på en 9 håls bana som spelades två gånger.

Banan hade som brukligt vår pro David Leet satt upp, tack David. En trixig bana som man gärna fick pröva innan spel lockade ett antal spelare.

 

De främsta puttarna var enligt följande:

 

David Leet 33
Claes Bluhme 34
Ann Stahle 35
Lars Wahlström 35
Max Bachrach  35

 

Grattis David till bra puttning.

Till nästa år vill vi nog prova att ordna tävlingen en dag då det inte är några andra tävlingar och dessutom försöka göra den lite större så att vi verkligen får ihop ett stort startfält som prövar sin skicklighet.

 

Tävlingsledarna/ Gabriel Munck och Magnus Becker

15-8-2016

KM-slag 2016

Större bilder? Klicka på dem

KM-slag 2016

I helgen spelades KM-slagtävling på Falsterbo under tuffa förhållanden.

Blåsigt, 8-9 sekundmeter, och en lång bana satt av banpersonalen, gjorde många hål till riktiga utmaningar.

I stort sett klarade vi oss utan regn vilket nog gladde de flesta.

Tråkigt nog fick vi inte ihop varken oldgirls eller oldboys klass och inte heller H75.

För få anmälda i dessa klasser innebar att ett par spelare ställde upp i damklass respektive herrklass i stället. Strongt gjort.

 

Vi hoppas att vi till nästa år ska kunna ha betydligt större startfält i samtliga klasser, att spela KM ska vara något många vill göra.

 

KM damer vanns av den yngsta deltagaren vilket var glädjande för tillväxten.

1. Madeleine Roth             80+85  totalt  165 slag                                                                              

2. Ann Stahle                     85+81     ”      166                                                                                                             

3. Charlotte Becker            93+85     ”      178

 

KM herrar blev främst en kamp mellan våra tre välkända pros Adam Mednick, David Leet och Jakob Stenberg.

1. Adam Mednick                 73+73+71 totalt 217 slag                                                                         

2. David Leet                      75+75+72     ”     222                                                                                                              

3. Jakob Stenberg              72+78+77     ”     225

 

Bäste amatör blev Lars Wahlström som med resultatet 78+78+77 totalt 233 slag, placerade sig före Hans Gunnarsson som hade samma totalresultat men sämre sista 18.

Lars tog därmed sin första inteckning i The Jones Quatch, vandringspriset som satts upp av de klubbmedlemmar som också är medlemmar i R&A.

 

KM Veteraner såg 8 startande i lördags men dessa reducerades till 6 startande på söndagen.

1. Rolf Amlé                       86+92 totalt      178 slag                                                                                                                

2. Anders Rasmusson       99+83    ”          182                                                                                   

3. Hans de Maré                92´91     ”          183

 

Stort grattis till våra nya klubbmästare och ett stort tack till alla som ställde upp i årets KM. Nästa år vill vi se dubbelt så många deltagare, bestäm dig redan nu och börja träna.

 

Tävlingsledarna/ Marianne Ljung och Krister Kjellström

15-8-2016

Prons Irish Greensome

Större bilder? Klicka på dem

Den 4 augusti genomfördes Prons Irish Greensome.

Det var 79 lag anmälda som startade mellan 07.30-13.20.

Vädret var soligt med en vind på ca 9 m/sek.

Alla deltagare fick keps och pegs av sponsorerna innan starten.

 

Länge låg Andreas och Johan Wijkström, som gick ut bland de första, överst på pristavlan med fina 41 poäng.

Flera timmar efter kom Carl-Henric Söderberg och Gustav Lindberg in med 42 P och Paul Musiolik i par med Per-Åke Persson in med 41poäng.

Dessa finna resultat räckte ändå inte då William och Christopher Eckerberg som gick ut som näst sista par kom in med fina 45 P.

 

Resultatlista:

W. och C. Eckerberg                        45 P

C-H Söderberg och G. Lindberg.   42 P

A. och J. Wijkström.                          41 p

P. Musiolik och P-Å Persson.           41 p

 

Tävlingskommittén vill framföra sitt tack till sponsorerna David Leet och DOFAB (tillverkare av dörrar, fönster och portar).

15-8-2016

Mercedes Benz Poängbogey

Större bilder? Klicka på dem

Resultat Herrar:

Jesper Landén 39p

Frans Wehtje 36p

Fredrik Persson 36p

 

Resultat Damer:

Lotta Liliedahl 36p

Hedvig Liliedahl 34p

Filippa Jennersjö 33p

7-8-2016

Hesters Minne!

Större bilder? Klicka på dem

Den 7 augusti avgjordes årets Hesters Minne, i soligt väder och en ganska kraftig vind. Lite kraftigare vind än den normala vinden i Falsterbo. Tyvärr var det endast 17 startande i årets tävling, och det blev inte bättre när en inte dök upp till start kl 8.00. Sedan var det ytterligare en person som inte genomförde hela tävlingen. Hesters Minne spelar som 18 hål slagtävling, i en klass.

 

Vinnaren blev Anders Rasmusson på 74 slag, två blev Jonas Eriksson även han på 74 slag, samt trea blev Lotta Liliedahl på 75 slag. Prisutdelningen genomfördes direkt efter sista spelarna hade kommit in och prisbordet bestod av, förutom Vandringspriset till vinnaren, av poängkort samt kaffemugg samt termos. Vi gratulera samtliga spelar som deltog samt till de som kom på prisplats.

6-8-2016

Min Stora Dag!

Större bilder? Klicka på dem

MIN STORA DAG!

Årets Falsterbovecka avslutades med MIN STORA DAG, där alla intäkter, startavgifter mm, går till Min stora dag projektet. Trevligt att FGK på detta sätt kan stödja en organisation som gör gott i samhället. I lördagens Sydsvenska kunde man läsa om hur ett antal ungdomar med olika sjukdomar fått en heldag på Skanörs strand. Stort tack till Åsa och Jan Söderberg som initiativtagare till tävlingen, som de också på olika sätt stöttar.

22 lag startade i en shot gun start över hela banan, i ett behagligt väder med en ganska tuff vind. Efter lite mer än 5 timmar kunde Marie Louise Skjöld från min stora dag, berätta för alla startande om vad föreningen arbetar med, innan prisutdelningen började.

Många var nog lite tveksamma innan start, till slagtävling där tre resultat i bollen räknades på varje hål, men ingen klagade när man kom in. Visst är slagtävling en utmaning, men också väldigt fostrande och roligt.

I det segrande laget spelade 3 x Bernhardtz + Westerdahl, där unge Jacob Bernhardtz gjorde sin första birdie från gul tee, men inte nöjde sig med en utan lyckades sätta i sin andra också. Bra spelat.

 

Prislistan såg ut som följer:

 

1. Michael, Ulrika och Jacob Bernhardtz och Christina Westerdahl                             196 slag

2. Ebba och Stefan Gantelius, Katarina och Peter Emilsson                                        204 slag

3. Anne-Marie och Gunnar Strömberg, Inger och Claes Norlén                                   210 slag

4. Karin och Hampus Ihd, Karin och Hans Gunnarsson                                               211 slag

5. Caroline Morey, Robin Sweger, Patrik Havander, Jonas Eriksson                           213 slag

3-8-2016

Dag 2 - Öhmangolfen

Större bilder? Klicka på dem

Den 2 augusti genomfördes den traditionella Öhmangolfen, 2-boll bäst-boll poängbogey. 80 par gick ut från kl 7.30 till 14.00, och de som gick ut på eftermiddagen hade lite bättre väder än övriga fältet, och det återspeglades också i resultaten. Under dagen hanns det med båda regn och solsken.

 

Segrarna återfanns i sista bollen, och det blev Fanny Arkestad och Albin Larsson som vann de åtråvärda cyklarna. De lyckades få ihop hela 47 poäng. Även tvåan i tävlingen fick ihop 47 poäng, och det var Pia och Hans Linder. Trea i årets tävling blev Caroline och Niclas Palmstierna på 45 poäng. Ett stort grattis till alla vinnare.

 

Tävlingskommittén vill framföra ett stort tack till sponsorn – Öhman – för en fin genomförd tävling med ett mycket bra och trevligt prisbord. Vi vill också tack för de fina start-kitten alla deltagarna fick innan start, samt till Öhman-personalen som var med under hela dagen. Ett stort tack, och vi ser redan fram emot nästa års tävling!

 

Fredrik Ydell

3-8-2016

Golfveckan startade med Konstnärsslaget

Större bilder? Klicka på dem

Den 1 augusti genomfördes den traditionella Konstnärslaget som första tävling i Falsterbovecka. En 36 håls slagtävling i två olika klasser, där A-klassen spelar backtee, medan B-klassen spelar ordinarie tee.

 

61 stycken anmälda startade och 60 kom i mål på kvällen. Första start var kl 6.50 och den sista bollen gick kl 15.20. Tävlingen genomfördes under bra väderförhållande, med mest solsken och lagom temperatur.

 

Segrare i A-klassen blev hemmaspelaren Fredrik Hedenskog på 135 slag, flera slag under hans hcp. Mycket bra spelat. Segraren i B-klassen blev Ljunghusen spelaren Rickard Ekesbo, som varit med i tävlingen under många år och tillslut vann han en klass. Resultatet blev 145 slag. Ett stort grattis till alla vinnare.

 

Tävlingskommittén vill framföra ett stort tack till sponsorerna – Lokala Konstnärer – för en fint och trevligt prisbord. Prisbordet bestod av tavlor, keramik och silversmycken. Ett stort tack, och vi ser redan fram emot nästa års tävling!

 

Fredrik Ydell

 

1-8-2016

Rafflande finaler i KM match

Större bilder? Klicka på dem

Rafflande finaler i KM match

 

Under helgen spelades KM-match på Falsterbo med de största starfälten på länge.

8 damer anmälda och 35 herrar.

Efter spel fredag och lördag för herrarna och lördag för damerna var det dags för semifinaler på söndag morgon.

Här möttes Anna Oxenstierna och Charlotte Becker i den ena semin och Madeleine Roth och Ann Stahle i den andra.

Matcherna slutade med ganska klara segrar för Anna och Ann,

 

I herrarnas semi möttes Lars Wahlström och Fredrik Thorsson i den ena och Staffan Anderssson och Anders Brantberg i den andra.

Det blev två jämna matcher där Lars och Anders tog hem var sin seger.

 

Eftermiddagens finaler blev rafflande.

På 18 green var Anna och Ann lika och sänkte var sin ganska lång putt för delning och fortsatt spel på 19:e. Strålande finalspel, som inte avgjordes förrän på det 23:e hålet, då Anna Oxenstierna lyckades avgöra den spännande kampen till sin fördel.

 

Herrarnas kamp var lika spännande. Anders var ett upp när man gick ut på 18:e hålet och båda låg på green efter 3 slag, Anders la upp sin putt för en ganska kort parputt. När Lars skulle spela sitt fjärde slag visste han att han måste sänka den 6-8 meter långa putten för att vinna hålet, och det gjorde han. Fortsatt spel på 19:e hålet där Lars till slut lyckas avgöra till sin fördel.

 

Stort grattis till våra nya klubbmästare i match, Anna Oxenstierna och Lars Wahlström.

Grattis också till tvåorna Ann Stahle och Anders Brantberg för en fantastisk kamp in i det sista.

30-7-2016

Stökigt i klubbens omklädningsrum

Större bilder? Klicka på dem

Så här års är vi väldigt många människor som samsas om en liten yta här på klubben.

Allt viktigare då att vi ALLA gör vårt bästa för att hålla ordning här på klubben.

Bilden visar hur badrummet i herrarnas såg ut idag klockan 15.00.

Detta trots städning på morgonen samt att personal på klubben städat vid lunch.

Totalt oaceptabelt och något vi hoppas att vi alla vill hjälpas åt att motverka.

 

Vänliga hälsningar,

Kansli & Styrelse

25-7-2016

Två Generationer - Peter Chamberlains Vpr 2016

Större bilder? Klicka på dem

2 generationer-Peter Chamberlains Vpr

24 juli 2016


Under absolut perfekta väder och banförhållanden kämpade 94 generationspar i en av klubbens mest populära tävlingar som i år gick av stapeln för 33 gången.

Hela dagen karakteriserades av härlig stämning, glada miner och mycket bra spel.

Lars Söderberg med sitt golfutrustningsföretag MiToo var ånyo mycket generös och populär sponsor.

Prislistan innehöll många återkommande namn, men segrarna William och Christopher Eckerberg kände på segerns sötma för första gången när de landade på oslagbara 45 poäng.


Tävlingskommittén uppmanar också alla deltagare i våra tävlingar att se till att de har erforderligt ETH innan tävlingarna lottas, så att de kan deltaga i tävlingarna fullt ut.

22-7-2016

Succé även detta år

Större bilder? Klicka på dem

I tisdags den 19 juli spelades Jesper Lindeblads vandringspris med över 100 deltagande juniorer. Det blev en magisk dag med positiv attityd, bra golf och inte en enda sur min. Riktigt bra jobbat alla juniorer och så kul att se att alla peppar varandra, små som stora.

Bilder från dagen:

 

 

19-7-2016

ALLA BEHÖVS 28 JULI!

Större bilder? Klicka på dem

ALLA BEHÖVS 28 JULI!


Torsdagen den 28 juli hjälper vi torvlagarna med att laga banan inför Falsterboveckan. Vi arbetar i 2 timmar och därefter bjuder klubben på korv och öl/alternativ dryck.

Samling i gröngräset mellan 1:ans tee och 7:ans fairway klockan 17.25.

 

Anmälan nedan eller till receptionen så vi vet hur många som kommer. Om du inte anmäler dig är du välkommen ändå, men det underlättar om vi vet ungefär hur många vi blir.

 

Du ställer väl upp för klubben?

 

/Torvlagarna och bankommittén

 

19-7-2016

100-mannagolfen

Större bilder? Klicka på dem

Årets 100-mannagolf spelade i år den 16 juli i molnigt och blåsigt väder. Det var första gången tävlingen avgjordes på en lördag, och 144 personer var ute och spelade i 4-mannalag. En shut-gun start kl 8.30 och en start kl 13.30. De som startade på eftermiddagen hade det lite svårare, för blåsten tilltog och några korta regnskurar gjorde att det var svårare att spela. Detta syntet direkt på resultaten. Det var lägre resultat på eftermiddagen.

 

Vinnaren i år blev Havander/Havander/Löwenhielm/Löwenhielm på imponerande 92 poäng. (samma lag kom 2:a året innan på lite över 80 poäng). Tvåa i årets tävling blev Roth/Roth/Marcusson/Gärtner på 90 poäng. Trea blev Bluhme/Bluhme/Hillstedt/Hillstedt på 89 poäng. Ett stort grattis till ”prispallen”.

 

Prisbordet bestod av Champagne Deutz, från företaget Swedish Brand. Ett mycket påkostat och uppskattat prisbord. Falsterbo GK framför sitt stora tack till årets sponsor Champagne Deutz!

 

Fredrik Ydell och Gabriel Munck

Tävlingsledare

 

 

 

18-7-2016

Jesper Lindeblads vandringspris

Större bilder? Klicka på dem

17-7-2016

Påminnelse om sommarmöte den 20 juli


Påminnelse om sommarmöte den 20 juli


Styrelsen hälsar klubbens medlemmar välkomna till Sommarmöte den 20 juli klockan 17:00

Det är endast ett fåtal som anmält sig till mötet.

Ett möte som styrelsen ser som viktigt då många av klubbens medlemmar av olika anledningar inte hade möjlighet att närvara vid årsmötet i mars.

 

Styrelsen ser gärna att minst 50 personer anmäler sig så att mötet kan genomföras.

Efter mötet bjuder klubben på ett glas rosévin.

 

Anmälan sker via info@falsterbogk.se eller i receptionen. 

 

Varmt välkomna!

Styrelsen

5-7-2016

Nationella Damdagarna

Större bilder? Klicka på dem

Nationella Damdagar 29-30 juni

 

I år gick Nationella Damdagar av stapeln i blandat väder och med god uppslutning. 64 damer som spelade singel första dagen och 96 som spelade foursome andra dagen. Ända från Sundsvalls GK och Lidingö GK hade vi gäster.

 

Singeltävlingen (A-klassen, slagtävling), vanns av Inger Walle från Ljunghusens Golfklubb och Elsa Johansson, Falsterbo GK vann B-klassen, som spelade slaggolf.

 

Foursome dag två vanns av Ann Stahle och Anette Roth, Falsterbo GK i A-klassen och Gunilla Almberg och Elisabeth Thott, Falsterbo GK vann B-klassen.

 

Som vanligt serverade restaurangen en god lunch och som ni ser på bilderna så var humöret på topp och vädergudarna snälla. Prisbordet var fyllt av fina priser, en del skänkta av givmilda företag på Näset.

 

Vi önskar alla välkomna tillbaka nästa år!

 

/Helena Erichs


Bilder från dagarna: klicka på bilden nedan. 


 

 

 

28-6-2016

Klubbmatch KGK-FGK

Större bilder? Klicka på dem

Söndagen den 26 juni var det dags för årets klubbmatch mot Köpenhamns Golfklubb, denna gång i Köpenhamn. Klubbmatchen som spelas både som Elitkamp mellan klubbarna och som vänskaplig sällskapsgolf har anor bak till 30-talet, varför det är en klenod värd att vårda.

Köpenhamns golfklubb ligger i Dyrehaven ute i Kongens Lyngby vid jaktslottet Eremitagen. Banan hyser över 2000 hjortar av olika slag och dessa strövar fritt över banan. En mäktig upplevelse. Eftersom det är skyddad mark är skötseln av banan också strikt övervakad. Således är ruffen mycket hög och kräver sin tribut om man inte är rak.

Efter morgenmad var det dags att ge sig ut på banan. Elitlaget skötte sig utmärkt, var 4 upp efter foursomespelet och knöt efter lunchen ihop säcken i singlarna för att vinna med 9-3. Snyggt spelat, men så hade vi också ett riktigt starkt lag i år  inklusive  ”Kritan” Blomstrand som tog sig tid från touren.  Bucklan är åter i Falsterbo ! 

Sällskapsspelet hade det omvända resultatet precis som det brukar vara på ”bortaplan”. Köpenhamn vann med samma siffror, och många av våra spelare vittnade om att det hade varit tufft i ruffen. Efter gemensam lunch, lovade vi dock att ta emot Köpenhamnarna med varma servetter, vid nästa klubbmatch som spelas på Falsterbo nästa sommar.

 

/ Krister Kjellström


 

21-6-2016

KM-Foursome 2016

Större bilder? Klicka på dem

Söndagen 19/6 spelades KM-Foursome på Falsterbo Golfklubb.

 

Falsterbo skulle som vanligt visa sig vara en rejäl utmaning.

Vinden fanns med de tävlande redan från första hålet och vidtog ytterligare inför det avgörande varvet.

Att kunna hålla ihop sin score under krävande omständigheter skulle visa sig vara viktigare än någonsin då det var tätt i toppen.

 

När sista putten för dagen ätligen trillade i hål visade det sig att just jämnhet och framförallt rutin var det vinnande konceptet för dagen.

 

Med två imponerande scorer på 79/80 stod Mikael Bluhme och Lars Wahlström tillslut som vinnare på totalt 159 slag!

Stort grattis till Mikael och Lars som äntligen fick knipa bucklan!

 

Tvåa kom Jakob Stenberg och Adam Mednick på totalt 160 slag.

Trea kom Peter Dahlberg och David Leet på totalt 164 slag.

 

Nästa år hoppas vi på att bli ännu fler i startältet, inte minst damer, då damernas tävling tyvärr var tvungen att ställas in på grund av för få deltagare.

 

Stort tack till alla som deltog i tävlingen, inte minst till tävlingsledningen som bestod av Marianne Ljung och Susanne Leet.

 

Än en gång, stort grattis till vinnarna, och tack alla för en trevlig dag!

 

18-6-2016

Skandiadagen blev en succé

Större bilder? Klicka på dem

Tisdagen den 14/6 hade vi "Skandiadag" här på klubben.

 

Man spelade Skandia Cup klubbkval, samt en niohålstävling för de spelare med 36+ i HCP.

Tove Rosengren skjöt dagens lägsta score på 84 slag, och i niohåstävlingen spelade Erik Sjölin riktigt fin golf och kom in på handikap. 

 

Vi hade även golfträning för de som strävar efter att ta grönt kort under förmiddagen.
30 glada juniorer samlades för att ta sina första stora steg till Grönt Kort. 

Efter en lång vår av träning hade de nu praktiska tester för att mäta sina färdigheter. Dagen bestod av 6 tester inom golfens olika slag från tee till green och avslutades med korvgrillning. Det blev en lyckad dag där ett par av juniorerna klarade av alla praktiska tester och alla tog ett par steg närmare sitt Gröna Kort! Nu stundar en sommar fylld av mycket träning och spel för att höja sina färdigheter ännu mer, och med god kämparanda kunna nå Officiellt Hcp.

 

 

Tack till alla er som kom och tränade, spelade eller bara umgicks den dagen. 

Många av er är ett stort steg närmre det gröna kortet!

 

9-6-2016

Näset Cup 2016

Större bilder? Klicka på dem

Årets upplaga av Näset Cup blev en missräkning för FGK, men en total seger för Ljunghusen. LjGK vann både Elitklassen och lagmatchen på ett övertygande sätt före Flommens GK och FGK tyvärr långt efter i båda klasserna. Här behövs en kraftsamling till nästa år om vi ska kunna hävda oss. Notabelt är att elitlaget inte plockade någon extrapoäng under morgonens singlar. Samtidigt tufft att möta långtslående juniorer i 20-års åldern som slår långt och spelar säkert.

Stor heder dock till de spelare som ställde upp för klubben och absolut gjorde sitt bästa även om det inte räckte till denna gång. Nästa år måste vi kunna ställa krav på våra bästa spelare att de ställer upp i denna viktiga tävling (åtminstone viktig för självkänslan). Inte är väl vi sämst på Näset?

Stort tack till Flommens GK för ett utmärkt värdskap och för att ha presenterat en bana i gott skick. Nästa år spelar vi på Ljunghusen. Vill du vara med då gäller det att sätta igång och träna, för då tänker vi ta tillbaka glasskålen som segrande lag vinner!

 

Krister Kjellström/ biträdande tävlingsledare

 

9-6-2016

Damträning i sommar!

Större bilder? Klicka på dem

Snart börjar sommarens damträning! Vi kommer att träna tillsammans på

tisdagar kl 16.00 till och med den 9 augusti, då avslutar vi med en halvdag
– träning och spel 9 hål.
Träningen kommer ha olika teman för varje vecka, med vissa
återkommande teman, från puttning till drives till spelstrategi och
klubbval. Oskar Almlund kommer stå för instruktionerna.

 

Pris skiljer sig beroende på temat, eftersom antalet max deltagare
förändras – prisinformationen för varje pass finner ni på
anmälningsblanketten som sätts upp på anslagstavlan i klubbhuset. 
Betalning sker i shopen innan träning.

 

Läs i det bifogade dokumentet för mer information. 

För att öppna pdf-filen klicka här » 

3-6-2016

Utbytesgolfen den 2 juni

Större bilder? Klicka på dem

Utbytesgolf Ljunghusen GK/Flommen GK/Falsterbo GK

 

Den 2 juni välkomnade vi damer från Ljunghusen GK och Flommen GK till årets Utbytesgolf på vår vackra bana. Uppslutningen var stor och inte mindre än 39 glada damer slog ut i det vackra försommarvädret. 18 hål individuell poängbogey i A- och B-klass. Undertecknad kollade stämningen ute på banan med kameran i högsta hugg för att föreviga några ögonblick där det puttades och svingades så det stod härliga till. Humöret var det verkligen inget fel på och damerna såg ut att trivas med både sällskap och fågelkvitter i strålande solsken.

 

A-klassen, med 18 damer, vanns av Ann Stahle, FGK, på imponerande 36 p och B-klassen, med 21 damer, vanns av Elisabet Rugfelt, FGK, också på fina 36 p.

 

Charlottes och Pelles goda mat avnjöts på terrassen och pristagarna applåderades livligt. Prisbordet dignade av allehanda fina priser, många skänkta av givmilda sponsorer runt om på Näset.

 

Dagen avslutades med hurrarop för Falsterbo Golfklubb och vår fina bana.

Vi ser fram emot nästa Utbytesgolf år 2017!

 

Helena Erichs

 

3-6-2016

Klubbaktiviteter säsongen 2016

Större bilder? Klicka på dem

Save the Date

 

Frukostmöten Sommaren 2016

 

Måndag 27/6

Kl. 8.00

Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande

Anmälan senast  25/6 på anslagstavlan eller till receptionen, info@falsterbogk.se.

Klubben bjuder på frukost

 

Måndag 4/7:

Kl. 8.00

Bert Nordberg F.d VD Sony Ericsson, styrelseordförande i Vestas

Anmälan senast  2/7 på anslagstavlan eller receptionen, info@falsterbogk.se.

Klubben bjuder på frukost

 

Tisdag 19/7

Kl. 8.00

Thomas Berglund, koncernchef Capio, tidigare VD Securitas

Anmälan senast  17/7 på anslagstavlan eller receptionen, info@falsterbogk.se.

Klubben bjuder på frukost


Div andra aktiviteter

 

Lördagen den 2/7

 A Taste of Ireland, Irish Greensom med Pubkväll och underhållning . Anmälan via golf.se

I startavgiften ingår fördrink och mat inklusive 1glas vin/öl,

Vill du bara vara med på kvällen betalar du 220:- för drink och  mat med ett glas vin/öl.

Biljetter köper du i receptionen senast 26 juni.

  

Lördag 16 Juli

100-manna +

Anmälan via golf.se

Fördrink och middag ingår i startavgiften.

Vill du bara deltaga på kvällen, så är priset 400:-.

Biljetter köper du i receptionen senast 11 juli

 

Varmt välkomna!

 

 

2-6-2016

"Kritan" på Bro Hof

Större bilder? Klicka på dem

Falsterbos egna "Kritan" spelar just nu Nordea Masters på Bro Hof.

Glöm inte följa honom under dessa spännande dagar!

Bilden är på hans första slag för dagen, Kritan startade på hål 10.

30-5-2016

Ut i det blå 19/5

Större bilder? Klicka på dem

Efter den mycket lyckad dag på Köpenhamns GK, där hjortarna stod och tittade på när vi puttade, är FGKs 30 damer redo att åka hem. Alla mätta och glada efter smörrebröd och diverse drycker och, inte minst, mycket vänligt bemötande av den danska vänklubben!


Katarina Barnekow

Bilder från dagen:

30-5-2016

Damernas Vårmöte 26/5

Större bilder? Klicka på dem

Damernas vårmöte äger alltid rum sista torsdagen i maj, så även i år. Dagen började som vanligt med en tävling, rumble (Första 6 - 1 resultat, andra 6 - 2 st resultat och sista 6 - 3 st resultat). Både banan och vädret var i bästa form.

Tävlingen vanns av lag A. Schilow, A. Roth och M. Trulsson på 75 poäng. 

Vårmötet lockade ett 50-tal damer, som kom för att lyssna på vår tränare, David, och njuta av restaurangens goda mat.  David gav goda träningsråd, egentligen ganska självklara men inte helt lätta att praktisera. Helt säkert är dock, att den som vill förbättra sin golf måste träna!

Efter måltiden bjöd shopens damer på mannekänguppvisning, och sedan blev det rusning till shopen, som denna kväll gav generös rabatt.

Kvällen avslutades med sedvanligt lotteri - alla lotterna såldes slut i ett nafs!

Som grädde på moset hade shopen ett eget lotteri med jättefina priser. Varmt tack!

Sammanfattningsvis: torsdagen 26 maj blev en väldigt trevlig start på sommarsäsongen!

 

Katarina Barnekow

 

 

 

 

29-5-2016

Resultat från Invigningspokalerna

Större bilder? Klicka på dem

Invigningspokalerna klass A & B spelades i fantastiskt försommar väder med sol och med 24 grader i solen. De fina pokalerna som donerats av Gunnar Holm och Axel Roos i samband med invigningen av 18 hålsbanan 1930 vanns i år av Sebastian Tovi i A-klassen, 68 slag netto samt Magnus Åkerman på 74 slag netto i B-klassen. Resultaten var på flera håll bättre än handikapp och vi i tävlingsledningen hoppas på ännu fler deltagare till nästa år.

 

Tävlingsledarna

Magnus & Charlotte Becker

27-5-2016

Lyckad Members Guest

Större bilder? Klicka på dem

Måndagen den 23 maj annordande Falsterbo GK med hjälp av spelkommittén Members Guest. Ett arrangemang där en medlem bjuder in 3 gäster att spela en tävling där de två bästa nettoresultaten redovisas per hål. 
Gästerna och medlemmarna värmde upp på rangen där bollpyramider hade skapats, åt en gemensam lunch och kl. 13:15 var det shotgun för de 88 st spelarna.
Vädergudarna var än en gång med oss dvs det blev ett extra lyckat arrangemang och banan var dessutom i toppskick.
Det var riktigt jämt i resultatlistan där segrarna vann med 1 slag (133 slag)  över 4 andra lag som hade 134 slag. 

Segrare
Lag:
Johan Stern
Britt Bundell
B-M Olsson
Staffan Schéle
133 slag

Resultatlista: klicka här »

Bildspel:

 

 

21-5-2016

Invigningspokalerna


Den 29 maj är det dags att inviga tävlingssäsongen på allvar, då spelas nämligen Invigningspokalerna. 

Tävlingen spelas i två klasser, ≤ hcp14,8 spelar slagtävling och ≥ hcp14,9 spelar slaggolf. 

Första start peggar upp på ettans tee klockan 08:00. 

 

Nytt för i år är att herrar 65+ har rätt att spela från blå tee om detta anges vid anmälan. 

 

Sista dag för anmälan är fredagen 27/5 vid tidpunkten då solen står som högst på himmelen. 

Vill du vara med och göra upp om förstaplatserna?

Vänligen anmäl dig på golf.se alternativt i receptionen. 

20-5-2016

Hål 10 har öppnats


Någon måste vara först!

Efter vinters långa arbete med hål 10 har vi nu äntligen öppnat hålet för spel.
Det blev vår medlem Rikard Blomstrand som fick slå den första driven på det nyöppnade hålet.

 

 

  


 

16-5-2016

Start för herrarnas onsdagsgolf


Med start 18/5


För vem: Klubbens herrar (22 år och uppåt)

 

Anmälan: Helst senast dagen innan via Golf.se, terminalen eller kansliet så klubben. 

 

Kostnad: 50 kr (Det delas ut priser efter varje omgång, samt att en del går till pris för totalsegraren).

 

Starttid: 9:00 + 13:00 (välj vilken tid som passar)

 

Poängserien är upplagd som en OOM och går att följa på Min Golf.

16-5-2016

Match mellan "Ulas nabbar" och "PBL"

Större bilder? Klicka på dem

I lördags spelades match mellan "Ulas nabbar" och "PBL".
Man spelade 9 hål bästboll, 9 hål singelmatch.
Seniorerna vann med 13-5.

 

Vi ser med spänning fram mot nästa års returmatch, en match som "PBL" inte var sena att utkräva. 

16-5-2016

Klubbmatch FGK - FlGK

Större bilder? Klicka på dem

I strålande väder avgjordes årets alltid lika roliga match mellan våra närliggande klubbar. Vi blev som vanligt väl omhändertagna redan vid ankomst. Efter matchen följde god lunch hos de nya krögarna på klubben.

Spelet var fördelat på 16 matcher. Efter att 14 matcher var spelade var ställningen absolut lika. Det var spänning in i det sista m a o.

 

Vi kunde följa de två sista bollarna när de gjorde sitt bästa på 18:e green. Falsterbos damer förlorade dock och det gjorde att Flommens damer vann

denna gång och fick tillbaka den fina tavlan som vi brukar kämpa om.
Vi kommer att sakna tavlan i damrummet men å andra sidan var det Flommens tur att vinna. De vann den senast 2012.

Nästa år kommer de till Falsterbo och då kämpar vi på nytt.

 

För damkommittén./Carin Annemark

 

9-5-2016

Torvlagning på banan

Större bilder? Klicka på dem

Idag spenderade klubbens "torvgäng" morgonen i strålande solsken ute på banan.
I sedvanlig ordning lagades uppslagen torv på ett antal fairways och resultatet av deras gedigna arbete börjar verkligen synas på banan.
Gänget träffas varje måndag morgon klockan 08.00 och om du är intresserad av att vara med är det bara att komma ner till klubben.
Undrar du något går det bra att prata med oss på kansliet eller med "Mr Torv" himself, Krister Kjellström.

 

Vi riktar ett stort tack åt ideella krafter och hoppas på att få se fler av er framöver.

9-5-2016

Restaurangen stänger 15:30 9/5


Observera att restaurangen, idag 9/5, stänger klockan 15.30.

4-5-2016

Lägesförbättring borttagen


Vi tillämpar inte längre lägesförbättring på banan.
Önskar er alla härliga golfrundor under de kommande helgdagarna.

3-5-2016

Christofer Blomstrand gästar C More


Christofer Blomstrand gästade C More Golf där han bland annat berättade om segern i Zambia Suger Open i Sunshine Tour.

Intervjun i sin helhet hittar ni HÄR.

2-5-2016

Nu startar tävlingssäsongen


Nu drar äntligen tävlingssäsongen igång igen. 

Nu på söndag, 8/5, är det dags för Tant Signes Putter och Captain´s Niblick.

Första start är 08.00 för damerna. Herrarna har sin första start direkt efter sista dambollen, ca 08.30.

Anmäl er senast på fredag klockan 12.00, antingen på webben eller hos oss på kansliet.

30-4-2016

Herrarnas Vårclinic

Större bilder? Klicka på dem

25 st herrar deltog i Vårclinicen den 30 april. 
Tränarna David, Adam och Markus undervisade i puttning, chip och pitch samt långa slag. Efter 3 timmars träning på de olika stationerna och en värmande lunch fanns det möjlighet till spel för de som inte kunde vänta med att omsätta teorin till praktik.

29-4-2016

Damernas vårmöte


Nu börjar det dra ihop sig för damernas årliga vårmöte. 
Torsdagen den 26 maj äger mötet rum och anmälan skall vara inne senast den 20 maj.
Tänk på att anmälan är bindande.

Vår Headpro David Leet kommer att hålla ett föredrag och Kristina i shopen kommer att visa vårens golfmode.

Det kommer även serveras god mat i form av Kyckling baloutin med parmesanpolenta, rostad grön sparris samt friterad salvia.

 

Priset är 195 kronor/person.

24-4-2016

Blomstrand vinnare i Afrika

Större bilder? Klicka på dem

Christofer Blomstrand spelade i helgen på SunShine Tour i Afrika. På sin avslutande runda slog han 63 slag och vann storstilat på - 16.

 

GRATTIS Christofer. 

19-4-2016

Ny hemsida

Större bilder? Klicka på dem

Klubben har nu en ny hemsida. Denna publicerades 19 april. All text och information har ännu inte hunnit läggas in utan det arbetas av och till med denna sida. Om ni ser något som ser konstigt ut maila då gärna det till info@falsterbogk.se.

19-4-2016

Årets tävlingar

Större bilder? Klicka på dem

Årets tävlingar finns nu upplagda på Min Golf, ni finner de även på hemsidan under fliken Tävlingar. 

14-1-2016

Matta upphör

Större bilder? Klicka på dem

Från och med torsdag 24/3 upphör kravet på matta. Generell lägesförbättring gäller över hela spelfältet.

 

Glad påsk önskar Falsterbo Golfklubb